M1 PUDOTUSPELEIHIN PÄÄSYN EDELLYTYKSET
MiehetJulkaistu: 30.03.2022 23.08

M1 PUDOTUSPELEIHIN PÄÄSYN EDELLYTYKSET

SB Naantalin Edustus on tällä hetkellä sarjassa neljännellä ja viimeisellä pudotuspeleihin jatkavalla sijalla 28 pistettä keränneenä. Kun erinäinen määrä pelejä on joukkueilla vielä jäljellä, niin tässä on lyhyt analyysi miten jatkopelimahdollisuudet toteutuvat tai jäävät toteutumatta, kun edarin viimeinen runkosarjapeli pelataan perjantaina Liedossa.

Tilanne sarjassa löytyy linkistä: https://salibandy.fi/tulospalvelu/58/8177/8689/202...

Tarkastelussa tasapisteissä olevien joukkueiden keskinäistä järjestystä on hyvä muistaa perinteisestä muuttunut säännöstö järjestykselle:

1) varsinaisella peliajalla voitetut ottelut

2) koko sarjan maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit)

3) koko sarjassa otteluissa tehdyt maalit

4) keskinäisissä otteluissa saavutetut pisteet

5) keskinäisten otteluiden maaliero (tehdyt maalit miinus päästetyt maalit keskinäisissä otteluissa)

6) keskinäisissä otteluissa tehdyt maalit

7) arpa

Sarjan ensimmäiselle tai toiselle sijalle tummansiniset eivät voi enää nousta. Kolmannelle sijalle nouseminen on mahdollista

a) voittamalla perjantaina varsinaisella peliajalla ja FBC Turku 2:n saadessa korkeintaan yhden pisteen kolmesta jäljellä olevasta pelistään. Koko sarjan maaliero ratkaisisi tässä tapauksessa.

b) voittamalla perjantaina jatkoajalla ja FBC Turku 2:n hävitessä kaikki kolme jäljellä olevaa peliään. Koko sarjan maaliero ratkaisisi tässä tapauksessa.

Viidenneksi Edustus voi pudota, jos se häviää perjantaina (varsinaisella peliajalla tai jatkoajalla) ja KaKo voittaa molemmat jäljellä olevat ottelunsa varsinaisella peliajalla. Muiden tuloskombinaatioiden toteutuessa Edustus pysynee neljännellä tilalla, sillä muissa tasapistetilanteissa KaKon tai TPS 3:n kanssa tämän hetkinen koko sarjan maalieroetu (20 ja 30 maalia) lienee niin suuri, että se riittäisi viemään SB Naantalin jatkopeleihin.

Pelataan pelit ja katsotaan miten käy… ja jos käy ajallisesti huonosti, niin sijoitus sarjassa selviää vasta viimeisen runkosarjaottelun loputtua lauantaina 9.4. klo 21:00 tietämissä.

Sen verran kuitenkin katsellaan tulevaisuuteen, että vilkaistaan miten vastustaja määräytyy, jos sinne pudotuspeleihin päädytään. Vastustaja määräytyy suoraan sijoituksen perusteella 1. vs 4. ja 2. vs 3. Kun tilanne kärjessä on huipputasainen, niin vain sen voi sanoa, että vastustajan nimi alkaa R-kirjaimella olipa oma sijoitus 3. tai 4.

Lopuksi perusfakta: Voitto kotiin perjantaina ja pleijaripelit odottavat!