SB Naantalin ehdotus Naantalin sisäliikuntatilojen kehittämiseksi
Julkaistu: 12.12.2021 17.00

SB Naantalin ehdotus Naantalin sisäliikuntatilojen kehittämiseksi

Naantalin kaupunki on tiukassa investointitilanteessa päättänyt, että uutta monitoimihallia ei voida rakentaa ennen kuin 2020-luvun loppupuolella. Tästä syystä Salibandy Naantali ry ehdottaa korvaavaa toimenpidettä pitkään jatkuneen sisäliikuntatilapulan osittaiseksi helpottamiseksi ja kaupungin merkittävimmän sisäurheilulajin toimintaedellytysten saattamiseksi hyväksyttävälle tasolle.

Ehdotamme Maijamäen liikuntahallin pidentämistä kuudella metrillä, jotta halli pituutensa puolesta täyttäisi mm. salibandyn kenttävaatimukset. Hallin pidennys suoritettaisiin hallin kylpylän puoleiseen päätyyn (kuva yllä).

Lisäksi ehdotamme koko hallin lattian päällystämistä ohuehkolla synteettisellä mattopinnalla parempien peliolosuhteiden saavuttamiseksi. Mattopinta yhdessä hallin pidennyksen kanssa mahdollistaisi aikuisten ylempien sarjatasojen ja vanhempien juniorien valtakunnallisten sarjojen pelaamisen Maijamäessä.

Arvioimme muutosten kustannusvaikutuksen olevan 600 000 euron suuruisia.

Ehdotamme toimenpiteiden suorittamista koulujen kesäloman aikana 2022, jolloin muiden uudistustöiden vuoksi liikuntahalli on todennäköisesti muutenkin suljettu.

Yksinään tällä laajennuksella tai edes uudella monitoimihallilla ei sisäliikunnan tarpeita pystytä kokonaan kattamaan, mutta näillä ehdotetuilla toimenpiteillä Naantalin sisäliikunnan olosuhteet saataisiin lähivuosien osalta tyydyttäviksi ja tulevaisuudessa yhdessä uuden monitoimihallin kanssa erinomaisiksi.

SB Naantali on Varsinais-Suomen kolmanneksi suurin salibandyseura, jossa on lisenssipelaajia 376 (enimmillään 427 vuonna 2018) ja jonka harrastetoimintaan osallistuu noin 100 muuta pelaajaa. Valtakunnallisesti SB Naantali on noin 30. suurin salibandyseura ja selvästi suurin seura, jolla ei ole lajin vaatimukset täyttävää pelikenttää kotipaikkakunnallaan.