Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

ONNISTUNUT KEVÄTKAUSI NOSTI MIESTEN JOUKKUEEN LOHKOVOITTOON
Ke 13.04.2011 klo 16:30

Pitkään aikaan ei ole tullut mitään kovin syvällistä tänne raapusteltua, nyt kuitenkin sallittaneen tehdä siihen poikkeus! Eihän sarjanoususta infoamista suurelle kansalle voi tekemättäkään jättää! Tarkemmat otteluraportit viimeisistä otteluista taidan kuitenkin tällä kertaa skipata, kun niistä peleistäkin on päässyt jo tovi vierähtämään..


Surkean toissakauden räpellyksen ja 3.divisioonasta putoamisen jälkeen SB Naantalin pienehköä runkoa vahvistamaan saatiin hyvä määrä motivoitunutta junioriosastoa. Edelliskauden kolmosen porukasta oli aika moni lähtenyt pois, joten jälkikäteen ajateltuna oli varmaan hyväkin asia aloittaa ns. puhtaalta pöydältä uusien kuvioiden rakentaminen. Toisaalta uutta nousua ajatellen muuta vaihtoehtoa tuskin olisi ollutkaan. SBC-akatemian kautta saatiin muutama naantalilaiskasvatti "takaisin" Naantaliin ja myös kantamaan seuran värejä kohti kovempia pelejä ja sarjoja. Iso merkitys kuluneella kaudella oli myös vanhempien pelaajien näyttämä esimerkki, niin kentällä kuin sen ulkopuolellakin.


2010-2011 alkukausi lähti käyntiin vaihtelevalla menestyksellä. Reilulla kädellä uudistetulla joukkueella oli välillä suuria vaikeuksia saada peliä toimimaan halutulla tavalla. Silloin kun tärkeimmiltä pelaajiltakaan eivät ratkaisut onnistuneet, jäivät tulokset vaatimattomiksi. Peruspelaamisella ja tiettyjen pelaajien yksilötaidoilla saavutettiin kyllä voittoja, mutta pelaaminen ei missään nimessä näyttänyt valmiilta. Kevätkausi sujuikin jo huomattavasti mallikkaammin joukkueen napatessa kevään 9:stä pelistä 7 voittoa ja 2 tasapeliä. Kauden kruunasi viimeisen turnauksen ehjimmät pelit, joissa Naantali päästi vain kaksi maalia tasaviisikoin. Bulls kaatui peräti 9-2 ja toisessa pelissä tiivis joukkuepuolustus ja Jerry Lastusen hattutemppu ensimmäiseen erään nostivat Naantalin 3-2 voittoon varsin hyvätasoisesta Maskun kakkosporukasta.

Kesken kautta porukkaan saatu täsmävahvistus Harri Malkki oli isossa osassa kevätkaudella ja nosti pelaamisellaan myös Lastusen ja Kim Lundahlin tasoa. Ykköskentän peli olikin loppukaudesta jo hyvällä mallilla, kun kaverit alkoivat löytämään toisiaan kentällä entistä paremmin. Malkin ollessa naisten joukkueen mukana valmennustehtävissä, korvasivat kakkoskentän Jarkko Huuhtanen ja Kalle Lehtinen tätä erittäin hyvin. Rouhintaosaston Joonas Ketola ja Jani Roivas suoriutuivat rooleistaan moitteetta, tosin tehotilastot olisivat voineet paremmalla tuurilla olla molemmilla suuremmatkin. Taneli Laine ja Miikka von Weissenberg näyttivät kentällä osaamistaan tärkeiden maalien merkeissä ja edustuksessa vain osan kaudesta pelannut "Hemu" Nieminen pelasi myös mukavasti piste per peli- tahtia.

Puolustuksessa komennon ottanut Antti Kultanen jäi odotettavasti viime kauden hyökkääjän tehoistaan, mutta toi huomattavasti pallollista varmuutta alakertaan kokemuksellaan. Uutena puolustajana SB Naantalin juniorijoukkueita aiempina vuosina edustanut Tommi Liimatainen taas teki puolustajalle erittäin hyvät tehot 11+5 ensimmäisellä miesten sarjoissa pelaamallaan kaudella. Kapteenina luutinut Kasper Moilanen pelasi joukkueen kaikissa otteluissa, ollen tärkeässä roolissa joukkueen puolustuspäässä. SBC:stä tullut Oskari Ahonen toi huomattavasti lisää pallollista osaamista puolustuspäähän pelaten paljon varsinkin loppukaudella. Kokenut Jukka Vallin tuurasi paikkaa kuin paikkaa kauden aikana ja onnistui mukavasti myös pisteiden valossa. Sakari Tamminen paikkasi myös puolustuksessa tarpeen tullen onnistuen roolissaan hyvin.

Maalivahdeista Miika Åberg hoiti suurimman torjuntavastuun pelaten 12 ottelua, torjuen mm. 11 nollaerää. Toisena maalivahtina pelasi Kalle Sunnari, 6 ottelua 4 nollaerää. Maalivahtipeli oli varsin hyvällä tasolla joukkueen päästäessä sarjassa vähiten maaleja (61). Varsinkin viimeisessä turnauksessa Naantalin paras pelaaja löytyi maalin suulta, Miika Åbergin pelatessa loisto-ottelut tärkeään paikkaan.

Kaiken kaikkiaan onnistunut ja ihan mukiinmenevä kausi edustukselta. Nuoret pelaajat saivat lisää kokemusta miesten peleistä tulevaa varten. Vanhempi kaarti on taas jälleen kerran ollut mukana nostamassa SB Naantalia yhtä porrasta ylemmäs, mikä on myöskin hyvä asia seuran tulevaisuutta ajatellen. Jottei katsottaisi liikaa tulevaisuuteen, pitää katseet kohdistaa myös nykyhetkeen. Edustusjoukkueen ensisijaisena tavoitteena tulisi olla 3.divisioonapaikan vakiinnuttaminen. Joukkueen yleisilme on kuluvalla kaudella ollut todella hyvällä tasolla, mutta kolmoseen pitääkin panostaa kaikessa toiminnassa vielä vähän enemmän, jottei minkään hissijoukkueen leimaa tarvitse alkaa tosissaan ottamaan.
Kauden 2011-2012 epävirallisia tilastoja Naantalilaisittain:


- Joukkue keräsi 18 ottelussa 27 pistettä 12 voitolla ja 3 tasapelillä. Maaliero 96-61 (+35).

- Joukkueen sisäisen pistepörssin voitti Kim Lundahl 17 ott. (23+11=34) pisteellään, toiseksi sijoittui Jerry Lastunen 12 ott. (15+5=20) ja kolmanneksi Harri Malkki 10 ott. (5+12=17).

- 5 pelaajaa joukkueesta pelasi jokaisessa 18 sarjapelissä.

- Joukkue otti yhteensä 54 min rangaistuksia 18 sarjapelissä. Jäähykuninkaan "titteli" päätyi 14 minuutilla Tommi Liimataiselle 7 kaksiminuuttisen turvin. Kukaan pelaajista ei sortunut yhteenkään 5 tai 10 minuutin rangaistukseen, eikä ulosajojakaan Naantalin peleissä nähty kuin vastustajan toimesta.

- Naantalin ylivoima toimi n. 57% teholla, vastustajien vastaava Naantalia vastaan oli vajaa 39%.

- Liiton pistepörssiä ei ole tällä hetkellä vielä esillä meidän sarjastamme.Länsirannikon sarjoissa tapahtuu aika paljon mielenkiintoisia muutoksia seuraavalle kaudelle. Hämeenkadun Pyövelit nousi melko odotetusti 2.divisioonaan, jonne ehkä hieman yllätyksenä nousivat myös TPS:n kakkosjengin tiputtanut Loimaan Leisku ja FBC:n kakkosporukan upottanut Vehmaan UHW-Bulls. Kakkosesta alaspäin lähtivät suoraan tippuneet Huittisten SBS Rupu ja SBS Pori. FBC:n edustusjoukkue tippui myös hieman yllättäen 1.divisoonasta, joten yhtäkään divariporukkaa ei tulevalla kaudella enää Turun seudulla ole.

3.divisoonaan nousivat Naantalin lisäksi ainakin MeLu (Merikarvia), SC Toivo (Turku) ja oman lohkonsa suvereenisti ilman tappioita klaarannut SBS Lieto 3. Lisäksi 4.divisioonan lohkokakkoset karsivat noususta, joten nousijoita saattaa tulla pari lisää ja niistä tiedon saamme myöhemmin. Kolmosesta alaspäin varmuudella lähtivät ainakin: TBS (Turku), HFT (Halikko), SBT Aakkerit (Turku) ja parinvuoden takainen nousijakomeetta Nousiaisten Ryhti. Lisäksi sarjapaikastaan karsivat Vasaraisten Isku (Rauma) ja KIK (Korppoo).

Naantalin kuluneen kauden nelosen lohkosta alaspäin tippuivat Wankers ja Ponteva. Alkukauden sarjan kärkipäässä palloillut Wankers romahti loppukaudesta ja nähtäväksi jää meinaavatko vanhat divarijyrät jatkaa vielä vitosessa hallisarjan ohella. Lohkopaikastaan karsii kahdeksanneksi sijoittunut TVA.


Uutisen päätteeksi vielä onnittelut SB Naantalin miesten joukkueelle ja taustajoukoille noususta takaisin kolmoseen!


M.P

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Neste Oil

HPP-Tekniikka Oy

Neo

Fat Pipe

RTV

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy