Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

EDUSTUKSEN JUNNUT KANTOIVAT VASTUUTA PORIN REISSULLA
Su 16.11.2014 klo 11:20

Kun kokeneempia pelaajia oli kentällisen verran sairastuvalla, niin junioriosasto sai rutkasti vastuuta ja kantoi sen mallikkaasti. Kaksi erää edettiin tasapäisesti Karhuja vastaan, kunnes noutaja tuli viimeisessä erässä.

Lauantaina jo alkuiltapäivällä pelattuun peliin starttasi Naantalista varsin vähälukuinen joukkue. Sairastuvalla oli yhden kentällisen verran pelaajia (Varjonen, Kultanen, Tuomi, Kuitunen, Nygren). Jalkeille saatiin sentään hieman yli täydet kaksi kenttää. Niinpä ottelussa kävi kuten odottaa saattaa ennakkosuosikkia vastaan - tasapäisesti edettiin niin kauan kuin bensaa riitti. Läpi ottelun kolmella kentällä jyrännyt kotijoukkue ratkaisi pelin kolmannessa erässä vieden lopulta 10-6 voiton.Ei ollut vierasjoukkue pelaajamäärällä pilattu Porin Urheilutalossa pelatussa ottelussa.

SB Naantali sai otteluun lentävän lähdön mentyään ylivoimalla johtoon. Myös Karhut sai vauhtia koneeseensa vyöryttäen hyökkäyksiään naantalilaisten päätyyn. Ensimmäiset kaksi maaliansa Karhut kuitenkin sai yksilösuorituksilla. Ensin Mikael Lindroos ajoi keskeltä sisään ja syötti tasoitusmaalin takatolpalle. Sen jälkeen naantalilainen pakki sortui karkeaan harhasyöttöön, josta Karhut siirtyi johtoon. Mahtoivatkohan porilaiset kuvitella, että peli oli pelattu, kun yritys aleni enemmän kuin kuuluisat 10 prosenttia. Valkoisissa pelanneet naantalilaiset kiittivät ja viimeistelivät kolme kaunista maalia, joista erityisesti kolmas maali oli erityisen upea omasta päästä lähtenyt kuvio, jolla Karhu-puolustus avattiin kuin säilykepurkki, päättyen Olli Kokkolan kauden ensimmäiseen maaliin. Niin ikään A-ikäiset Ville Laaksonen ja Joona Valmunen osuivat karhumaaliin tehden kauden ensimmäiset maalinsa SB Naantalin edustuksessa. Karhuvalmennus oli tässä vaiheessa pakotettu aikalisään. Jonkin verran nalleryhmä piristyikin kaventaen yhdellä osumalla ennen erätaukoa.

Toisen erän alkupuolisko oli varsinaista hurlumhei peliä, jossa molemmat viimeistelivät vuorotellen 6-6 tilanteeseen asti. Kymmenminuuttinen olikin erityisen katsojaystävällistä salibandyä vaarallisten tilanteiden seuratessa toistaan kumpaankin päähän. SB Naantalin maalit viimeistelivät Pekka Leppänen ylivoimalla ja Kim Lundahl. Erän loppupuolella Karhujen pallonhallinta alkoi näkyä entistä enemmän pyörityksinä Jyri Koivusen maalilla, mutta Jyri selvitti niin lähilaukaukset kuin puolittaiset läpiajotkin ilman takaiskuja.

Kolmanteen erään lähdettiin tasalukemissa. Karhut otti pelin haltuunsa hyödyntäen parempia pallonhallintakykyjään hakien jatkuvasti poikittaissyöttöjä painottomalle puolelle. Pelin kuva olikin Karhujen hallinta ja SB Naantalin vastaiskuyritykset, joista oli kuitenkin paras puhti jo poissa. Myös karvaustaan kotijoukkue nosti lähes päätyyn asti. Näillä aseilla Karhut sai aikaiseksi kolme maalia erän 12 ensimmäisen minuutin aikana ja peli oli käytännössä ratkaistu. Loppu aika erästä pelattiin tasaisesti Karhujen varmistellen voittoansa välillä jopa selkeästi aikaa pelaten.

Tänään Karhut oli parempi joukkue luoden enemmän maalipaikkoja ja ollen aavistuksen tehokkaampi viimeistelyssäkin. Täydellä miehistöllä SB Naantali olisi todennäköisesti pystynyt kiusaamaan entisiä divari/liigapelureita pitempään. Karhut oli yllättäen lähes täysin Mikael Lindroosin johtaman ykköskenttänsä varassa. Kuusi maalia vie yleensä joukkueen varsin pitkälle. Lindroosin ja puolustuksen Kalle Santasen, joka näytti pelaavan lähes koko kolmannen erän ilman vaihtoja, kaltaiset pelurit eivät enää ensi kaudella Porissa pelaa, jollei Karhut Divariin nouse. Tämänkaltaisten lahjakkuuksien peluuttaminen 2-divarissa ei ole oikein tarkoituksenmukaista. Karhujen kakkos- ja kolmoskenttä pääsivät esiin vasta kolmannessa erässä.

Liiton tilastot

Seuran tilastot

SB Naantalin onnistujia löytyi erityisesti puolustuksesta, jossa Olli Kokkola on kasvanut alkukauden aikana pelimiehen mittoihin. Nyt tuli avausmaali aikuissarjoissa ja ratkaisut paineen allakin ovat varsin varmaotteisia. Toni Renberg puolestaan toimi jälleen avauspelin rakennusmestarina ja syöttöjen katkojana. Hyökkäyspäässä Mikael Nyberg toi peliin esimerkillistä kahden suunnan tekemistä.

Valmentaja Juuso Kiviluoto ei järin tyytyväinen ollut tulostaulun sisältöön, vaikka myönsikin pelin lähtökohtien realiteetit. Tämänkertaisesta kaukalossa esiintyneestä nipusta otettiin kyllä kaikki irti, joten mistään pehmeest touhust ei ollut kyse.

Seuraava ottelu on jo ensi lauantaina Maijamäessä, jonne saapuu Leisku Loimaalta. Ottelu alkaa 22.11. klo 16:00.


Arto A.

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Naantalin Energia

ForSport

Turun Osuuskauppa

Neste Oil

RTV

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy