Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

SBN10V: TERVEHDYS JUHLIVALLE SB NAANTALILLE
Pe 25.04.2014 klo 20:00

Keväällä 2004 saatiin päätökseen Naantalin Salibandyseuran (NaSSe ry:n) ja VG-62:n Salibandyjaoston yhdistäminen yhdeksi naantalilaiseksi salibandyseuraksi SB Naantali ry:ksi. Tarkoituksena oli antaa aiempaa keskitetymmin mahdollisuus kehittää salibandya lajina Naantalissa ja sen ympäristökunnissa sekä antaa mahdollisuus salibandysta kiinnostuneille junioreille jatkaa harrastustaan aikuisikään asti omassa tutussa seurassa.

On ollut ilo huomata SB Naantalin kehittyneen ja edelleen kehittyvän salibandyn erikoisseurana toiminta–alueellaan arvostetuksi ja vahvaksi toimijaksi. Kertoessani satunnaisille, myös salibandyn seuratoimintaa tunteville, ei naantalilaisille tutuilleni aiemmasta toiminnastani seurassa, olen poikkeuksetta saanut vastauksen, että SB Naantali on arvostettu seura erityisen hyvin hoidetun junioritoimintansa ansiosta.
Lauri Laakson johtama P92/93-joukkue otti seuran ensimmäisenä toimintavuotena seurahistorian toiset mitalit (hopeiset sellaiset) keväällä 2005 vanhempien E-juniorien alueloppuhuipentumassa. T90-joukkue oli ehtinyt kaksi viikkoa aikaisemmin jo voittamaan pronssimitalit.


Tätä korkeatasoista juniorityötä on hyvä vaalia ja edelleen kehittää esimerkiksi niin, että jokainen SB Naantalin itse järjestämä ottelu- ja turnaustapahtuma on seuran junioreille hyvänä muistona mieliin jäävä positiivinen kokemus riippumatta pelituloksista. Teemana tässä voi pitää sitä, että ottelutapahtumasta tehdään junioripelaajalle aina juhla treenien ollessa arkea. Hyvän ottelutapahtuman kulttuuria voi esimerkkiä näyttämällä varmasti levittää myös muihin seuroihin. Omaa kieltänsä seuran junioritoiminnan laadusta kertoo myös se, että salibandyuran alkutaipaleensa SB Naantalissa saaneet ovat päässeet pelaamaan jo SM – liigatasolla sekä voittamaan tyttöjen nuorten maajoukkueessa MM - hopeaa.

Seuran vahva junioritoiminta tuottaa pohjan aikuisjoukkueiden toiminnalle. SB Naantalilla oli seuran toiminnan alkuaikoina onni saada NaSSen riveistä vankka porukka seuran aikuisten edustusjoukkueen pohjaksi. Vähitellen ovat seuran omat kasvatit löytäneet myös paikkansa oman seuran aikuistoiminnassa. Keväällä 2014 SB Naantalin miesten edustusjoukkue raivasi hienon kauden jälkeen hyvää yhteistä tekemistä ja yhteishenkeä osoittaen tiensä 2–divariin kaudelle 2014 – 2015. Lähivuosien haasteena on vakiinnuttaa seuran asema kakkosdivaritasolla. Tässä tehtävässä olisi hienoa nähdä mahdollisimman usea oman seuran junioritoiminnan kautta aikuisten joukkueeseen kasvanut pelaaja.

Salibandyn harrastajien määrä kasvaa valtakunnallisesti edelleen voimakkaasti. Viime aikoina on keskusteltu paljon lasten urheiluseuratoiminnan kustannuksista. Keskustelun pohjana olevassa tutkimuksessa on salibandy lajina onnistunut saamaan varsin kohtuullisen kustannustason leiman itselleen. Tästä asemasta kannattaa pyrkiä pitämään myös kiinni. Huippu - ja kilpaurheilun menestyksen lisäksi on paikallisen seuran tärkeänä tehtävänä tuoda liikuntaharrastus (SB Naantalin tapauksessa salibandy) mahdollisimman monen juniorin ulottuville. Tätä tehtävää SB Naantalissa ovat toteuttaneet menestyksekkäästi seuran nykyinen TE-liiga edeltäjineen sekä myös haastajajoukkueiden muodostaminen kilparyhmien ohelle eri juniori-ikäluokkiin.

Jatkuvuuden turvaaminen on yksi menestyksekkään toiminnan avaintekijöistä ja sen vuoksi uusien kasvojen ilmestymistä aktiiviseen seuratoimintaan ollut myös mukava seurata. Samaan aikaan uusien taustatyön tekijöiden rekrytoiminen on kuitenkin yksi SB Naantalinkin suurimmista haasteista, johon seuran on panostettava huomattava määrä aikaa ja henkisiä resursseja. Toiveena on luonnollisesti, että juniori–ikäisten vanhemmat ottaisivat laajasti osaa oman lapsensa joukkueen toimintaan. Jokaiselle löytyy aivan taatusti omia mahdollisuuksia vastaava työsarka. Eri juniorijoukkuetoiminnan asiat tulevat tehtyä edullisemmin ja nopeammin, kun tekijöitä on useita. Lisäksi taustatoiminnan oheistuotteena on mahdollisuus luoda hyviä tuttavuuksia, joista on iloa myös aikuistoimijalle. Tällä tavalla juniorit kokevat myös oman seuran ja joukkueen kodikkaaksi ja turvalliseksi paikaksi harrastaa hyvää urheilulajia.

Haluan onnitella SB Naantalia ja kiittää kaikkia sen nykyisiä ja seuran aktiivitoiminnasta vetäytyneitä pelaajia ja toimijoita hienoista peleistä ja siitä ansiokkaasta työstä, jota olette itseänne säästämättä SB Naantalin hyväksi sen ensimmäisen 10 vuoden aikana tehneet. Toivotan seuran nykyisille ja tuleville pelaajille sekä toimijoille menestystä ja voimia kehittää seuraa edelleen tulevien vuosien ja vuosikymmenien saatossa.

Naantalissa 18.4.2014

Lauri Laakso

Salibandy Naantali ry:n puheenjohtaja 2004-2006; P92/93 joukkueenjohtaja


Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Kirvestyö Kelahaara

Turun Lukko

Neste Oil

Osuuspankki

HPP-Tekniikka Oy

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy