Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2 3 4  
  5 6 7 8 9 10 11  
  12 13 14 15 16 17 18  
  19 20 21 22 23 24 25  
  26 27 28 29 30 31    
Neo aikavaraus

 

M3 aloittaa joulunvieton ja kerää otteluraportit yhteen
Pe 21.12.2018 klo 16:20

M3:n Syyskauden tiivistelmä:

Kausi 18-19 on jo hyvää matkaa menossa. Olemmekin päässeet mukavasti puolivälin krouviin. Siellä notkuvien pöytäin ääressä onkin tapojemme mukaan hyvä pysähtyä miettimään, kuohujuomaa unohtamatta, mitä onkaan tullut tehtyä ja mihin ollaankaan menossa. Käsitellä kauden aikana saatua palautetta ja vastata useammankin toimesta esitettyyn kysymykseen: Missä ovat kaikkien niin rakastamat ja kaipaamat peliraportit? Niinhän se on. Ne ovat loistaneet poissolollaan koko pitkän ja synkän syksyn. Tuo hieno pelitapahtuman kuvaelma on päässyt hukkumaan tämän muka hektisen arjen pyörteisiin. Sopivan tarinointihetken siirryttyä hieman etäämmäksi, unohtuu harmittavasti osa pienistä nyansseista ja irrallisista yksityiskohdista, joista hyvän raportin erottaa.
Kausi puolessa välissä. Joukkue on aloitanut glögin lämmityksen ja kinkun paiston takan huokuessa lämpöä. Toivottavsti pukki toisi paljon pelilahjoja ja muutaman pelikädenkin muassaan, niin ja muutamalle hyvälle polvelle olisi käyttöä. Niitä on sitten kiva tutkia välipäivien treeneissä ja hioa mailan kantit kohdilleen. Pisteitä on kertynyt plakkariin lähes suunnitellusti ainoana harmistuksena oli saarelaisille koettu käsittämätön häviö. ”Local points for local people” Lohko on äärimmäisen tasainen ja katsotaan keille nousu on ajankohtaista kauden päätteeksi. Pisteiden kerryttyä ja sarjapaikan nyt alkaessa varmistua (käytännössä taputeltavissa seuraavassa turnauksessa) aloitamme taas nuori Suomi ohjelman hengessä kaikki pelaa teeman. Toivottavasti tästä ei tule väärinkäsityksiä ja montaakaan jäähyä liian monesta kenttäpelaajasta kentällä. Saatetaanpa kevätkaudella itse Jortsukin nähdä tanssahtelemassa parketilla.
Nyt tiivistelmänä paljon kaivattuja pelikuvaelmia, mutta valitettavasti lyhennettynä versioina.

SB Naantali 3 – Wankers ​13-5
Kauden avaus ja taas perhosia oli varmastikin vastustajan vatsassa. Kokemuksen tuomalla varmuudella olimmekin poistaneet omat perhoset jo ennen pelien alkua. Eihän sitä osaa edes jännittää, kun on varma, että ollaan taas onnistuttu kesän massa ja grillikaudessa nappiin. Meinattiin jo hieman ylikuntoonkin päästä, kun meidän houkuteltiin Ahto Cupiin, josta selvisimme ns. Under dogina turnauksen kakkoseksi. Turnaus oli käydä joukkueelle hieman kalliiksi, kun star straikkerimme aisan kannattimet meinasivat mennä ylikuntoon liikakäytöstä. Mutta takaisin itse peliin, tuttuakin tutumpi tumppuveikkojen joukkue, Wankers, tarjosi meille oivan harjoitusvastuksen ja mukavan pehmeän kauden alun. Voittajasta ei jäänyt epäselvää ja hyvin sujuneen pelin jälkeen pistepörssin kärkipaikoille riitti sinipaitojen pelaajia MR Dirty, Oskun ja Viivin neljällä maalillaan säestäessä rinnalla. Loistava entry joukkueeseen molemmilta uusilta pelaajilta. Tässä pelissä onnistujia löytyi jokaketjusta ja saatiinkin mukavasti pistepörssiin nimiä tauluun. Peli päättyi selvään 13-5 voittoon, Valmentajan toive pelin katkaisemisesta jäi vain haaveeksi, kun kolmannessa erässä vastustajakin alkoi takoa palloa maaliin estäen ennenaikaisen katkon pelissä.

SB Naantali 3 – FBC Turku 3 ​7-4
Kauden toiseen peliin FBC:tä vastaan lähdimme haistelemaan minkälainen nippu FBC:n laajasta ringistä oli koottu meitä kohtaamaan. Selvästikin panostukset on laitettu huippuunsa seuran kahteen ylemmillä tasoilla pelaaviin nippuihin, koska hetken peliä katseltuamme alkoi Viivi laittaa palloa pussiin paikasta kuin paikasta. Vastustaja kyllä pyöritteli ja liikutteli palloa kuin hernettä konsanaan, mutta ei vaas saanut sitä pyöräytettyä sisään pussiin, kun olimme laittaneet hieman tilkettä maalin eteen ja katselimme menoa pari erää ja kolmanessa hieman kaasua loikkari pälle ja voittokotiin. Tasapainoinen suoritus joukkueelta ja hienoja onnistumisia. Erityismaininta viime kauden kiikarimieheltä, paukulta, kun syötteli muutaman maalin hienoilla opastetuilla nousuillaan. Ei taaskaan ole menny treeni täysin hukaan tai sitten vaan se kana juttukin toimii... Voitto 7-4! Sarjan kärkipaikka ja ihmettelyä, missä ne tulevaisuuden toivot tai mitkä lie anselmit luuraa. Ei löytynyt taaskaan setämiehille voittajaa pitänee tarkistella taktiikkaa, ettei tule vahinkoa
TuTo – SB Naantali 3​​3-4

Ahh Maariansatamassa peliviikonloppu. Haikein mielin jätimme perheen mantereelle ja suuntasimme kohti turnajaisristeilyä. Saimme jälleen hyvän nipun kasaaan ja tunnelmakin alkoi kivasti nousta laivaan päästyämme. Koko joukkue saatiin poiskin laivasta oikeaan aikaan ja löysimme itsemme Saaristomeren helmestä Maarianmhaminasta. Valmennusjohdolle annettiin ennen ottelun alkua hieman täysin ansaitsematonta kritiikkiä, ehdoituksesta kävellä hallille. Eihän satamasta ollut Godby halleniin kuin hieman yli 10 km. Alkulämpö olisi saatu hienosti hoidettua ns. Jalat liikkeelle teemalla. Onneksi löysimmekin saaren ainokaisen taksin, joka jaksoi kuskata meitä yksityispalveluna. Vastassa Tuto ja kolmoskentän miehetkin uskalsi huudella enen peliä kentälle, ettei tarvitse vaivautua pisteethän on jo jaettu Naantalille. Tuto onkin skarpannut viime kaudesta ja nyt kasassa onkin liikkuva melko hyvä ja kehityskelpoinen nippu, toki kehitystähän vielä rutkasti tarvitaankin, kun menimme ensimmäisessä kahdessa erässä jo 3-0 johtoon, joten kolmannessa erässä sitten enää taiteilimmekin helpon voiton ja kaverihengessä annoimme vastustajalle hieman siimaa päästäen sen kolmannessa erässä maalin päähän. Pääkapelimestareina tässäkin ottelussa toimi ykköskenttä muiden hoitaessa oman osansa maltilla.

IF Fram – SB Naantali ​​7-5
IFFram vastassa. Pelikoodi oli selvä. Ainoa ongelma oli sen totetuttaminen. Teemana tulos tai ulos ja uloshan jäätiinkin. Ensin pelistä ja sitten kaupan päälle laivasta. Saaristolaivurien mielestä oli liikaa viimaa ilmassa, joten emme päässeet seilaamaan, vaan jouduimme viettämään ylimääräisen yön saaressa. Peli oli tiukka meelaja teimme vuorotahtiin, kunnes meille sattui harmittava vahinko, kun teimmekin omalla vuorolla maalin omaan päähän! Frami kiitti ja teki vielä omalla vuorollaan maalin meidän päähän. Jotenkin pelistä jäi tunne, ettei hyvin mennyt olisiko piiiiitkäpäivä vaatinut veronsa ja hieman ote pääsi herpaantumaan kauden avaustappio, käsittämätöntä, mutta pelinjälkeen taululla komeili kotijoukkuetta imarteleva 7-5 kotivoitto. Salamavalon räiskettä ja pelaajahaastatteluja riitti, kun paikallislehti teki juttusarjaan voittajista. Loppuilta olikin sitten vielä täynnä uusia yllätyksiä, joita saarelaiset olivat Sååristån turistille keksineet. Positiivisena yllätyksenä oli Kupsin kannatajien kohtaaminen paikallisessa heidän juhliessaa euro kenttäpaitaa saarelaisten kärvistellessä yläkerran saunassa. (siis se potkuttelupallojoukkue)Aamulla laskimme pelaajiston ja saimme yllätykseksemme saman luvun, kuin lähtiessä eli monta miestä ja yksi poika. Eikun terminaaliin odottamaan,josko kippari olisi laittanut sydveskan päähän ja uskaltautuu rantautumaan meitä varten.

Runu – SB Naantali 3​​11-3
Pikkujouluhengessä lähdettii peliin. Paperilla saimmekin hyvän nipun kasaan, mutta liekö aamukankeutta, kun ei syötöt pysyneet lavassa ja Mr Dirty olisi kaivannut enemmän opaskoiraa, kuin pelitikkua. Vastustajalla oli käytössä raukka taktiikka. Veto yläkulman, jonne meidän pätkä veska ei millääään saanut nostettua käsiä ajoissa ja näyttikin lähinnä vilkuttavan vastustajille onnistumisista.
Kentälläkin onnistumiset onnistuyivat välttämään maalitekopaikoissa ja Runu pääsikin koristelemaan tulostaulua meidän lähinnä kiukutellessa toisilleen. Onnistujia saakin hakemalla hakea tästä ottelusta.
lopulta pelistä kirjattiin yllättävänkin isot numerot 11-3 kunnon tappio ja tauolla tapahtuikin pelillistä avautumista, jonka valmennus päättikin kääntää posiksi energiaksi seuraavaan peliin ns. Peiliteorialla.

SB Naantali 3 – SC Wolves 2​11-4
Päivän toinen peli moottorit oli nyt esilämmitetty ja kaikkien pinnoja kiristetty. Valmennus kuunteli palutteen korvat punaisena ja päivitti taktiikkaa samoilla mennään mutta hieman tiivistettynä ja hieman eri miehityksillä. Vastassa putoajaehdokas Wolves eli tukka putkessa pinnoja keräämään. Innoikkaimpana marjametsällä oli Osku , joka ei paljon jaksnut syötellä ja pallokin karkasi jatkuvasti lavasta vastustajan verkkoon (5 kertaa)ja kaksi kertaa ketjukaverillekin. Voitto selvällä erolla. Peiliteorilla saatiin hommattua lähes oppikirjamaisesti voitto 11-4. Hieman vastustajan viimeinen maali pilasi ainutlaatuisen taktiikan toimivuutta, noh on hyvä tietää, että nyansseissa on Setämiehilläkin timantin särmien tasoitusta. Taas poistuimme voitolla yöhön tästäkin turnauksesta.

SB Naantali 3 – PK​​8-7
PK raikas tuulahdus, enää harvoin on vastassa joukkue, jota ei ole ennen kohdattu. Eli lähtökohdiltaan kutkuttava peli oli luvassa. Tässä asetettaisiin paremmuusjärjestys ja luotaisiin pohjaa tulevaisuuden mahdollisia hegemonia otteluita varten. Taas oli nuoren näköisiä poikasia vastassa ja luvassa olikin enemmän liikettä kuin järkeä. Tulevaisuudessa nipun kunhan kasvavat ja alkavat pelaamaan vielä enemmän yhteen, tulee toki olemaan mahdollisesti pahempi vastustaja.
Päivän teemana oli pidetään peli tiukkana, mutta otetaan voitto. Teema toimi kuin junan vessa (hieman nuoremmille lukijoille tiedoksi: Tässä ei ole kyse Bendoliinon vessasta, jotka eivät pakkasella toimi, vaan ihan aidosta ratavilkuu persauksen alla mallista). Sekunntiakaan ylimääräistä ei pelattu kokeneet kehäketut Jugi ja Jarpa lopettivat summerin soidessa välittömästi pelin säästäen energiaa tulevaan peliin ja vastustajan harmiksi peliajan päättyessä pallo oli vielä maaliviivan väärällä puolella ainakin tuuman josko toisenkin. Hetken tilannetta pohdittuaan lähes onnistunut tuomarikaksikko teki päivän oikean ja parhaan päätöksen eli eivät hyväksyneet päivän selvää yliajalla tehtyä maalia, meidän jo tietämää faktaa. Maalin voitto tuli taas aurinkokaupunkiin. Itse pelissä nähtiin erittäin harvinainen vahinko. Viivin rankkari kolahti ylärimaan ja siitä edelleen maaliviivalle käymättä maalissa. Itsestään selvänä tietona pidämme, että vastustajan api maalivahti oli roikkunut ennen rankkaria ylärimassa saaden sen taipumaan alaspäin n.5mm aiheuttaen tämän tapaturman.

Pyövelit – SB Naantali 3 Tilanne kolmannen erän alussa oli 5-2
Teemana voitolla yöhön ja yöhön päättyikin pelimme. Tästä tulikin sitten toinen pelini hieman pitemmällä uralla, jota ei ole pelattu loppuun. (Tätä kirjoitettaessa liitto ei ole kommentoinut reklamaatiooni, eikä ottelun tulokseen, joka on oikeudettomasti merkitty Pyöveleiden voitoksi) Se heille suotakoon, kunhan sitten nousevat sarjaporrasta ylöspäin meidän tasoittaessa tietä. Takaisin itse otteluun... Oli tulossa illan pääottelu eli lohkon kärkikamppailu voittaja ja tasapelin sattuessakin olisi sarjanpiikkipaikka tarjolla. Tässä vaiheessa osa pelaajista alkoikin peloitella nousumöröllä siitä suivaantuneena muutimmekin pelitaktiikkaa. Peliin otimme käyttöön itsevarman joukkueen perinteisen lankakerä taktiikan. Siinä annetaan pitkää siimaa muutama maali eteen ja sitten lopussa kiristetään siimaa ja vedetään koukku täysillä sisään poskilihaan niin, että kala tarttuu varmasti koukkuun. Homma viimeistellään henkselit paukkuen suuta soittaen voitolla yöhön. Taktiika toimikin vähintään kohtuullisesti, vaikkakin oman viimeistelyterävyyden puutos aiheutti harmaita hiuksia Jortsullekin. Pyövelit pelasivat heille tyypillisellä hieman kaavaan kangistuneella maalikulmilta tyhjiin taktiikalla, vähän turhankin hyvin. Heidät oli päästetty jo 2-5 johtoon. Me olimme juuri kolmannen erän alussa aloittaneet kirin ja tekemässä kolmatta maalia tapahtui Force major tyyppinen interventio, jolloin hallista katkesivat täysin varoittamatta valot. Alusksi luulimme syyn olevan luonnollinen, mutta syy olikin kapitalistinen. Hieman epämäärisen hetken kuluttua ja saatua varmistus, ettei törmäyksiä ja vahinkoja ollut käynyt aloimme tutkia tapausta. Alusksi luulimme syyn olevan luonnollinen, mutta syy olikin kapitalistinen. Puolueellinen tutkintakomissio tuli siihen tulokseen, että hallin isäntä on nuukaillut valoissa ja laittanut aikakatkaisimen valoihin, kuin Paavo Nurmi konsanaan lopettaessa tingatulla hinnalla juostun kisan, jolloin ne sammuivat itsestään tasan klo 19:30. Kolmatta erää oli pelattu n. 3 minuuttia ja ottelu luonnollisesti keskeytyi tähän. Kiukuspäissämme lähdimme suihkuun ja vastusta lähti saunailtaansa tapaamaan tätä kitsasta isäntää. Varmuudella luvassa ollisi tulikiven katkuista palautetta tiedossa...
Kuulostaa ehkä hauskalta, että valot katoaa hallista, mutta se on oikeasti vaaratilanne kentällä. Onneksi tällä kertaa ei mitään sattunut ja toivottavasti ei tälläinen käytäntö, ilman varoitusta sammuttaa valot, tule toistumaan!
Nyt kaikki sitten kännykältä joulupöytään ja juttelemaan rakkaiden/ystävien kanssa. Sinne juutuuppariin ehtii sitten taas ensi vuonna. Kentälle M3 palaa toki jo Tapanina. Kiitos taas kaikille tästäkin sählyrikkaasta vuodesta. Aloitan loulun odotuksen ja katsotaan mitäs se pukki toisi, josko jostain olisi löytynyt uusi pelikirja tai vaikka taikahikinauhat muuttamaan puupökkelöt pehmeiksi taikavarvuiksi.

Hyvää Joulua ja onneellista uutta vuotta toivottaa koko M3:n joukkue.

T: Jugi


Jugi

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Naantalin Kylpylä

RTV

Neo

Fat Pipe

Turun Osuuskauppa

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy