Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

KAUSIKATSAUS 2011-2012
Ma 07.05.2012 klo 22:00

Uutta pelikautta rakennetaan jo voimakkaasti, mutta aina on syytä suorittaa pieni historiankirjoitus menneestä kaudesta.

JOUKKUEIDEN TAIVAL SARJASSA

Kausi alkoi ikävissä merkeissä, kun seuran lippulaiva eli Naisten Edustusjoukkue upposi ja hävisi elämän suureen aallokkoon. Vain perämieskaksikko Malkki ja Lönnblad lopulta pelastettiin naapurin liigaseuraan pitkien etsintöjen jälkeen.

Tilaisuuden tullen vanhimpana naisjoukkueena häärinyt C-tyttöjen ryhmä näytti sitten osaamistaan ja pelasi itsensä SM-sarjaan sekä sen play-off-karsintoihin asti. Siinä sivussa hoituivat naisten 4. divarin pelit. Palkintona kaudesta tuli ”SB Naantalin pelikauden joukkue”-tunnustus.

D-tyttöjen kausi olikin sitten melkoisen vastakkainen valmentajan puuttumisineen ja muine ongelmineen. Pelillisesti kaudessa oli kuitenkin nouseva käyrä ja loppukaudesta tulostakin syntyi.

Uusi E-tyttöjen joukkue tuntui olevan melkoinen ilopilleri. Mukaan tuli paljon liikunnanhaluisia tyttöjä, joiden pelitaidotkin kehittyvät hyvin muiden oman ikäistensä tahtiin, kuten sarjataulukko osoittaa. Toivottavasti ryhmästä saadaan alku myös seuraavan ikäluokan tyttöjoukkueelle.

Miesten Edustuksella pelit sujuivat nousijajoukkueena hyvin 3. divisioonassa. Ensi kaudelta on tietenkin lupa odottaa vielä parempaa.

Poikien joukkueissa on muutaman viime kauden aikana saatu ajettua läpi joukkueiden välinen jatkuvan yhteistyön periaate sekä pelaajavaihtojen että osittain myös harjoitusten osalta. Kaikissa D- ja C-joukkueissa hyödynnettiin nuorempien ikäluokkien pelaajia, kun omat resurssit eivät aina riittäneet poissaolojen ja sairastumisten vuoksi.

B-poikien joukkuehankkeen kariuduttua olivat C1-pojat vanhimpia poikajunioreja. Jatkosarjassa yllettiin toiselle sijalle. C2-ikäluokassa oltiin kahden maalin päässä SM-sarjapaikasta, ylemmästä loppusarjasta irtosi voitto ja alueellisessa play-off karsinnassakin ensimmäinen ottelu hoidettiin, mutta sitten tie nousi pystyyn.

D1-pojat eli Runners jatkoi mitaliketjuaan. Alueellisesta loppuhuipentumasta omalla kotikentällä Maijamäessä irtosivat hopeamitalit. D2-hurrikaanit puolestaan raivasivat ylemmän jatkosarjan kolmantena tiensä loppusarjaan, jossa eväät eivät enää riittäneet pidemmälle.

E1-pojat eli Salamat ja Komeetat jyräsivät laajalla rintamalla eli kahdella joukkueella ylempään jatkosarjaan. Salamat jäivät maalierolla ulos loppuhuipentumasta. E2-”tähdistä” Rigel pelasi paikallisesti tappiottoman kauden häviten pelejä vasta loppusarjassa Sisä-Suomen joukkueille ja Enif puolestaan keräsi pelikokemusta jatkosarjassa.

F-poikien Turun seudun kortteliliigaan osallistuivat 02-pojat jopa kolmella joukkueella ja 03-pojat kahdella joukkueella. 04-poikien ryhmä tyytyi vielä treenaamaan paikallisesti Naantalissa pelaten loppukaudesta lupaavia treenimatseja.

KATSAUKSEN TÄRKEIN INFORMAATIO

Kuten nuorimpien joukkueiden osalta huomaa riittää F-, E- ja tulevaisuudessa myös D-junioreihin pelaajia enemmän kuin yhteen joukkueeseen järkevästi mahtuu. SB Naantali on ottanut asiassa viralliseksi linjakseen, ettei ikäryhmää suljeta tietyn pelaajamäärän täyttyessä, vaan ovet pidetään ns. avoinna.

