Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

BLUESIN SÄVYTTÄMÄ VIERAILU EURAAN
Su 25.01.2015 klo 12:05

Olikohan jonkinlainen enne, kun ottelua edeltävällä viikolla sattui levyhyllystä käteen ensi kerran pariin vuosikymmeneen 42 Bluesband:n EP-vinyyli "Ei nautittavaksi" vuodelta 1988. Hämmästyksekseni havaitsin levyn takakannessa säkyläläisen pankin sponsorilogon. Levy lienee ainoa säkyläläinen/euralainen tuotos levyhyllyssäni. Miksi siihen osui juuri sillä viikolla, kun on tulossa peli Karhukoplaa vastaan? Kakon valmentajaa ennen peliä haastatellessa ilmeni, että bändin laulaja ja biisinikkari oli hänen euralainen setänsä. Bluesin vaikeroivassa tunnelmissa jouduimmekin ikävä kyllä tällä kertaa paluumatkalle vaikka pelistä kyllä pääsivät nauttimaan vuorollaan molempien joukkueiden kannattajat.


Salibandyottelussa on kolme erää ja vieraspeli Kakoa vastaan Eurassa eteni suunnilleen samalla kolmivaiheisella jaolla.

Ensimmäinen erä oli melkoista sekavaa hawaji-palloa, jossa maaleja tehtiin urakalla. Virheitä sattui molemmille toistuvasti ja niistä rangaistiin tehokkaasti. Maalivahdit eivät loistaneet ja molemmat vaihdettiinkin pelin kuluessa.

Kako pääsi alussa halvalla kahden maali johtoon pakkien epäonnistumisista. Maalilla aloittaneella Jaakko Puistolla ei ollut ensimmäisessä aikuisten ottelussaan vielä yhtään torjuntaa tuossa vaiheessa. Valkopaitaiset naantalilaiset kuitenkin ottivat pelin haltuunsa ja tulivat tasoihin ja ohi. Erä kokonaisuudessaan olikin SB Naantalilta hyvää painostusta ja tuloksellista viimeistelyä. Onnistujia löytyi myös Kakon riveistä ja tauolle mentiin 4-5 numeroissa.

Toinen erä oli perinteiseen tapaan huono naantalilaisille. Jalat olivat jääneet koppiin ja Kako hallitse sekä pallollisena että pallottomana peliareenaa. Puhdas lumierä 0-3 Kakolle ei ole mitenkään väärä kenttätapahtumien perusteella. Onnikaan ei hymyillyt aurinkokaupungin suuntaan joten päätöserään lähdettiin Kakon kahden maalinjohdossa.

Päätöserän alku oli melko tasaista vääntöä, jossa vuorotellen lisättiin maalisaldoakin. 50 minuutin kohdalla Kako siirtyi jo kolmen maalin johtoon, joka viimeinkin sytytti SB Naantalin pelaamaan. Sen jälkeen pääasiassa pelattiin yhteen päätyyn, kun naantalilaiset voittivat kaksinkampailut säännöllisesti ja pallokin liikkui hyvin. Lopulta useamman tolppalaukauksen ja Kakon maalivahdin huipputorjuntojen jälkeen vain kaksi kertaa pallo upposi säkyläläisten maaliin ja summerin soidessa Kako pääsi juhlimaan kauden toista voittoaan, joka nosti heidät pois suoran putoajan paikalta.Euran Urheilutalon mattopintaisella areenalla ei enää pelata naisten SM-tason lentopalloa

Myönteistä ottelusta löytyi kolmannen erän hyvän kirivaiheen aikaansaaminen ja Teemu Tuomen hattutemppu (3+1). Sen sijaan viisikkopelissä kenttätasapainon hallinta hyökkäyksessä ja pallonmenetyksiin reagoiminen vaatii vielä paljon tekemistä.

Liiton tilastot

Seuran tilastot

Lopuksi vielä lyhyt infopaketti säkyläläisestä salibandystä.

Kuten kauden alussa seuraesittelyssä kerrottiin Karhukopla toimii isompien asutuskeskusten ulkopuolella ja siksi pelaajaresurssit ovat vaikeasti saatavissa. Farmisopimukset aikaisemmin Karhujen ja tällä kaudella SalBan kanssa hieman ovat avittaneet tilannetta. Salban loukkaantumistilanteen vuoksi on muutama pelaaja ollut päässyt Salbassakin pelaamaan. Kako joutuu pelaamaan ottelunsa Eurassa, sillä liitto ei enää ole antanut poikkeuslupaa pelata noin 37x18 kokoisessa kaukalossa, jossa ei juuri turva-alueita ole. Vertailuksi poikkeusluvan saanut Maijamäen kaukalo on 36x20 ja päädyissäkin on yhden metrin turva-alue tasaisilla seinillä ilman puolapuita.

Eurassakaan pelaaminen ei ole luonnistunut kovin helposti, sillä Euran kunnalla ei ole yhtään salibandykaukaloa missään - edes koulujen käytössä. (Jotenkin tulee mieleen eräs lähellä Naantalia sijaitseva niin ikään lentopallon pelaamisen rahoittamiseen keskittyvä kaupunki.) Kako joutuikin ostamaan omat 7000 euron laidat Euran urheilutalolle edustuksen pelejä varten. Säkylän kunta puolestaan on panostanut mahdollisuuksiin salibandyn harrastamiseen omissa tiloissaan.


Arto A.

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Naantalin Kylpylä

Fat Pipe

HPP-Tekniikka Oy

Jaycow

Osuuspankki

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy