Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

P03 MITALIREISSULLA TAMPERE FLOORBALL TOURNAMENTILLA
Ke 25.04.2018 klo 20:05

Pojat 03-joukkue osallistui kauden päätösturnauksena perinteiseen Tampere Floorball Tournamentiin Tampereella 21.-22.4.2018. Turnaukseen lähdettiin ennakkoluulottomasti kahdella tasavahvalla joukkueella C2-kilpasarjaan. Sarjasta teki erityisen mielenkiintoisen se, että mukana oli jo aiemmin muutamaan otteeseen storrevtacupissa kohdattu ikäluokan ehdoton huippujoukkue Sirius Ruotsista. Sirius muuten oli mukana myös kahdella joukkueella, mutta toinen joukkue heiltä oli ilmoitettu haastajasarjaan.

Jo ilmoittauduttaessa turnaukseen tiedettiin, että pelaajien riittävyyden suhteen liikutaan riskirajoilla. Tästä huolimatta mukaan ilmoitettiin joukkueet SB Naantali Järvi ja SB Naantali Pantterit, molemmissa 10 kenttäpelaajaa ja maalivahti. Joukkueiden nimillä on olemassa syntyhistoria, mutta jätetään se avattavaksi jonnekin muuhun tilanteeseen… Turnauksen alla tapahtui loukkaantumisia, sairastumisia ja muita pakottavia syitä sen verran, että lauantaina Järven vahvuus oli 9 kenttäpelaajaa ja Pantterien 8 kenttäpelaajaa. Sunnuntaiksi oli Panttereille luvassa yksi pelaaja lisää, jolloin molemmat joukkueet olivat liikkeellä yhdeksällä kenttäpelaajalla. Onneksi järjestäjä ymmärsi tilanteemme ja saimme luvan täydentää lauantaina joukkueita toisesta joukkueesta siten, että niihin saatiin 10 kenttäpelaajaa, joka riittää hyvin tällaisten lyhyiden turnauspelien pelaamiseen. Pelaajien riittävyyden liikkuessa äärirajoilla valmentajien osallistuminen turnaukseen kiitettävää. Kauden valmentajistamme mukana olivat tietysti Timo ja hänen lisäksi Stan ja Harri sekä erinomaisena lisänä ensi kauden valmennustiimiin mukaan tuleva Tapio.

Turnauksen aloitti Järvi kohtaamalla uuden tuttavuuden TU Tornadoksen Espoosta. Ottelu oli tyypillistä turnauksen avauspeliä, jossa mentiin lujaa päästä toiseen välillä aikalailla ilman järkeäkin. Järvelle kuitenkin rutiinivoitto 3-0 ja Santerille maalissa mahtava avaus SB Naantalin riveissä, heti 0-peli.

Pantterit aloitti pelinsä muutaman vuoden takaa LR/SS eliittisarjasta tuttua joukkuetta Steelersiä vastaan. Steelers pääsi aloittamaan ottelussa maalinteon, mutta ensimmäisen erän jälkimmäisellä puoliskolla Pantterit saivat pelin uomiinsa ja lopputuloksena selkeä 8-2 voitto Panttereille.

Seuraavaksi Järvi jatkoi pelejänsä jälleen uutta tuttavuutta FBC Remixiä vastaan. Vaikka joukkue olikin meille tuntematon niin joukkueen riveistä löytyi SB Vaasan riveissä vahvan SM-liigakauden pelannut Herman Kangas. Järvi aloitti vahvasti menemällä ehkä liiankin helposti heti ottelun ensi minuuteilla 2-0 johtoon. Remix teki vielä ensimmäisessä erässä kavennusmaalin ja toisen erän alussa tasoitusmaalin. Ottelu oli aikamoista rymistelyä ainakin vastustajan puolelta, ja tuomarit sen jostain syystä sallivat. Järvi onnistui onneksi vääntämään toiseen erään vielä pari maalia ja Järvelle voitto 4-2. Ottelussa kyllä tolpatkin olivat Järven puolella, kerrankin. Ehkä parasta ottelussa oli kuitenkin se, että kukaan ei loukkaantunut.

Pantterien lauantain toinen ja viimeinen peli oli Nurmon Jymyä vastaan. Tähänkin otteluun piti saada kaksi täydennyspelaajaa Järvestä, mutta ottelu oli niin paljon myöhässä, että avut jäi saamatta, koska Järvi aloitteli samoihin aikoihin omaa peliään. Otteluun siis lähdettiin kahdeksalla kenttäpelaajalla. Tämän vuoksi otteluun valittiin hieman normaalista poikkeava taktiikka. Pelattiin aikalailla puolustusvoittoista peliä ja koitettiin välttää turhaa hötkyilyä. Taktiikka toimikin erinomaisesti lähes ottelun loppuun asti. Pantterit johti peli 2-0 vielä muutama minuutti ennen pelin loppua. Nurmoolaaset kavensivat kuitenkin pari minuuttia ennen summerin soittoa. Naantalin saadessa vielä jäähyn ottelun viimeisellä minuutilla tarjoutui Jymylle paikka tasoitukselle. Jymy käytti tilaisuutensa ja tuli tasoihin joitakin sekunteja ennen pelin päättymistä. Lopputuloksena jaetut pisteet numeroin 2-2.

Samaan aikaan Panttereiden kanssa Järvi pelasi päivän viimeistä peliään Siriusta vastaan. Ottelu oli vauhdikasta peliä alusta alkaen. Maaleja tehtiin lähes vuorotahtiin Siriuksen aloittaessa maalinteon. Tämän jälkeen Järvi teki kaksi seuraavaa maalia. Sirius väänsi kuitenkin tasoittavan maalin noin 5 minuuttia ennen ottelun loppua. Pisteet tästäkin pelistä tasan maalein 2-2. Vielä jäi ottamatta Siriuksen päänahka, vaikka sitä lopussa yritettiin ilman maalivahtiakin. Kuitenkin Naantalin 03:ten ensimmäinen piste tältä Uppsalan salibandysuuruudelta.

Alkusarjan pelit saatiin lauantaina molemmissa lohkoissa päätökseen. Molemmat joukkueemme selvittivät alkusarjan tappioitta, Panttereiden voittaessa lohkonsa ja Järven jäädessä lohkokakkoseksi tasapistein lohkoykkösen kanssa. Paremman maalieron turvin Sirius vei tämän lohkon piikkipaikan. Alkusarjan sijoitukset tiesivät sitä, että ainakin yksi mitali varmistui jo lauantaina, mutta toisaalta sunnuntain välierässä, jossa kohtaavat Järvi ja Pantterit, toinen SB Naantalin joukkue tippuu finaalista.

Asetelmana välierä oli kieltämättä mielenkiintoinen, kun saman joukkueen pojat pelasivat keskenään. Myös vastuuvalmennus jääväsi itsensä tästä pelissä. Timo istui katsomossa Tapion kanssa ”pelaajatarkkailussa” Stanin käskyttäessä Järveä ja Harrin Panttereita. Peli oli reilua ja ihan yritteliästä vääntämistä molemmassa päissä. Ensimmäinen erä oli kuitenkin hiukan Järven hallintaa. Erätauolle mentiin Järven johtolukemin 2-0. Toiseen erään Pantterit tulivat uudella vaihteella ja toi pelin tasoihin 2-2. Rankkarikisa alkoi jo häämöttää, mutta Pantterit ottivat vielä erän loppupuoliskolle yhden jäähyn. Tämän jäähyn aikana Järvi teki tarvittavan voittomaalin ja matkasi finaaliin lukemin 3-2. Toisessa välieräpelissä varmistui ennakkokaavailujen mukaan, että mitalipeleistä tulee alkusarjan viimeisten pelien toisinnot, finaalissa Järvi ja Sirius, pronssipelissä Pantterit ja Nurmon Jymy.

