Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

KEHITYSPROJEKTI 2D
To 18.09.2014 klo 23:00

Usean vuoden tauon jälkeen SB Naantalin miesten Edustusjoukkue pelaa 2. divisioonassa, joka on korkein alueellinen sarjataso Suomessa. Vastustajat tulevat Länsirannikon alueelta mm. Turusta, Loimaalta, Porista, Kaarinasta jne. Alasarjoissa vietettyjen vuosien aikana, jolloin seura oli ensisijaisesti junioriseura, juniorijoukkueiden edustajat ilmaisivat tarpeen saada Edustus alueellisesti korkealle tasolle, jotta lahjakkaat nuoret kokisivat oman seuran kiinnostavana pelipaikkana myös aikuisiällä. Juhlavuoden kunniaksi tavoite myös saavutettiin.Tällä pelikaudella seuralla on edustuksen lisäksi kaksi muutakin miesten joukkuetta, joihin kasvavat nuoret voivat sijoittua junioriputken jätettyään. Rakenteellinen kehitystyö eheän seurakokonaisuuden synnyttämiseksi on siis käynnissä. Tässä kehitystyössä Edustuksen pelaaminen 2. divisioonassa on oma askeleensa, joka vaatii tietyn toiminnallisen eteenpäinmenon useassakin asiassa.

Ottelutapahtumien järjestäminen laadukkaasti, yhteistyökumppaneiden hankinta, otteluiden markkinointi ja mediayhteistyö ovat muutamia seikkoja, joista aladivareissa ei niin tarvitse kantaa huolta, mutta joita ilman toiminta ylemmällä tasolla ei käytännössä ole mahdollista. Mainittujen asioiden hoitamisessa kuntoon on koko seuran osallistuminen yksi avaintekijä. Esimerkiksi tällä kaudella kaikkien edustuksen otteluiden kahviotoiminnat hoidetaan juniorijoukkueiden toimesta ja kaikki seuran lisenssipelaajat saavat kausikortin, jolla pääsee kannustamaan edustusta hyviin suorituksiin.

Myös Edustusjoukkueelle 2. divisioonatasolla pelaaminen vaatii kehitysloikan tekemistä. Harjoitusmäärää on nostettu, valmennukseen on panostettu aikaisempaa enemmän ja yhteistyökumppaneita on saatu toimintaan mukaan. Pelillisesti joukkueen kyvykkyys ja sen kehitys nähdään sarjan kuluessa.

Joukkueessa on tapahtunut viime kauteen verrattuna melkoisesti muutoksia useastakin syystä. Nousu sarjatasoa ylemmäs sai ennakoidun mukaisesti useamman konkaripelaajan joko lopettamaan tai siirtymään aladivariseuroihin. Yksi pelaaja siirtyi takaisin eurooppalaisille kentille pelaamaan. Maalivahtiosastokin uusiutui kokonaan toisen vahdin lopettaessa ja toisen lähtiessä turvaamaan rauhaa maailman turuille.

Tilalle on tullut sekä kokemusta että nuorta innokkuutta oman juniorikoulun kasvattien muodossa. Kokemusta edustavat nimenomaan tolppien väliin siirtyneet Harri Soini (FBC Turku) ja Jyri Koivunen (SBS Masku 2). Omasta juniorikoulusta maailmalle lähteneistä pelaajista paluun SB Naantaliin tekevät Miikka von Weissenberg (FBC Turku 2), Niklas Nygren (FBC Turku A-juniorit) ja Olli Kokkola (SBS Masku A-juniorit). Naapuriseurasta siirtynyt Joonas Yli-Tolppa (SBS Masku) on hänkin samaa nuorta ikäpolvea. Heitäkin nuoremmat Pekka Leppänen ja Ville Laaksonen jatkavat edelleen edustuksen ringissä.

Yhteenvetona voidaan todeta, että joukkue on hyvin naantalilainen ja niille paljon puhutuille omille junnuille annetaan nyt tilaisuus näyttää kynsiään uudella ja vaativalla tasolla sekä kehittyä pelaajina eteenpäin. Tältä osin ainakin alkavan kauden osalta voidaan todeta SB Naantalin täyttävän yhden olemassaolonsa perustarkoituksen.

Joukkueen kokoonpano sarjakauteen lähdettäessä on seuraava:

Maalivahdit
Soini Harri, Koivunen Jyri

Puolustajat
Renberg Toni, Kokkola Olli, Kuitunen Tarmo, Stenij Jukka, Kultanen Antti, Huuhtanen Jarkko

Hyökkääjät
Nyberg Mikael, Nygren Niklas, Yli-Tolppa Joonas, Laaksonen Ville, Lundahl Kim, Tuomi Teemu, Lastunen Jerry, Leppänen Pekka, von Weissenberg Miikka, Varjonen Pasi

Kuten aina joukkueiden julkistuksissa todetaan on nytkin ryhmässä edelleen muutama paikka auki sopiville kenttäpelaajille.

Kehitysprojekti 2D on alkanut ja jatkuu koko pelikauden ajan. Tavoitteena on kehittyä seuraorganisaationa, edustusjoukkueena ja pelaajina tasolle, jossa 2. divisioonassa pelaaminen on vakiotaso SB Naantalin edustusjoukkueelle. Helppoa tavoitteen saavuttaminen ei tule olemaan, kun muistelee viime vuosien nousijajoukkueiden kohtaloa 2. divisioonassa. Flames ja Rupu ovat pudonneet kättelyssä takaisin alemmas ja Sheriffitkin joutuivat tiukkaan karsintaan viime keväänä. Tavoitteen saavuttaminen vaatiikin meiltä työtä, työtä ja työtä. Olemmeko siihen valmiita?


Arto A.

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Rannikkoseudun Sanomat Oy

Osuuspankki

Turun Osuuskauppa

Naantalin Kylpylä

ForSport

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy