Salibandymaratoonari Jukka Vallin
Julkaistu: 29.03.2022 17.29

Salibandymaratoonari Jukka Vallin

SB Naantalin ”salibandymaratoonilla” on uusi kärkipaikan haltija. Tilastojen mukaan nimittäin eniten seuran paidassa aikuisten sarjaotteluita on pelannut Jukka Vallin. Kaudella 2005-2006 alkaneen tietokantaseurannan mukaan Vallinilla on tätä kirjoitettaessa 231 ottelua nimissään. Tulevana sunnuntaina M3-joukkueen nelosdivarin kotiturnauksessa Maijamäessä tilille kopsahtanee vielä kaksi ottelua lisää. Luvuissa eivät ole mukana seuran ensimmäisen pelikauden 2004-2005 otteluita.

Vallin ohitti edellisen kärkipaikan haltijan Kim Lundahlin edellisessä kotiturnauksessa 17.10.2021, jolloin ensimmäisessä ottelussa ”Juki” kipusi Lundahlin rinnalle 219 otteluun ja toisessa ottelussa otti kärkipaikan haltuunsa.

Sekä Vallin että Lundahl ovat VG-62:sta SB Naantaliin aikanaan seurafuusiossa siirtyneitä pelaajia. Vallin on pelannut aikuisten sarjoja jo vuosituhannen alusta lähtien ja kerännyt ottelumääränsä III – V divisioonien kamppailuissa. Vain puolessa välissä peliuraa hän piti yhden vuoden tauon kaudella 2011-2012 ennen paluutaan tositoimiin.

Pelaamisen ohella Vallin on toiminut joukkueensa jojona jo miesmuistin pituisen ajan. Tällä hetkellä tehtäväkuvaan kuuluu myös A-poikien joukkueen valmennustiimissä toimiminen ja seuran hallituksessa varapuheenjohtajan nuijan heiluttaminen sekä aina laajaa kiitosta keräävän salivuorovastaavan homma.

Paljosta saa siis moni naantalilainen säbän harrastaja olla # 3:lle kiitollinen. Onnittelut saavutuksesta ja hyviä lisäpelejä tulevina kausina toivottaa SB Naantalin väki.