Pronssipeliin Pantterit olivat saaneet edellisillan peliin verrattuna yhden kenttäpelaajan lisää, joka mahdollisti sen, että uskallettiin paremmin pelata omaa peliä lauantaisen korostetun oman pään pelaamisen sijasta. Peli oli hyvin Panttereiden hallussa lukemin 3-1 siihen asti kunnes tuomarit halusivat antaa nurmoolaasille vielä mahdollisuuden pelin loppupuolella. Panttereilta passitettiin 2 pelaajaa jäähylle ottelun viime minuuteilla siten, että Jymy pääsi pelaamaan hyvän tovin 5-3 ylivoimaa. Yhden maalin he onnistuivat tekemäänkin. Summerin soidessa lukemat olivat taululla 3-2 Panttereille ja pronssimitalit Naantaliin.

Finaali jatkui siitä mihin lauantaina Sirius-peli päättyi. Hyvää ja vauhdikasta turnaussalibandyä molemmilta joukkueilta. Erätauolle mentiin tasalukemissa 1-1. Ihan toisen erän alkuun Järvi onnistui tekemään johtomaalin, tosin hiukan onnekkaasti kun pallo meni maaliin Siriuksen pelaajan jaloista, mutta kaikki lasketaan. Sirius ei kuitenkaan helpolla taivu ja he yrittivät vimmatusti tasoitusta, jossa onnistuivatkin ylivoimalla jo ennen erän puoliväliä. Tämän jälkeen paikkoja oli molemmissa päissä, ehkä kuitenkin hiukan enemmän Järven puolustuspäässä. Näistä paikoista Sirius onnistui yhden maalin tekemään ja Järvi ei enää tasoittavaa maalia onnistunut vääntämään. Vielä siis kultaiset mitalit matkasivat Ruotsiin lukemin 3-2. Vieläkin siis jäi Siriuksen päänahka saalistamatta, vaikka se jo aika lähellä pari kertaa oli. Toivottavasti loppukesän Mestareiden Cupissa sitä päästään seuraavan kerran yrittämään.


Kauden päätösturnaus oli kaiken kaikkiaan onnistunut turnaus niin pelillisesti kuin muutenkin. Molemmilla joukkueilla oli hyviä esityksiä ja peliaikaa kaikki pojat saivat riittämiin. Jos molemmat joukkueet hävisivät turnauksessa yhden pelin niin ihan kohtuullinen suoritus näin off seasonin aikaan.

Turnaus osoitti myös sen että kyllä Tampereen seudulla osataan salibandyyn panostaminen. C2 kilpasarja pelattiin ihan uudessa Kauppi Sport Centerissä, jossa oli kolme täysmittaista salibandykenttää. Jo aiemmin tämän kauden aikana olemme päässeet tutustumaan niin ikään ihan uuteen Auto Center Areenaan, jossa on kaksi täysmittaista kenttää. Näiden lisäksi on tietysti lukuisat vanhemmat alueen salibandyhallit. Tuossa valossa ei ole ihme, että Tampereen seudulta löytyy varmaan jokaiseen valtakunnalliseen sarjaan huippujoukkueita.

Nyt kun kausi 2017-18 alkaa kääntymään ehtoopuolelle ja kausi 2018-19 on jo aivan nurkan takana on aika kiittää pelaajia, valmentajia, taustajoukkoja ja joukkueen tukijoita menneestä kaudessa. Kausi on ollut kaikin puolin opettavainen, antoisa ja pelillisestikin voidaan olla ihan tyytyväisiä. Tästä on hyvä jatkaa kohti seuraavaa kautta.


teksti Vesa N, kuvat Maria M

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Liedon Säästöpankki

Naantalin Rakennuspuu Oy

Naantalin Apteekki

Neste Oil

ForSport

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy