Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

KARHUT - UUSI TUTTAVUUS SB NAANTALILLE
To 13.11.2014 klo 18:00

Lauantaina SB Naantali kohtaa ensimmäisen kerran sarjapelissä porilaisen salibandyn lippulaivan Karhut. Kun SB Naantali on ollut olemassa 10 vuotta, niin koko sen ajan on Karhut (pääosin nimellä FBT Pori) pelannut joko liigassa tai divarissa. Karhujen edelliset 2. divisioonapelit ennen tätä kautta ovatkin keväältä 2004, jolloin SB Naantali synnytettiin. Ja jos käytössä oleviin tilastotietoihin on uskominen, niin Karhujen viimeinen 2. divisioona peli keväällä 2004 oli Naantalissa silloista NaSSea vastaan.

Tuossa viimeiseksi jääneessä NaSSen sarjapelissä Karhut vei pisteet luvuin 4-5. NaSSen riveissä pöytäkirjaan pääsivät nykyisestä joukkueesta maalintekijänä Tarmo Kuitunen ja rangaistusaitiosta viilennystä hakenut valmentaja Vellu Rahikkala. Muuten vaan kentällä pyöri silloin Jukka Laihonen (nyk. Stenij). Edeltävällä 2002-2003 pelikaudella NaSSen riveissä oli näiden kolmen lisäksi vielä muitakin nykyjoukkueen kalustoa voittamassa Karhuja kahteen otteeseen: Toni Renberg, Antti Kultanen ja Juuso Kiviluoto. Osa nykyisestä Karhujen pelaajaringin nuoremmista pelaajista ei ollut tuolloin vielä edes alakoulussa. Porissakin aikoinaan pelannut valmentaja Kiviluoto totesikin Porissa vaihtuneen sekä pelaajat uusiin että lattiamateriaali parketista mattoon.

Kuten Naantalissa myös Porissa on uudehkon lajin parissa tapahtunut seuratason muutoksia ja fuusioita. Niinpä Karhut onkin FBT Karhut United -nimisen seuran edustusjoukkue. Seuran nettisivulla historiakatsauksessa on lyhyt kuvaus yhdistysrakenteen eri kehitysvaiheista:

FBT Karhut United

Seura tunnettiin aiemmin nimellä Porin Salibandykarhut. Keväällä 2005 seuran edustusjoukkue otti nimekseen FBT Pori. Muut joukkueet jatkoivat tuolloin nimellä FBT Karhut ja aloittivat samalla yhteistyön FBT Sharks-junioriseuran kanssa.

Keväällä 2008 Karhujen ja Sharksien yhteistyöstä seurasi FBT Sharks-joukkueiden siirtyminen osaksi Karhu-organisaatiota. Samalla Karhujen virallinen nimi sai muodon FBT Karhut United ry. Yhdistymisen myötä Karhujen asema Satakunnan suurimpana salibandyseurana lujittui entisestään.

Miesten edustusjoukkue jatkaa toimintaansa kesällä 2012 tapahtuneen nimenmuutoksen jälkeen nimellä Karhut.Karhujen edustusjoukkueen historiakooste löytyy täältä. Vertailun vuoksi SB Naantalin seurahistoria puolestaan on esillä tällä sivulla.

Vaikka SB Naantali nyt kohtaakin entisen liigaseuran, niin tämä ei ole ensimmäinen kerta. Viime kaudella samassa 3. divarin lohkossa pelannut maarianhaminalainen VÅSC on historian hämärissä pelannut liigaa Karhujen/FBT Porin tavoin kolmen kauden ajan.

Naantalilaiset suuntaavat siis lauantaina Porin Urheilutalon hornankattilaan, jota muotoilunsa puolesta voidaan oikeasti kutsua kattilaksi yläkertaa kiertävän katsomorakenteensa vuoksi. Tämän hetken jonkinlaista uudelleensyntymistä tekevän seuran huippuhetkiä elettiin mm. ensimmäisellä liigakaudella syksyllä 2008, jolloin paikallinen valtalehti noteerasi ensimmäisen liigakotiottelun lähes koko etusivun levyisessä jutussaan.Sarjataulukossa joukkueiden eroa on vain kaksi pistettä, mutta ennakkosuosikin asema voidaan surutta laittaa porilaisten harteille. Lauantaina siis nähdään miten Naantalin kokeneet sotaratsut pärjäävät nuorten karhu-urosten vauhdissa mukana ja onko paluumatkalla muuta kotiintuomista kuin Tikkulan ABC:n sapuskat.


Arto A.

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Fat Pipe

Minisun

Liedon Säästöpankki

Jaycow

Fat Pipe Jab

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy