Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

EDUSTUKSELLA VÄRIKÄS VIIKONLOPPU
Ti 29.01.2013 klo 22:00

Kilosportin areena ei ole nykyisellään niitä miellyttävimpiä paikkoja pelata. Lattia on tahmea ja pallo lähtee helposti pomppimaan laadukkaissakin syötöissä. Helpolla ei edustus päästänyt itseään muutenkaan kauden neljänneksi viimeisessä turnauksessa.
SBS Lietoa vastaan oli tullut tappio kauden ensimmäisessä kohtaamisessa, mutta heti alusta asti oli Naantalin peli nyt huomattavasti kauden ekaa ottelua laadukkaampaa. Syöttöpeli toimi hyvin ja avauserässä joukkue karkasi kahden maalin johtoon, kun Tarmo Kuitunen ja Kim Lundahl paukuttivat verkot tötterölle. Peli jatkui oikeastaan kaksi ja puoli erää Naantalin komennossa ja viimeistään Timo Tuomialhon 4-1-maalin jälkeen kolmannen erän alussa näytti siltä, että revanssista tulee komea.


Lieto kampesi itsensä kuitenkin Naantalin suosiollisella puolustuspään sekoilulla jo maalin päähän, mutta Janne Virran upeasta esityöstä viimeistelleen Lundahlin toisen maalin ansiosta minuutti ennen loppua oltiin turvallisen tuntuisessa 5-3-johdossa ja ottelun piti olla loppusummeria vaille selvä.


Mitä sitten tapahtui, jääkin valmennusjohdon ja pelaajiston pureksittavaksi. Ajassa 44.29 kavensi Teemu Laine maalin edustalta pelin vielä kerran tiukaksi ja heti aloituksen jälkeen Juha Keihäs teki rikkeen, joka tuomittiin taktisen väärinpeluun vuoksi kahden minuutin jäähyksi. Kuudella neljää vastaan pelannut Lieto ei oikeastaan saanut edes vaarallista tilannetta aikaiseksi, mutta epätoivoiselta näyttänyt Mikko Hyrskyn sohaisu kaukaa laidalta sai ihmeellisen kimmokkeen Tarmo Kuitusen mailasta ja upposi yhdeksän sekuntia ennen loppua Kalle Sunnarin kainalosta sisään. Näin peli päättyi shokkitasapeliin 5-5, joka maistui lähes pelkästään tappiolta. Jälkeenpäin ajatellen toki tasapelikin oli ok tulos, koska Lieto on yksi niistä joukkueista, jotka jahtaavat vielä Sheriffien ja SB Naantalin takana paikkaa kahden parhaan joukossa, jotka pääsevät nousukarsintoihin. Turha pistemenetys joka tapauksessa, ja lopun tapahtumista saavat syyttää itseään niin valmennus kuin pelaajat. Nöyryys johtoasemassa pelaamisessa tuntuu olevan kovin vaikeaa joukkueelle ajoittain ja tällä kertaa se saatiin tuta pahimmalla mahdollisella tavalla.

Ottelu RunUa vastaan oli jo etukäteen ajatellen vaikea. RunU on hitaalta ja ajoittain jopa kömpelöltä vaikuttava joukkue, jota vastaan on silti erittäin vaikea pelata, koska sen kokeneet ja juonikkaat pelaajat iskevät tilanteen tullen aina vaarallisesti. Peli olikin tuskainen kahden erän ajan, vaikka Jukka Laihosen komeasta poikittaissyötöstä Mikael Nyberg veikin Naantalin johtoon alussa. Toinen erä olikin sitten ehkä joukkueen tuskaisin koko kauden aikana. RunU teki kaksi maalia osin taidolla, osin tuurilla ja SB Naantalin pelissä paistoi turhautuneisuus, kun oma peli ei toiminut eikä maalipaikoissa ollut onnea eikä taitoa. Toisen erän lopussa olikin hilkulla se, ettei paniikkinappulaa painettu pohjaan, olihan tämä niin sanottu pakkovoitto joukkueelle ja Lieto-pelin pettymys painoi vielä pääkopassa.

Ottelun käännekohdaksi muodostui kuitenkin toisen erän lopussa tullut viisiminuuttinen RunU:lle ja toinen erätauko, jonka aikana Naantalin pelaajat heräsivät todellisuuteen. Heti erän alussa ylivoima alkoi toimia ja Lundahlin passista Nyberg tälläsi hirvittävän pommin ylänurkkaan. Helpotus sai jatkoa heti perään, kun ylivoiman jatkuessa kakkosylivoima ja ennen kaikkea Juha Keihäs näyttivät oman taitonsa: Hurja tahtokantti suoraan yläkulmaan, ja yhtäkkiä peli oli kääntynyt 3-2 -johtoon. Muutamaa minuuttia myöhemmin pari tekopaikkaa aiemmin pelissä tuhlaillut Pasi Varjonen pääsi virittelemään Antti Kultasen syötöstä pomminsa parhaasta sektorista ja viimeistään tuon 4-2-maalin jälkeen ei voittajasta ollut epäselvyyttä, niin selkeä käänne ottelussa oli tapahtunut. Tosin vielä kerran joukkue joutui koetukselle nuoren Ville Laaksosen joutuessa jäähylle, mutta sen aikana Nyberg tarjosikin alivoimahyökkäyksessä herkkupalan Tomi Stenbergille, joka nosti Naantalin jo kolmen maalin johtoasemaan. Kyseisessä hyökkäyksessä joukkueen ykköspelaajiin muutenkin kuulunut palomies Nyberg näytti saaneen jostakin liudan nopeita soluja jalkoihinsa, sillä jalat kehräsivät kuin jamaikalaisella pikajuoksijalla. Lopussa vielä Keihäs, Lundahl ja Kuitunen namuttelivat lukuja makeammiksi jäähyjen täyttämillä loppuminuuteilla ja näin lopputuloksena oli SB Naantalin 8-2-voitto.

Kokonaisuudessaan tyytyväisin päivän otteluihin saa olla kapteeni Laihonen, joka pelasi molemmat ottelut energisesti ja varmasti. Myös Lundahl, Nyberg, Keihäs ja Virta pelasivat vahvan turnauksen. Ylipäätäänkin joukkue pelasi kuitenkin oikeastaan neljä ja puoli erää turnauksessa vahvaa peliä eikä suurta syytä häpeämiseen ole. Jatkossa suurin haaste edelleenkin on se, miten koko ottelu pystytään pelaamaan omalla taitotasolla eikä vastustajan tason mukaisesti.


A.K.

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Naantalin Kylpylä

Neste Oil

Rannikkoseudun Sanomat Oy

RTV

ForSport

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy