Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

P08:LLE MESTAREIDEN CUPISSA PRONSSIA!
Ma 10.09.2018 klo 15:00

Kesäkuussa SB Naantalin 08-poikien joukkueenjohtaja pomppasi ilosta ja ylpeydestä kattoon, kun sähköpostiin napsahti kutsu TPS:n järjestämään Mestareiden Cupiin. Kutsun saamiseen vaikutti varmasti se, että olimme viimeisenä kahtena kertana olleet Särkänniemi Cupissa kahdeksan parhaan joukkueen joukossa ja naapuriseura tiesi tasomme melko hyväksi. Muut kutsutut joukkueet olivat EräViikingit Helsingistä, Oilers Espoosta, SBS Masku, JosBa Joensuusta, SB Welhot Kuopiosta, SBT Merikoski Oulusta, RSS Panthers Riihimäeltä ja SC Classic Tampereelta.

Turnauksemme alkoi heti lauantaina klo 9, kun saimme vastaamme tuttuakin tutumman SBS Maskun. Olimme pari viikkoa aikaisemmin käyneet häviämässä heille harjoitusottelussa selkein numeroin, mutta tiesimme kyllä, ettemme silloin pystyneet esittämään parasta osaamistamme. Odotukset olivat siis kaikesta huolimatta korkealla ja pettymys olikin suuri, kun poistuimme kaukalosta niukka 2-3 –tappio niskassamme. Paremmalla viimeistelyllä ottelu olisi ollut täysin voitettavissa.

Toisessa ottelussa pari tuntia myöhemmin vastassa oli täysin uusi tuttavuus, SB Welhot Kuopiosta. Emme tienneet heidän pelitavastaan tai aiemmista meriiteistään mitään, mutta turnausjärjestäjän ennakkoarvioissa heidät oli veikattu jumbosijoille yhdessä meidän kanssamme. Mitään turhaa punttien tutinaa ei siis ollut ilmassa. Meille oli varmasti etua siitä, että meillä oli jo yksi peli alla kuopiolaisten vasta aloitellessa turnaustaan. Joka tapauksessa varmalla omalla peruspelillä hoidimme pelistä puhtaan 4-0 –voiton kotiin ja paikka kahdeksan joukkueen pudotuspeleissä alkoi olla käytännössä varma.

Iltapäivän peleissä vastustajana oli kaksi salibandyn suurseuraa, EräViikingit ja Classic, jotka molemmat oli myös ennakkoarvioissa rankattu turnauksen sijoille 1.-4. Leaf Areenan ilmasto alkoi olla lähellä trooppista, joten sekä pelaajien että fanien kisakunto oli todella puntarissa. Kuumuus oli toki sama kaikille joukkueille, joten sitä ei voi syyttää siitä, että olimme täysin purjeessa EräViikinkejä vastaan. Huikean taitava joukkue pyöritti meitä kuin pässiä narussa ja nakutteli taululle lukemat 8-2. Ei seliteltävää.

Ennen lauantain viimeistä ottelua Classicia vastaan käytiin haukkaamassa paitsi makaronilaatikkoa myös raitista ilmaa ja ilmeisesti siinä samassa myös ennen näkemätöntä virtaa. Pojat pelasivat päivän päätteeksi varmasti kaikkien aikojen parhaan pelinsä ja johtivat parhaimmillaan jo 5-1. Classic tuli uhkaavasti loppua kohti lähemmäksi, mutta mainion 6-4 –voiton myötä pääsimme lohkokolmosina kotiin latautumaan. Ainakin allekirjoittaneen perheessä pikkupelurin pää oli tuskin koskettanut tyynyä, kun tasainen tuhina jo kuului.

Lohkon kolmossija tiesi sitä, että sunnuntaiaamunakin herätyskello pirisi jo kuuden jälkeen. Heti klo 9 oli vastassa isäntäjoukkue TPS, joka oli edellisenä päivänä kahdella voitolla ja kahdella tasapelillä napannut oman lohkonsa kakkossijan. Ottelun voittajalle oli tiedossa välieräpaikka ja varmat mitalit, koska turnauksen ohjelmassa ei ollut erillistä pronssipeliä.

Jos eilinen peli Classicia vastaan oli ollut meille siihen mennessä parasta tekemistä ikinä, laitettiin tässä pelissä jos mahdollista vieläkin paremmaksi. Niin ikään turnauksen sijoille 1.-4. itse itsensä veikanneet turkulaiset joutuivat varmasti kantamaan kaikki ennakkosuosikin paineet, mutta pienen naapurikaupungin pojat pelasivat kyllä niin taitavasti ja järkevästi, ettei tässä pelissä jossittelulle jäänyt sijaa. Ensimmäinen erän jälkeen johdimme 2-0 ja toisen erän uhrautuvan pelaamisen ansiosta samat lukemat olivat taululla myös ottelun päätyttyä. Tepsi laulukuoroon ja me välieriin!

Välierässä vastaan tuli eilinen pyörremyrsky EräViikingit. Vaikka joukkueen pelitapa oli nyt tiedossa, ei meillä edelleenkään ollut mitään keinoja vastata sinipaitojen myllytykseen. Tulostaulu näytti pelin lopussa 9-2, mutta aivan sama! Pojilla oli ansaitut pronssimitalit kaulassa ja juhlat pystyssä!

EräViikingit vei lopulta finaalinkin Panthersia vastaan selvästi 9-1, joten ei tässä huonolle joukkueelle tosiaan hävitty. Kaiken kaikkiaan pelaajamme voivat olla todella ylpeitä huikeasta viikonlopusta, taitavasta pelistään ja siitä, että ennakkoarvioille näytettiin pitkät.

Kiitos kaikille pelaajille, valmentajille ja kanssafaneille upeasta elämyksestä! Kiitos myös TPS Wildille kutsusta ja hyvin järjestetystä turnauksesta. Kiva kun pääsimme mukaan!


Tiina Vainio
Joukkueenjohtaja

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

LKV Tuomiset

ForSport

Osuuspankki

Turun Osuuskauppa

Neste Oil

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy