Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

SB NAANTALIN JUNNUPUTKI TOIMII
Su 01.09.2013 klo 20:00

SB Naantalin 10. pelikausi on käynnistynyt jo virallistenkin sarjaotteluiden puitteissa, kun 99-pojat pelasivat kahtena viikonloppuna SM-sarjan karsintaturnauksissa. Tänä viikonloppuna alkoivat myös nuorien pelaajien Turku Energia -liigan harjoitukset Karvetin koululla. Seurassa lajin alkutaipaleella perusoppinsa hankkineet veljekset taas olivat jonkin verran isommissa ympyröissä mukana. Myös edustusjoukkueessa on mukana monta seuran omaa kasvattia.

JUNNUPUTKEN ALKUTAIVAL - NAPPULALIIGA VAUHDISSA

Viisi-seitsemän vuotiaille lapsille salibandyn ensiaskeleita tarjoava Turku Energia -liiga käynnistyi tämän viikonlopun aikana, kun 2006-2008 syntyneet kirmasivat Karvetin koulun salissa reikäpallon kimpussa valmentajien ja vanhempienkin valvovien silmien alla.
Etenkin 2007 syntyneitä oli sen verran runsaasti paikalla ja osa tulossa olijoista ei ollut päässyt ensi kerralla paikalle, että ryhmälle hankitaan samantien lisää saliaikaa ryhmän jakamiseksi osiin jotteivat seinät tule liikaa vastaan. Tyttöjä ei tainnut harjoituksissa vielä olla, mutta he ovat lämpimästi tervetulleita toimintaan mukaan. Myös oman tyttöryhmän perustaminen on mahdollista edellyttäen tietenkin, että ryhmälle löytyy tarvittavat vetäjät. Tällä hetkellä 2002-syntyneiden tyttöjen joukkueessa on mukana nuoriakin tyttöjä.
Harjoitusten päätteeksi valmentaja Tuomas Levanto kävi lasten kanssa uudestaan läpi toiminnan perusperiaatteita: suojalasit aina päässä, mailaa ei saa kohottaa liian ylös, yritetään kovasti liikkua ja pidetään hauskaa. Ja lopuksi venyteltiin jalkojen lihakset notkeiksi.

JUNNUPUTKI MENOSSA - 99-POJAT SM-KARSINNASSA

99-poikien Hurricanes joukkue yritti tehdä omalta osaltaan seurahistoriaa ja olla seuran lyhyen historian ensimmäinen SM-sarjassa pelaava poikajuniorijoukkue. Tyttöjen puolellahan seuralla on sm-mitaleitakin, mutta poikapuolella on kilpailu ollut sen verran kovempaa ettei sm-sarjaan ole ollut asiaa. (Tässä yhteydessä SBC Akatemian vuosia ei huomioida.) Mukana talkoissa 99-joukkueella oli kentällisen verran 00-poikien pelaajia tuomassa leveyttä joukkueen muuten harvalukuiseen pelaajistoon.

Pojat pelasivat viikko sitten karsinnan ensimmäisen vaiheen Keravalla, josta kahdella tasapelillä (Josba ja Blackbirds) aukeni tie toiselle karsintakierrokselle. Matka kävi tällä kertaa kohti Oulua, joten kahtena päivänä pelattujen otteluiden lisäksi viikonlopun ohjelmaan ei paljon muuta mahtunutkaan.

Tällä kertaa sm-sarja jäi haaveeksi kolmen hävityn ottelun muodossa. Juniorivuosia on vielä monta jäljellä, joten uusia tilaisuuksia tulee. Ja kilpailu on kovaa, sillä lähimmät sm-sarjaan yltäneet joukkueet 99-ikäluokassa löytyvät Porista ja Lohjalta.

JUNNUPUTKI PÄÄTTYMÄSSÄ - LIIGAPELIT ODOTTAVAT

Monen juniorin haaveissa on pelata rakastamassaan urheilulajissa joko maajoukkueissa, ammattilaisliigoissa tai oman maan huippusarjassa.


Naantalilaiset Laineen veljekset Ville ja Olli ovat mukana TPS:n liigamiehistössä taistelemassa peliajasta kohta alkavassa Salibandyliigassa. Tänä viikonloppuna he pelasivat harjoitusottelussa Ruotsin Uppsalassa yhtä maailman kovinta salibandyjoukkuetta Storvreta IBK:ta vastaan.

Veljekset, joista Ville on syntynyt 1994 ja Olli 1996, ovat luonnollisesti SB Naantalin kasvatteja ja pelasivat C-juniori-ikäiseksi seurassa. Sen jälkeen tie vei TPS:n organisaatioon - Villellä tosin SBC Akatemian/FBC Turun kautta. (Jos/)Kun heille peliaikaa liigassa irtoaa, niin ilman virallista kirjanpidon tarkistusta voidaan todeta kyseessä olevan ensimmäiset pitkän juniorivaiheen SB Naantalissa viettäneet poikajuniorit, joille liigapelikokemusta kertyy.

Vielä viime kaudella veljekset pelasivat junnusarjojen lisäksi TPS:n kakkosjoukkueessa miesten 3. divisioonaa ja kohtasivat mm. SB Naantalin edustuksen kahteen kertaan. Kuvassa Ville Laine on pyörittämässä TPS:n yv-peliä entisessä kotihallissaan Maijamäessä SB Naantalia vastaan viime tammikuussa.

JUNNUPUTKI PÄÄTTYNYT - EDUSTUSTEHTÄVÄT JATKUVAT

Tuoressa SB Naantalin edustusjoukkueen uutisessa julkistetaan tämän kauden joukkueessa tapahtuneita muutoksia. Lisäyksenä uutiseen voidaan todeta, että edustuksessa pelaa laaja joukko nuoria pelaajia, joita voidaan kutsua seuran omiksi kasvateiksi.

80-lopulla syntyneitä ovat hyökkääjät Kim Lundahl ja neljän Campus-vuoden jälkeen paluun tummansinisiin tehnyt Teemu Tuomi. 90-luvun vaihteen kavereita ovat Mikko Peltola ja Jerry Lastunen. 92-vuoden satoa taasen edustavat Jarkko Huuhtanen ja Tommi Liimatainen.

Vielä B-juniori-ikäisiä edustuksen ringissä olevia pelaajia ovat 96-syntyneet Ville Laaksonen ja Pekka Leppänen.

Ainahan asiat voisivat paremminkin olla, mutta yhteenvetona seuran junioritoiminnasta tänä "merkkivuoden" alkaessa voidaan todeta, että kyllä se toimii!

Teksti ja kuvat Arto Ahonen


Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Vakka-Suomen Sanomat

Naantalin Apteekki

RTV

Turun Lukko

ForSport

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy