Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

SBN10V: 10-VUOTISJUHLASEMINAARI JUNIORIVALMENNUKSEN YTIMESSÄ
La 10.05.2014 klo 23:40

SB Naantalin 10-vuotisen toiminnan merkeissä pidetty salibandyn kehitysseminaari ruoti tämänhetkistä juniorivalmennusta ja kehitteli askelmerkkejä tulevalle kehitykselle sekä mietti parhaita käytäntöjä juniorijoukkueiden toiminnalle Länsirannikolla.Nykyistä toimintatapaansa junioripuolella esittelivät FBC Turun Ville Lintunen, TPS Salibandyn Perttu Kytöhonka (kuvassa yllä) ja SB Naantalin Tapio Lautanala käsitellen omia organisaatioratkaisujaan, valmentajien rekrytointia ja osaamisen kehittämistä. Kullakin toimijalla on oman näköisiä ratkaisuja, jotka juontavat juurensa osittain seuran strategisista valinnoista ja osittain luontaisesta toimntaympäristöstä.

Salibandyliiton ensimmäisen puheenvuoron käytti Sisä-Suomen alueella koulutustehtävissä toimiva KooVeen naisten liigajoukkueen tuore valmentaja Matias Ramstedt (kuvassa). Hän kävi läpi liiton uutta koulutussysteemiä, jossa koulutus sisältää aikaisempaa enemmän valmentajan pitempiaikaista omaa tekemistä ja itsearviointia kuin muutaman päivän luennoilla istumista. Systeemissä myös sähköinen oppimisympäristö tukee kouluttautumista.


Valmentajien koulutusmahdollisuuksista käydyssä keskustelussa seurojen palautteen pohjalta sovittiin, että Länsirannikon alueella pyritään järjestämään joka vuosi vähintään yksi sarjakauden ulkopuolella riittävästi etukäteen tiedossa olevana ajankohtana ykköstason koulutus.

Toinen valmennuksesta esiin heitetty ajatus oli, että seurat ostaisivat koulutuksen käyneille valmentajille jälkiseurantapaketin, jossa kouluttaja kävisi paikan päällä yksittäisen valmentajan harjoituksissa muutaman kerran seuraavan pelikauden aikana tukemassa valmentajan kehitystä. Tämä vaatisi uutta resurssia koulutuksen järjestämiseen ja sellaista ei synny, jos seurat eivät riittävästi sitoudu etukäteen jälkiseurannan ostamiseen.

Joukkuetoiminnan toimintaedellytykset aiheessa Salibandyliiton aluevastaava Tiina Koivisto (kuvassa) kertoi alueella vaikuttavista erilaisista kehitystyöryhmistä. Koiviston johdolla keskusteltiin myös
- sarjakauden pituudesta, jota ollaan pidentämässä kevään osalta
- eliitti/kilpa/haastajasarjojen järjestelyjen onnistumisesta
- F-G-juniorien pelisysteemeistä (mm. pelaajamäärät, pelikentän koot, pienemmät salit käyttöön)
- olosuhdeasioista: Turun palloiluhallihanke, Salon hallien vuoroja myös salibandyseuroille

Lopuksi vaihdettiin ajatuksia aikuisten sarjatoiminnasta, jossa Länsirannikolla 3. divisioonassa on tarkoitus ensi kaudella pelata 3x15 tehokkaalla peliajalla pelejä. Päivän päätteeksi esitettiin seurojen taholta ehdotus sarjatoiminnan kehitysryhmälle uuden ylialueellisen, mutta ei valtakunnallisen, sarjatason perustamisesta miesten Divarin ja nykyisen alueellisen 2. divisioonan väliin. Sarjatason lisäys pienentäisi kaikkia keskeisiä muutostekijöitä, jotka seura kokee noustessaan Divariin tai pudotessaan Divarista. Uusi sarjataso puolittaisi niin taloudelliset kuin urheilullisetkin muutokset olosuhdetekijöissä koettavista muutospaineista puhumattakaan.


Seminaarin lopuksi todettiin, viitaten Matias Ramstedtin lausumaan "Jos KooVee järjestäisi tällaisen seminaarin Tampereella, niin ehkä vain pirkkalalaiset saapuisivat paikalle", Turun alueen salibandytoimijoiden ainakin tässä asiassa olevan tamperelaisia edellä, vaikka monella muulla osa-alueella salibandykulttuuri ei täällä niin vahvaa olekaan. Jäämme mielenkiinnolla odottamaan näyttöä vastakkaisesta totuudesta!


Arto Ahonen

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Fat Pipe

Naantalin Kylpylä

ForSport

Tata Steel

Naantalin Apteekki

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy