Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

YLLÄTTÄVÄN YLEISÖYSTÄVÄLLINEN MURSKATAPPIO
Su 23.11.2014 klo 11:50

Voiko 4-15 tappioon päättynyt ottelu olla katsojia viihdyttävä? Ainakin lähelle sitä pääsi SB Naantalin salibandyoppitunti Loimaan Leiskua vastaan.

Kun ottelu on kahden erän jälkeen 2-12, niin voisi luulla, että kotijoukkueen katsomo olisi maansa myyneenä murjottanut kolmannen erän tai lähtenyt kotiin lumitöihin tai jotain muuta tekemään. Mitä vielä - naantalilaiset antoivat parhaansa yrittäneelle nousijakotijoukkueelle täyden tukensa loppuun asti.

Pelin ratkaisu nähtiin siis kahdessa ensimmäisessä erässä. Erät olivat tapahtumien suhteen toistensa kopioita. Erien alut olivat numeroiltaan melko tasaisia. Ensierän alkupuoli oli maaliton ja toisen erän ensimmäinen 14 minuuttia meni Leiskulle 1-2. Mitä siis tapahtui erien loppupuoliskoilla? Noilla jaksoilla Leisku hyödynsi rakentamansa paikat suurella prosentilla ja vei ensierän lopun numeroin 1-5 ja toisen erän lopun viimeisen viisiminuuttisen 0-5.

Ottelu alkoi SB Naantalin hienoisella painostuksella Leiskun päästessä peliin mukaan pikkuhiljaa. Erän puolenvälin jälkeen ottelun hahmo Leiskun numero 17 Juha Laitila (kuvassa) aloitti päivän pistetehtailunsa (4+3) kahdella maalilla. Tummansiniset vastasivat kaventamalla Ville Laaksosen (2+0) maalilla, mutta heti seuraavassa vaihdossa tullut oma maali linjasi pelin tulevan kuvan. Loimaalaiset tekivät maalin, kun paikka oli, mutta naantalilaisten vedot menivät hallin seinille.

Kun joukkueiden erot eivät vielä huimasti tulleet esiin ottelun alussa, niin toisessa erässä Leiskun pelatessa nopeaa, yksinkertaista, taidokasta ja suoraviivaista säbää näkyivät pelaajien erot niin pallollisessa kuin pallottomassakin pelissä loimaalaisten eduksi. Erityisesti maalinteko oli välillä lapsellisen helppoa - kaikki tuntui onnistuvan. Ehkä se oikea johtopäätös on, että vaikutelma johtui taidosta, ei jatkuvasta onnesta. Ainoa asia, jossa SB Naantalin pelaajat olivat vastustajan tasolla oli taistelutahto ja loppuun asti yrittäminen. Muita taitoja ja ominaisuuksia pitää treenata vielä aika paljon.
Maalinteon lisäksi Leisku osaa myös puolustaa hyvin.

Takaisin puheena olleeseen viihdyttävään peliin. Peli nimittäin tarjosi katsojille tilanteita jatkuvalla syötöllä. Kumpikin joukkue karvasi melko korkealta, mikä johti nopeisiin hyökkäyslähtöihin. Tiedä oliko Leisku tullut bussilla Loimaalta, mutta kaukalossa ei yhtään bussia näkynyt ja peli aaltoili jatkuvasti maalilta toiselle. SB Naantalin saadessa painostusjaksoja aikaiseksi eli katsomo hyvin mukana. Kolmannen erän alussa Leiskun nostaessa hieman jalkaa kaasulta tarjottiin kotikatsomolle myös pari innostavaa naantalilaismaalia. Tummansiniset jatkoivatkin täydellä ryminällä viimeiselle minuutille asti tulostaulusta välittämättä.

Liiton tilastot

Seuran tilastot

Vakka-Suomen Sanomien valitsemat MVP-pelaajat
Leisku - Juha Laitila
SB Naantali - Joona Valmunen

Huolimatta kärsitystä selätyksestä on joukkue kuitenkin hyvässä vauhdissa 2D-projektissa. Etenkin nuorten pelaajien panos on ollut tavoitellun kaltaista. Taisivat tästäkin pelistä jotakin oppia. Toivottavasti ainakin kenttätasapainon säilyttämisen tärkeyttä niin hyökätessä kuin puolustettaessakin.
Toivottavasti jotain oppivat myös ottelua seuranneet 2002-syntyneiden poikien joukkue, joka hoiti ottelun erätauko-ohjelman, pallopoikarutiinit, torjuntojen laskennan ja kahvion tarjoilut. Iso kiitos P02:lle.

Ottelun parhaina palkittiin Leiskusta Juha Laitila ja SB Naantalista Joona Valmunen (1+0). Kun viime otteluarviossa esitin, että Karhujen Lindroos ja Santanen kuuluisivat toiselle sarjatasolle, niin samaa voi sanoa Leiskun Juha Laitilasta. Miksi näin kyvykäs kaveri tahkoaa 2 divisioonan kaltaista maakunnallista sarjaa? Vastausta voinee etsiä Salibandyliiton nykyisen sarjarakenteen epäloogisuudesta ja sarjauudistuksen pysähtymisestä Divarin tasolle. Divari on valtakunnallinen yhden lohkon sarjaporras ja 2. divisioona kahdeksan (8!) lohkon alueellinen sarjataso. Tyhmempikin näkee, että välistä puuttuu yksi ylialueellinen kolme - neljä lohkoa sisältävä sarjataso.

Edustuksen seuraava ottelu on itsenäisyyspäivän aattona vieraskentällä Samppalinnan pihkaluolassa, jossa kohdataan viimevuosien perusvihollinen AFC Hirvensalo (entisessä elämässään AFC Campus). Ottelu alkaa 5.12. klo 19:00.


Arto A.

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

ForSport

Naantalin Kylpylä

Sormat

Neste Oil

Fat Pipe

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy