Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

OLITKO PAIKALLA KUN BEECEE KAATUI MAIJAMÄESSÄ?
Su 09.11.2014 klo 00:30

Ensimmäinen kotivoitto 2. divisioonassa ei olisi voinut tulla makeammin kuin kaatamalla juuri FBC Turku jatkoajan viimeisellä minuutilla. Viiden pelin jälkeen SB Naantalilla on koossa jo kuusi pistettä - siis yksi enemmän kuin sille ennakkoarvioissa annettiin koko kautena. Onneksi urheilussa suoritukset ratkaisevat ja pisteet saadaan pelaamalla.


Pitkään ovat SB Naantali ja FBC Turku pelanneet aivan eri sarjatasoilla. Nyt ehkäpä sattuman oikusta joukkueet päätyivät samalle sarjatasolle. Divaria useampaan kertaan pelannut ja vuosi sitten harjoitusottelussa SBN:n pöllyttänyt Beecee oli selvä ennakkosuosikki lähdettäessä taistelemaan pisteistä Maijamäen parketille.

Ottelun alku näytti pahalta. Alta minuutin Beecee teki ensimmäisestä vastaiskusta maalin. Jaakko Hautamäki syötti maalin ja teki loppuerän aikana tyylipuhtaan hattutempun saatuaan vapaita vetopaikkoja melko hyvästä sektorista. Onneksi SBN:ltä löytyi vastaava hattutempun tekijä eli Kim Lundahl, joka kahdella ensimmäisen erän maalillaan piti SB Naantalin pelissä mukana yhdessä jälleen maalinteossa onnistuneen Pekka Leppäsen kanssa. Erälukemat 3-4 Beeceelle.

Toinen erä oli aaltoilevaa peliä, jossa molemmilla oli omat hallintakautensa. Alussa Beecee hallitsi lähes mielin märin, mutta oli tehoton. Kun Lundahl murtautui laidasta läpi ja viimeisteli hattutemppunsa tasoittaen pelin, alkoi tummansinisten selkein hallintajakso, jonka aikana keltapaidoilla oli vaikeuksia päästä omasta päästään ylös.
Kim Lundahl (kuvan vasemmassa reunassa osaksi näkyvissä) on pussittanut kolmannen kerran. Ville Laaksonen (40) yhtyy riemuun.

Loppuerä pelattiin varsin tasaisissa merkeissä. Maalit kuitenkin viimeisteltiin tasatahtiin ja vuorotellen niin, että Beecee oli aina johdossa ja SBN sitten tasoitti. Toiselle erätauolle Beecee pääsi vielä lähtemään ns. pukukoppimaali mukanaan 5-6 johtolukemissa.

Kyseinen maali sitten jäikin turkulaisten viimeiseksi. Kolmatta erää he kyllä hallitsivat välillä selkeästikin, mutta varmasti torjunut Harri Soini näytti miksi hänet haluttiin täksi kaudeksi Naantaliin pelaamaan. Puolustuskin oli oppinut ottamaan Hautamäeltä vetopaikat pois. Beecee kyllä yritti houkutella naantalilaisia avaamaan karvauskuvionsa, mutta pelitavassa pysyttiin ja käytettiin saatu ylivoima välittömästi hyväksi.

Ylivoimamaalin video

Tarmo Kuitunen (16) ottaa vuosien kokemuksella vastaan onnitteluja. Joonas Yli-Tolppa (36) takana ei vielä tiedä hukkaavansa yhden ratkaisupaikan, mutta sitten lopulta tekevänsä ratkaisumaalin.

Tasoituksen jälkeen turkulaiset saivat vielä oman yv-mahdollisuutensa, mutta jäähyn aikana naantalilaiset olivat kyllä lähempänä maalintekoa kuin turkulaiset. Jatkoajalle siis jo kolmannen kerran peräkkäin.

Äkkikuolemaerää pelattiin varsin tasapaksun ja tarkan kaavan mukaan aina viimeiselle minuutille asti. Silloin Harri Soini avasi maaliltaan loistavasti yli puolen kentän vasempaan laitaan, jonne Pekka Leppänen syöksyi ensimmäisenä tarjoten poikkarin takatolpalle rynnänneelle Yli-Tolpalle. Ja Joonashan laittoi pallon verkkoon. SB Naantali voitti ottelun maalein 7-6 johtamatta ottelua hetkeäkään. (teksti korjattu 9.11. klo 19:00)

Konkari pelaaja Antti Kultanen kommentoi ensimmäistä kotivoittoa: "Nuoret pelaa koko ajan paremmin ja Kimi pelasi nyt ekan kerran sillä tasolla myös tehollisesti mitä olen odottanut. Soinilta loistopeli, tärkeä onnistuminen. Joukkuehenki on loistava, ei yhtään marisijaa mukana. Kaikki vetää 100% joukkueen eteen ja pyrkii noudattamaan sitä mitä on sovittu."

Voiton takeena oli jälleen SB Naantalin onnistunut puolustuspeli. Kyllähän Beecee vei peliä suuren osan aikaa, kuten torjuntanumerot osoittavat. Yksilötasollakin oli havaittavissa erot pallovarmuudessa, syötöissä, lähtönopeudessa ja yleisessä liikkuvuudessa. Beecee ei kuitenkaan saanut kunnon pesukonetta käyntiin, joten maalipaikkoja ei syntynyt aivan liukuhihnalta. Ehkä parkettialusta teki tässäkin tehtävänsä. Taistelevampi joukkue voitti tänään. Beecee lienee samassa asemassa maanantaina Nokian Krp:tä vastaan.

Katso FBC:n laadukas maalikooste heidän Facebook-sivultaan.


Olitko sinä paikalla kun Beecee kaatui Maijamäessä 8.11.2014? Jos et ollut niin menetit huikean taistelun! Kotijoukkue raastoi ja raatoi voittaen pelin lopulta jatkoajalla, mikä paikallaolijoita suuresti ilahdutti!

Liiton tilasto

Seuran tilasto

Vakka-Suomen Sanomien valitsemat MVP-pelaajat
FBC Turku - Mikko Stenfors
SB Naantali - Kim Lundahl

Seuraava ottelu on viikon kuluttua vieraspeli Porissa FBT Karhuja vastaan lauantaina 15.11. klo 13:00. Otteluun järjestetään fanimatka - katso uutinen aiheesta.


Arto A.

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Kirvestyö Kelahaara

RTV

Rannikkoseudun Sanomat Oy

Neste Oil

Minisun

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy