Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

LEISKU PAREMPI
Su 22.02.2015 klo 17:00

Loimaan biisonihallissa SB Naantali joutui heti kättelyssä hurrikaanikäsittelyyn. Neljä vaihtoa ja alle kaksi ja puoli minuuttia pelattuna oli peli 3-0 isännille ja Edustus jäi takaa-ajajan asemaan, josta ei enää noustu. Leisku oli lopulta parempi 11-5.

Yksi vaparikuvio, yksi tarkka ylänurkkakuti laitanousun päätteeksi ja yksi siniviivavedon ohjaus ilmasta sisään - siinä Leiskun aloitus kotiparketillaan SB Naantalia vastaan. Edustus pääsi sentään erän lopuksi peliin mukaan pystyen yhteen maaliinkin. Hirveän montaa selkeää maalipaikkaa ei sitten ollutkaan Leiskun pääosin hallitsemassa erässä, joka päättyi 4-1 numeroissa.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempaa pelaamista. Tummansiniset siirtyivät aika ajoittain miesvartiointiin, joka tehosi melko hyvin Leiskun pelinrakenteluun. Miesvartiointiin siirtyminen teki pelistä luonnollisesti vähemmän järjestelmällisen näköistä pallon ja miesten kimpoillessa välillä sinne tänne. Leiskun Kari Kauppi totesikin tauolle poistuessaan erän olleen aika sählyä. Isännät olivat viimeistelyssä tarkempia ja pääsivät lähinnä takatolpalta pistämään palloa muutamaan kertaan verkkoon. Maaleista 7-2 osuma oli loimaalaisten tyypillisen ilmasyötön päätteeksi selvästi korkealla mailalla viimeistelemä. Maalin takana seissyt tuomari ilmoitti julkisena mielipiteenään ettei kyse ollut korkeasta mailasta ja maali hyväksyttiin. Säännöistä poikkeavaa tuomarointia ei tee yhtään vähemmän tuomittavaksi se, että liigassakin kyseisiä yli polven korkeudelta tehtyjä maaleja hyväksytään. Maali päätti siltä erää naantalilaisten hyvän otteen pelistä ja Leisku viimeisteli nopeasti uudelleen. Naantalilaisten maalintekijät erässä olivat Teemu Tuomi (kuvassa) pelin toisella maalillaan ja Joonas Yli-Tolppa. Taukolukemat olivat 8-3.

Kolmannessa erässä SB Naantali sai otetta pelistä ollen aktiivisempi joukkue. Jarno Laaksonen teki - voisiko sanoa - sen normaalin tilasto-osumansa ja Antti Kultanen viimeisteli ottelun viimeisen maalin 11-5 numeroihin. Välissä Leisku teki pari häkkiä erityisesti erikoistilanteista.
Ottelun parhaina palkittiin molemmilta joukkueista numerot 71 - SB Naantalista siis Teemu Tuomi.

Liiton tilastot

Seuran tilastot


Yli-Tolpan kavennusosuma on Leiskun verkossa

Häviöpelistä huolimatta valmentaja V-P Rahikkalalla ei ollut erikoistilanteiden huonon pelaamisen ja avauspelin ongelmien lisäksi muuta moitittavaa joukkueestaan. Systemaattisempi, pelinopeudeltaan korkeampi ja liikkuvampi sekä osaksi fyysisestikin vahvempi joukkue voitti tänään. Leisku pystyi reagoimaan karvauksen muutokseenkin kokeneen joukkueen tavoin analysoi Vellu ottelua.

Runkosarjan viimeinen kotiottelu on ensi lauantaina kotikentällä Maijamäessä, jossa pihkaluolan hämyyn tottuneet AFC Hirvensalon saaristolaiset pääsevät ihailemaan Maijamäen hallin valoisan tilavia olosuhteita. Ottelu alkaa lauantaina 28.2. klo 16:00.Näkökulma kunnalliseen liikuntatilarakentamiseen


Ensi tutustuminen Loimaan noin kymmenen vuoden ikäiseen liikuntahalliin nosti taas mieleen kysymyksen kunnallisen rakentamisen kompromisseista. Halli on suurelta osin oikein toimiva, mutta liian pieni! Tai siis ainakin liian kapea.

Leveyttä ei ole varattu tarpeeksi mikä tarkoittaa, ettei salibandyotteluissa katsomoa voi vetää kokonaan ulos ja joukkueiden vaihtoaitiot ovat niin kapeat ettei penkkien takana mahdu liikkumaan. Silti Turun Sanomien Loimaan hallin rakennuttamista käsitelleessä uutisessa (13.2.2004), joka oletettavasti perustui Loimaan kaupungin tiedotteeseen, kerrottiin seuraavaa:

"Yhteiskoulun viereen rakennetaan liikuntahalli, jossa voidaan harjoittaa kaikkia nykyisiä sisäliikuntalajeja. Yleisötilaisuuksiin halliin voidaan ottaa yli tuhat ihmistä. 3 284 neliömetrin suuruiseen rakennukseen tulee 1 144 neliömetrin suuruinen palloiluhalli. Lisäksi tehdään 50 metrin pituinen juoksusuora, monitoimitila, kahvio sekä pukuhuoneet ja varastotilat. Halli maksaa 3,8 miljoonaa euroa."

Kun Naantalin Maijamäen halli on rakennettu 80-luvulla, niin salibandystä ei juuri ole ollut tietoa. Siksi sen salin lyhyys on jotensakin ymmärrettävää, mutta Loimaalla on varmaan ollut rajallinen käsitys nykyisistä sisäliikuntalajeista ja niiden tilantarpeesta. Tietynlaisen pettymyksen Loimaan halli siis tarjosi.

Vastaava käsittämätön ratkaisu on tehty kyllä Naantalissakin Suopellon koulun rakentamisessa 90-luvulla. Koulun liikuntasali on jätetty niin pieneksi, ettei se täytä edes virallisen koripallokentän kokoa. Montaa metriä ei olisi tarvittu lisää tilaa ja sisäliikuntatilojen käyttö ja edelleen kehittäminen aurinkokaupungissamme olisi nykyhetkellä paljon helpompaa.


teksti ja kuvat Arto A.

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Neste Oil

Kirvestyö Kelahaara

Jaycow

Turun Osuuskauppa

Mäkinen

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy