Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

SB NAANTALI JOULUNA 2013
Ma 23.12.2013 klo 17:10

Kasvava seura

SB Naantali perustettiin keväällä 2004 ja nyt on menossa seuran 10. pelikausi. Koko olemassaolonsa ajan seura on kasvanut tasaista vauhtia. Kuluneen syksyn aikana onkin jälleen rikottu rajapyykkejä, kun 350 lisenssipelaajan raja ylitettiin samalla kun yhdistyksen kokonaisjäsenmäärä sisältäen harrastepelaajat ja toimihenkilöt ylitti selvästi 400 jäsenen rajan. Verrattuna kauden 2006-2007 loppuun SB Naantalin lisenssimäärä on kasvanut yli 60 prosenttia!

Lisensseistä 46 on aikuispelaajien (1994 syntyneet tai vanhemmat) ja valmentajien lisenssejä. Loput yli 300 ovat juniorilisenssejä. Tyttöjä on mukana pelaajistossa 32.

Pelaavia joukkueita seuralla on Salibandyliiton varsinaisissa sarjoissa yhteensä 25 kpl. Suuri määrä selittyy sillä, että yhdessä juniori-ikävuodessa on yleensä kaksi pelaavaa joukkuetta - parhaimmillaan jopa kolme. Joukkueet jakautuvat ikäkausittain seuraavasti:
- aikuisjoukkueet 2
- B-juniorit 1
- C-juniorit 3
- D-juniorit 5
- E-juniorit 6
- F-juniorit 4
- G-juniorit 4

Salibandyllä tuntuu Naantalissa olevan tilausta, sillä seuran nappulaikäisten Turku Energia –liigassa on 2006-2008 syntyneiden ikäluokissa yhteensä 80 lasta mukana. Jokaisessa poikien ikäluokassa 00-pojista alkaen on vähintään 20 pelaajaa – useassa reilusti enemmän. Kun ikäluokat vanhenevat ja nuorista tulee jatkuvasti lisää pelaajia, jatkuu seuran kasvu edelleen.

Olosuhteet kasvun haasteena

Lajin harrastajien määrän kasvu on hieno asia, mutta siihen liittyy toimintaolosuhteiden eli salivuorojen riittävyyden osalta ongelmia. Vaikka tilanne tällä hetkellä harjoitusaikojen osalta on vähintäänkin tyydyttävä, kasvun myötä käytännössä joudumme lähitulevaisuudessa valintatilanteeseen, jossa valittavana on seuraavanlaisia vaihtoehtoja:

- seura hankkii lisää maksullisia salivuoroja naapurikaupungeista, jos niitä yleensä edes on tarjolla, ollen jo tällä hetkellä tietojemme mukaan ainoa naantalilainen sisäliikuntaseura joka näin tekee
- Naantalin kaupunki myöntää seuralle enemmän saliaikaa kaupungin tiloista
- Naantaliin rakennetaan lisää salibandyyn soveltuvaa sisäurheilutilaa. Sopivat vertailukohteet lienevät lähipaikkakunnat kuten Pöytyä, Vehmaa ja Mynämäki, joissa on tämä toteutettu.
- SB Naantali muuttaa toimintaperiaatteitaan ja ryhtyy valitsemaan ketkä pääsevät pelaamaan seuraan

Ensimmäinen vaihtoehto ei ole junioritoiminnalle mielekäs eikä ekologisesti kestävä vaihtoehto. Toisessa vastassa ovat lähinnä perinteet, jotka vaikuttavat vuorojakoihin. Kolmas vaihtoehto vaatii ison rahapussin ja ikävä kyllä rahaa Naantalista tuntuu puuttuvan. Neljäs vaihtoehto puolestaan ei myötäile valtiovallankaan viimeaikaisia pyrkimyksiä lisätä nuorison liikkumista.

Salibandystä elinikäinen harrastus

Neljänteen vaihtoehtoon liittyen myös paikallislehdistö on syksyn aikana tuonut esille toiveita urheiluseurojen suuntaan harrastustoiminnan lisäämiseksi perinteisen kilpaurheilun rinnalla. SB Naantali on mielestämme tämän toiveen jo toteuttanut vuosia sitten toimintaperiaatteitaan valitessaan. Tosin näemme, että harrasteluonteisessakin toiminnassa pitää olla tavoitteita, sillä ilman niitä toiminta muuttuu linjattomaksi puuhasteluksi, joka sammuu ennen pitkää omaan mahdottomuuteensa. Siksi kaikki juniorimme, myös haastajatason joukkueet, osallistuvat sarjamuotoiseen kilpatoimintaan tavoitteenaan muodostaa salibandystä nuorille mielekkääksi koettu liikuntamuoto, jota voi harrastaa läpi elämän.


Näistä asetelmista lähdemme viettämään joulua 2013 ja valmistautumaan vuoteen 2014. Salibandy Naantali ry toivottaa Rauhallista Joulua ja Hyvää Uutta Vuotta 2014!

Arto Ahonen
puheenjohtaja


Kortteliliigalaisia Karvetissa syksyllä 2013


Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Minihinta

Fat Pipe

Naantalin Energia

Neste Oil

Turun Osuuskauppa

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy