Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

ALOITE NAANTALIN JA MASKUN YHTEISESTÄ PALLOILUHALLISTA
Ma 09.06.2014 klo 19:00

Salibandyn erikoisseurat Naantalista ja Maskusta – SB Naantali ja SBS Masku – esittävät parhaillaan yhteistyökeskusteluja käyville Naantalin kaupungille ja Maskun kunnalle konkreettisena yhteistyömuotona yhteisen kunnallisesti omistetun palloiluhallin rakentamista ensisijaisesti salibandyn käyttöön.

Perusteluna esityksellemme on nykyinen sisäliikuntatilojen täynnä oleva käyttöaste molemmissa kunnissa, jonka vuoksi seurat ovat jo vuosien ajan joutuneet ostamaan harjoitteluvuoroja Turusta. Seuraavalla pelikaudella SB Naantali ostaa vuoroja viiden tunnin verran, hinnaltaan noin 20 000 euroa, Naantalin ulkopuolelta. SBS Masku käyttää Turun saleja, joiden kustannuksissa Maskun kunta avustaa merkittävästi, seitsemän tunnin verran. Rahavirtojen ohjautuminen Turkuun ei ole paikallisesti ajateltuna järin viisasta.

Molempien seurojen edustusjoukkueet ovat joutuneet hakemaan poikkeuslupaa sarjapelien pelaamiseen omassa kotihallissaan. SB Naantali sai poikkeusluvan yhdeksi pelikaudeksi 2. divisioonan peleihin Maijamäen liian lyhyeen halliin, mutta SBS Masku ei saanut poikkeuslupaa pelata Divarin pelejä kapeassa Hemmingin hallissa, vaan joutuu hakemaan pelipaikkaa Maskun ulkopuolelta.

Ongelmallisen tilanteen ratkaisisi uusi halli, jossa voitaisiin olosuhteiden puolesta pelata salibandyn sarjapelejä mahdollisesti jopa liigatasolla asti. Halli voitaisiin perustaa yhtiömuotoisena ja sen käytöstä periä käyttömaksuja, jotka kuitenkin hinnallisesti olisivat tuettuja ja alle markkinahintatason.

Myös muut sisäurheilulajit, joille halli tietenkin toisi lisää harjoittelutilaa vapauttaessaan jonkin verran tilaa nykyisistä saleista, voisivat hallia käyttää ja osallistua hallin kustannusten kattamiseen. Tarkoitushan ei ole, että salibandyseurat maksavat salivuoroista muiden seurojen harrastaessa ilmaiseksi muissa saleissa.

Taloudellisesti haastavina aikoina nähdäksemme tarpeellisen investoinnin rahoittaminen ei olisi niin raskasta, kun kustannukset jaettaisiin kahden samankaltaisesta tilaongelmasta kärsivän kunnan kesken. Viisaasti sijoitettuna halli voisi palvella päiväaikaan jonkin koulun tai päiväkodin liikuntatilana, jolloin koulun nykyinen liikuntatila voidaan hyödyntää muussa käytössä ilman lisätilan rakentamista.


Lisätiedot:
Arto Ahonen, SB Naantali, 050-5573191
Jouko Salo, SBS Masku, 040-9601064


Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

ForSport

Naantalin Kylpylä

Vakka-Suomen Sanomat

Turun Osuuskauppa

Tata Steel

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy