Edustuksen voittoisa pelikausi ohi, Suomisarjaan kaudeksi 2024-2025
Salibandy Naantali RyJulkaistu: 10.04.2024 20.00

Edustuksen voittoisa pelikausi ohi, Suomisarjaan kaudeksi 2024-2025

Vuosi sitten joukkue oli suhteellinen tyytyväinen kauteensa 2. divarissa. Sijoitus silloin oli kolmas, pisteissä päästiin lähelle kärkeä ja muutamaa romahdusta lukuunottamatta pelit olivat sujuneet hyvin. Pelaajamäärä oli liian pieni, lisäksi valmentaja Marko Björs oli ilmoittanut halustaan jatkaa valmennuksessa kuitenkin sillä edellytyksellä, että vetovastuuseen tai ainakin sitä jakamaan saataisiin lisävoimia. Olihan Make joukkuetta vetänyt jo sen alusta alkaen nelosesta aina kakkosen kärkisijoille teemalla "villku päälle ja ohi".

Nyt tänä keväänä tilanne on lähtökohdiltaan huomattavasti parempi. Menneen kesän aluksi saimme vastuuvalmentajaksi kotikaupungin Janne Sirolan Tepsin riveistä ja kun kenttäpuolelle saimme kaksi paluumuuttajaa, välivuodelta yhden takaisin ja kaksi Naantalille kokonaan uutta pelaajaa ja kaiken lisäksi vielä toisen loistavan maalivahdin, niin odotukset kauteen olivat ainakin valmennuksen riveissä suuret.

Vielä kesällä hieman vajaana ollut joukkue lähti mukaan Suomen Cupiin jossa saavutuksena käytännössä vain kahden kentän voimin oli yksi voitto ja kaksi suhteellisen tasaista erää 1. divarin joukkeita vastaan (kolmannessa erässä pääsi hieman repeämään). Näistä joukkueista Wirmon edustus oli hyvin lähellä nousua F-liigaan kauden päätteeksi, johon peilaten 6-2 tappio ei tunnu kovin pahalta.

Cupin ja muutamien treenien jälkeen valmennus oli yhtä mieltä, että tällä joukkueella on kaikki edellytykset sarjan voittoon ja nousuun Suomisarjaan. Osa pelaajista tuntui tilannetta hieman hätkähtävän, mutta kauden edetessä joukkueen taso tuli niin meille itselle kuin varmaan vastustajillekin selväksi. LR 2. divarin runkosarjan voitimme saldona 18 voittoa, 2 tasuria ja 1 tappio maalierolla +81.

Välittömästi runkosarjan jälkeen vastaan tuli finaalit SBS Wirmo1 joukkuetta vastaan. Ensimmäisessä ottelussa Wirmo oli maalin verran parempi ja ansaitsi voiton. Meidän pelaajat olivat hermostuneita, lisäksi sairastuvalle oli jo ennakkoon menetetty muutama. Kahta päivää myöhemmin pelattuun toiseen finaaliin jouduimme käytännössä vain kahdella kentällä. Joukkue oli kuitenkin jälleen oma itsensä, pelasi yhden kauden parhaista ellei parhaan ottelun ja voitti 6-1. Heti peliä seurannut 15 minuutin jatko-ottelukin oli meiltä vahva ja 3-0 voitto oli ansaittu.

Kauden tavoitteista toinen oli saavutettu ja pääsimme karsimaan noususta Suomisarjaan. Ottelut pelattiin SS 2. divarin voittaneen KalvKen järjestämänä Iittalassa. Kolmas joukkue oli Suomisarjan B lohkon toiseksi viimeiseksi sijoittunut SBS RuPu. RuPu hävisi aamupelissä Kalvkelle joka tarkoitti, että voittamalla vuorostamme RuPun varmistamme nousun ensi kaudeksi. Ottelu oli kaikkea muuta kuin helppo meille, pelaaminen oli tuskaista ja ainoastaan kolmannessa alkoi peli rullata. Neljän maalin myötä tulimme takaa ohi (ilman vilkkua) ja tuloksena oli niukka 8-7 voitto ja nousu varmistui!

Nyt vedetään ainakin tämä viikko happea ja osa parantelee vammoja useampia viikkoja, mutta eiköhän ensi viikosta jo aloiteta pelillisiä treenejä. Ensi kauden tavoitteet sovitaan joukkueen kesken myöhemmin, mutta selvää on ettei Suomisarjaan olla menossa pelkästään käymään!

Tämänkin kauden jälkeen näyttää muutamien pelaajien kohdalla tulevan opiskelujen myötä muutto toisaalle. Tarkoituksemme on tulevaan kauteen saada riittävän iso ryhmä = 18 kenttäpelaajaa 2 maalivahdin lisäksi, mikä mahdollistaa kolmen kentän peluuttamisen. Jos osaat tämän lajin ja uskot Suomisarjan olevan oikea sarjataso sinulle, niin ole yhteydessä allekirjoittaneeseen ja tule sitä kautta mukaan muutamiin treeneihin näytille. Meillä on hyvän joukkueen lisäksi motivoituneet valmentajat, huoltaja, rahastonhoitaja ja kokonaan uusi hallikin on Naantaliin nousemassa parin vuoden sisään. Mahdolliset virallisemmat try-out treenit pidämme toukokuussa, jos niille tarvetta tulee eikä joukkue täyty jo sitä ennen.

Terveisin N1 jOjO

rami.lehtonen@a-eriksson.fi

p. 040082435