Suuren pelaajamäärän tapauksessa ikäryhmään perustetaan kaksi tai useampia pelaavia joukkueita, jotka sopivassa vaiheessa (käytännössä E2-junioreissa liiton sarjaan mentäessä) jaetaan taitotason mukaan. Harjoitustapahtumat pyritään pitämään yhteisinä mahdollisimman pitkään salivuororajoitteiden vuoksi, mutta silti taitoryhmille voidaan teettää kullekin oman tasoisiaan harjoitteita.

Tavoitteena on mahdollistaa kaikkien lajista kiinnostuneiden nuorien osallistuminen toimintaan omalla tasollaan toimien. Juniorit siis saavat harjoitella ja pelata oman tasoistensa pelaajien kanssa ja vastaan. Näin saavutetaan kaikkien pelaajien maksimaalinen kehittyminen.

Käytännössä tällainen toimintaperiaate vaatii myös taustajoukoilta paljon panostusta. Kaksi joukkuetta ja yli 30 lasta ei ole sopiva määrä yhden valmentajan ja joukkueenjohtajan vedettäviksi. Siksi lasten perheiltä odotetaan osallistumista joukkueiden arkisten asioiden hoitamiseen sekä toimihenkilöpuolella että urheilullisella puolella. Muussa tapauksessa linjattua periaatetta pitää tietenkin tarkistaa.

SEURASSA SATTUI JA TAPAHTUI

Viestinnällisesti merkittävin seuran mainostemppu oli 2000-poikien hopea valtakunnallisessa tv-peliohjelmassa Säbämestari 2011. Paikallisesti samaan pyrittiin Aurinkotien mainostaulujen käyttämisellä kertomaan naantalilaisille seuran aktiivisesta toiminnasta.

Urheilullisella puolella valmennuskoordinaattori Peter Eriksson piti useampia koulutustilaisuuksia ja pyöritti Harkka-koulua, joka ei ikävä kyllä saavuttanut odotettua osallistumistasoa. Petskun siirryttyä varsinaiseen urheilubisnekseen kauas Pohjanmaalle otti uusi valmennustiimi hänen tehtävänsä juniorivalmennuksen tukena. Samaan tavoitteeseen, valmennusosaamisen parantamiseen, pyritään TPS Salibandyn ja SBS Maskun kanssa solmitulla yhteistyösopimuksella.

Seuraava pelikausi on parhaillaan suunnittelussa ja seuran yhteinen kauden avaustilaisuus pidetään syyskuun toisena viikonloppuna.

OLOSUHDEKOMMENTTI

Syyskuussa kauden avaustilaisuuden paikkana on varmaankin uuden koripalloparkettilattian vuosi sitten saanut liikuntahalli. Vaikka uusi lattia on tietenkin parempi kuin vanha parketti, niin on se salibandyn pelaamiseen vääränlainen alusta. SB Naantalin jäsenmäärä, sisältäen myös toimihenkilöt, on noin 330, joista junioreja on 240 ja seura on kouluajan ulkopuolella hallin suurin käyttäjä. Salibandyssä on mattopakko jo miesten ja naisten liigoissa ja ensi kaudella myös A-poikien SM-sarjassa. Maijamäessä pidetyn D1-poikien loppuhuipentuman jälkeen vierailevan seuran toimihenkilö kommentoi tapahtumaa muuten hienoksi mutta ” toivottavasti liitto panostaa jatkossa siihen, että myös juniorijoukkueet voisivat pelata mattoalustalla edes loppuhuipentumissa”. Nyt vain odottelemaan kuinka kauan Naantalissa enää voidaan pelata lajin ”huippupelejä” tai salibandyä yleensäkään lajin vaatimissa olosuhteissa. Olisi mielenkiintoista tietää minkälaiseen tulevaisuusvisioon liikuntahallin käytöstä lattiamateriaalin valintapäätös perustui.

katsauksen kokosi
Arto Ahonen, puheenjohtaja
7.5.2012


Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

RTV

Fat Pipe

Multimediatoimisto Nemedia Oy

Tata Steel

Neo

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy