Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

MIKSI VIIDEN VIIKON TAUKO ENNEN KARSINTAPELEJÄ?
To 12.03.2015 klo 21:30

2-divisioonan yhdeksää sarjakierrosta pelattiin syksyllä 13 viikonloppua ja keväällä vain yhdeksän viikonloppua. Kevään sarja päättyi perjantaina 6.3. Jos keväällä olisi käytetty syksyä vastaavaa sarjakestoa, niin viimeiset pelit olisi pelattu pääsiäisviikonloppuna 3.-5.4. Miksi keväällä oli hirveä kiire saada 2D-sarja pelattua loppuun, jotta päästään odottamaan karsintapelejä viiden viikon ajan?


Jaaha, milloinkahan se vastustaja on selvillä että päästäisiin pelaamaan?

Vastauksen odottaisi löytyvän salibandyn eri sarjatasojen runkosarjojen pelipäivistä ja erilaisten jatkopelien sovituista ajankohdista. Aloitamme siis vastauksen etsimisen niistä.

Runkosarjojen aloituspäivät viime syksynä olivat 3. divisioonassa 13.9., 2. divisioonassa 24./27.9. ja Divarissa 19.9. Vastaavat viimeiset pelipäivät ovat 21.3., 6.3. ja 7.3. Kolmannen divisioonan pelikausi on siis noin kuukauden pitempi kuin kakkosessa. Tämä on erittäin kannatettava asia, että pelikausi saadaan edes kuuden kuukauden mittaiseksi normaalin "viisi pelataan ja seitsemän odotellaan" asemasta.

3 divisioonan nousukarsinta

Vähintään kerran heitä vielä tarvitaan ottamaan vastaan katsojat Maijamäen parkettihalliin.

Kun kaksi lohkoinen 3-divisioona on pelattu 21.3., selvitetään ylöspäin karsintojen ensimmäisessä vaiheessa 3D-joukkueiden kesken viikonloppuna 28./29.3. mikä joukkue nousee suoraan kakkoseen ja mitkä jäävät edelleen pelaamaan karsintojen toiseen vaiheeseen kakkosen joukkueita vastaan paikasta ensi kauden kakkosdivisioonassa. Pääsiäinen huhtikuun ensimmäisenä viikonloppuna todennäköisesti tarkoituksella ylitetään kalenterissa ilman otteluita. Näin toisen vaiheen karsintojen päivämääriksi ovat valikoituneet 11.4., 12.4. ja tarvittaessa 18.4. Kolmosdivisioonan puolelta katsottuna aikataulu on varsin passeli ja järkevä.


Divarin karsinta

Salibandyn sarjajärjestelmässä, johon palaamme vielä toisaalla, Divari on siitä harvinainen sarjataso etteivät sen joukkueet karsi putoamisesta olleenkaan vaan kolme viimeistä putoaa suoraan. Sillä siisti! Näitä kolmea vapautuvaa paikkaa tavoitteleekin sitten itse asiassa 20 joukkuetta kahdeksasta eri 2-divisioonan lohkosta. Nämä 20 joukkuetta muodostuvat kuuden lohkon kahdesta kärkijoukkueesta sekä Sisä-Suomen ja Länsirannikon lohkojen neljästä parhaasta. Tämä kyseinen playoff-soppa toimii seuraavasti:

Paikallinen alkukierros
- Länsirannikon neljä parasta pelaavat kahdesta varsinaisesta jatkopaikasta 10.3., 14.3. ja tarvittaessa 15.3.
- Sisä-Suomen neljä parasta pelaavat kahdesta varsinaisesta jatkopaikasta 15.3., 21.3. ja tarvittaessa 22.3.

Varsinainen Divarikarsintojen 1. kierros - la 21.3., su 22.3. ja tarvittaessa ti 24.3.
- Etelä-Suomen kahden lohkon sekä Länsirannikon ja Sisä-Suomen yhteensä kahdeksan joukkuetta hyppäävät tämän kierroksen yli suoraan toiselle kierrokselle
- Pohjanmaan, Pohjois-Suomen, Savo-Karjalan ja Kaakkois-Suomen yhteensä kahdeksan joukkuetta pelaavat pareittain toisiaan vastaan niin, että neljä jatkaa toiselle kierrokselle

2. kierros - la 28.3., la 4.4. ja tarvittaessa su 5.4.
- 12 joukkuetta mukana, kuusi voittajaa jatkaa

3. kierros - la 11.4., la 18.4. ja tarvittaessa su 19.4.
- kuusi joukkuetta mukana, kolme voittajaa nousee Divariin


Divarin kuukauden mittaisista karsintapeleistä ja Länsirannikon erikoistarpeesta pelata paikalliset pleijarit kauden päätteeksi ovat siis syynä siihen, että 2-divisioonan runkosarja on pelattava loppuun jo maaliskuun alussa puolitoistakuukautta ennen kuin viimeinen kakkosdivarijoukkueen pelaama peli on päättynyt. Tästä (ja pääsiäisen sijoittumisesta) puolestaan seuraa viiden viikon tauko ennen SB Naantalin karsintapelejä.

Tilanteessa ei ole mitään mieltä, kun asian voisi helposti ratkaista sovittamalla sarjojen runkosarjojen pelipäivät toisiinsa sopivaksi ja muuttamalla sarjasysteemin sellaiseksi ettei tarvitsisi pelata nousukarsintoja kuutta viikkoa. Joku voi tykätäkin Divarin karsintasysteemistä, mutta yleiseltä kannalta katsottuna on täysin järjetöntä, että viiden kuukauden pelaamisen jälkeen on edelleen 20 joukkuetta karsimassa kolmesta nousupaikasta. Tilanteen on aiheuttanut muutama vuosi sitten kesken jäänyt sarjasysteemien uudistus. Aiheesta lisää tulevassa uutisessa.


Arto A.

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Mäkinen

Kirvestyö Kelahaara

ForSport

HPP-Tekniikka Oy

Vakka-Suomen Sanomat

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy