Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

Miesten joukkueelle avauspisteet
Ke 28.10.2009 klo 11:30

Yksi voitto ja yksi tappio

Jälkeenpäin ajateltuna saavuttettiin varmaankin maksimi pistemäärä, mitä viikonlopulta oli odotettavissa. KaKoa vastaan pistekin olisi ollut erinomainen saavutus, sillä lauantain 3.divaripelien jälkeen säkyläläispoppoo haastoi vielä hienosti SM-sarjajoukkue Tapanilan Erän Suomen Cupin ottelussa. SBS Lieto 3 nujerrettiin kuitenkin 8-5, vaikka peli ei mitään hienouksia tarjonnutkaan.


Suosikkia haastamaan

Ensimmäiseen kotiotteluun saatiin siis vastaan toissakautena kakkosdivisoonasta tippunut Karhukopla Säkylästä. Kakkosen kärkipäässäkin ja muistaakseni ykkösdivarin karsinnoissakin pelannut joukkue tuli jo niistä ajoista osittain muuttuneella kokoonpanolla Naantaliin. Lähes 20 pelaajalla operoiva, 3.divisioonaan ammattimainen KaKo on yksi lohkon voittajasuosikeista, tai jopa ykkössuosikki. Heidän tähtäin on selvästi kakkosessa jo tämän kauden jälkeen ja meille tässä ottelussa jäi lähinnä haastajan ja kiusaajan rooli.

KaKo esittikin hyvää liikkuvaa peliä, jota vastaan me ei löydetty sopivia aseita. Jos oltaisiin saatu avausmaali, tai edes maali avauserässä, niin vastustajakin olisi joutunut ehkä avaamaan enemmän pakkaansa ja sitä myöden meillekin olisi syntynyt enemmän varteenotettavia maalintekopaikkoja.
Nyt näin ei käynyt, vaan vastustaja sai avausmaalin aivan ylivoimansa lopussa, jonka jälkeen he pelasivat fiksusti pitäen puolustuspäänsä tiiviinä ja rokottaen lisämaaleilla meidän omista virheistä.

Puolustajatilanne otteluun lähdettäessä ei ollut paras mahdollinen, sillä kahden vakiopuolustajan puuttuessa kokoonpanosta lähdettiin peliin kahdella puolustajaparilla, johon kuului yksi hyökkääjäpelaaja. Aivan ottelun alussa M.Peltola loukkasi kuitenkin nilkkansa, joutuen jättämään pelit siihen paikkaan. Tämän jälkeen kaksi erää mentiinkin kolmella puolustajalla, joka ei voinut olla näkymättä pelatessa Kakon tasoista porukkaa vastaan.

KaKon kokenut kaarti, taannoisen 2.divari pisterohmun Jan Timoskan johdolla oli vielä tällä hetkellä liikaa meidän joukkueelle, mutta jatkossa, kun saadaan pelisysteemit kuntoon ja lisäterävyyttä omiin maalipaikkoihin, niin haastetaan myös nämä kovemmat joukkueet tasaväkisimmin.


"Pakkovoitto"

Illan viimeisessä pelissä SB Naantali kohtasi Liedon ykkösjoukkue SBS Lieto 3:n. Aikaisemmassa pelissään varsin päättömän näköistä salibandyä pelannut Lieto ei muuttanut linjaansa Naantalia vastaan.

0.06 oli taulussa, kun Naantali meni ottelussa johtoon. Kisu karvasi röyhkeästi pallon pois nukkuvalta Liedon viisikolta, syötti Antille, joka jatkoi Jerryn lapaan ja sitten kaivettiinkin palloa jo vastustajan maalista.
En tiedä tuliko avausmaalista liiallinen hyvän olon tunne, mutta seuraavat vaihdot pelattiin kylläkin naantalilaispäädyssä. Vastahyökkäyksestä tulleella Hemun varsinaisella tahtomaalilla käännettiin kuitenkin ottelun suunta. Liedon vähäinenkin järjestelmällisyys "pelitavassaan" alkoi hiipua, mikä avasi meille loistavia maalintekopaikkoja.

Ongelmana vaan oli, että kun ei käytä maalintekopaikkojaan hyväksi niin vastustaja kyllä käyttää. Omilla lahjoituksilla ja pehmeydellä annettiin vastustajalle liian monta mahdollisuutta tulla takaisin peliin. Vastustajan maalitkin olisi ehkä voinut sulattaa, jos itse oltaisiin tehty omista kymmenistä paikoista edes jollain prosentilla maaleja. Tyhjistä maaleista vedettiin pallosta kokonaan ohi, läpiajoista maalivahdin syliin ja sitä rataa. Lietoa vastaan oli tilanteita varmaan enemmän, mitä meidän kolmessa ensimmäisessä pelissä yhteensä.

Ottelun kulmakiviksi muodostui kuitenkin Hermanni Niemisen erinomainen hyökkäyspään pelaaminen. Mies oli kokoajan vaarallinen Liedon puolustukselle, viimeistellen kaksi hienoa maalia ja jaellen paikkoja myös ketjukavereilleen. Myös Jani Sainio Naantalin maalilla teki tärkeitä torjuntoja ja piti huolen, ettei vastustaja päässyt johtoasemaan missään vaiheessa.

Kaikesta huolimatta saavutettiin tärkein, eli voitto ja kaksi pistettä. Jokainen jätkä veti hyvällä asenteella lauantaina ja viimeisestä pelistä otettiin pisteet vaikka väkisin. Onnistumisia kuitenkin toivoisi varsinkin Kimille, jonka asenne on aina treeneissä ja peleissä huippuluokkaa. Viime kaudella 31 sarjamaalia tehneen hyökkäyspään ratkaisupelaajan tehot ovat olleet kateissa. Vasta viime pelissä maalitilinsä avannut Kim Lundahl, on selvästi itsekkin ollut tyytymätön suorituksiinsa. Kisu ei toki ole ainoa, joka on sitä mailaa puristanut vähän liikaa, joten koko joukkue lähteekin seuraavaksi treenaamaan maalintekoa ja etsimään peliinsä oikeanlaista rentoutta.


M.P

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Naantalin Energia

Vakuutusyhtiö IF

Nordkalk

Turun Osuuskauppa

Neo

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy