Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

A-POIKIEN KAUSI PÄÄTÖKSEEN!
To 12.04.2018 klo 11:00

A-junioreiden kausi päätökseen

Naantalin A-poikien huikea kausi päättyi kaksipäiväiseen SM-karsintaan Ylöjärvellä. Pelien jälkeen vedettiin hetki happea, ja nyt pieni katsaus A-poikien viimekauteen.

Kausi alkoi hyvissä merkeissä. Viime kaudella B-junioreissa pelannut ryhmä pysyi hyvin kasassa ja try-outeilta mukaan saatiin muutama vahvistus. Kesällä treenattiin kovaa ja fysiikkapainotteisesti. Valmennukselta tuli selkeä tavoite pojille, että tänä vuonna mennään eikä meinata, mikä sopi pojille oikein hyvin ja kehittyminen näkyi selkeästi esimerkiksi testitulosten paranemisena. Pelillisiin teemoihin mentiin vasta myöhemmin kesän edetessä, ja sen käynnisti kaksipäivänen pelitapaleiri Maijamäessä, jossa käytiin yhdessä läpi pelitapaa videoiden ja harjoitteiden muodossa. Illalla saunottiin ja keilailtiin. Joukkueessa oli hyvä yhteishenki ja hyvin menneet harjoituspelit antoivat ymmärtää, että tässä joukkueessa on potentiaalia.

Alkusarja ei kuitenkaan ollut ruusuilla tanssimista, ja peliesitykset vaihtelivat hieman. FBC Turku oli alkusarjassa liian kova pala purtavaksi, kun se voitti molemmat kohtaamiset. Yksi tappio tuli myös HFT:lle sarjan viimeisessä merkityksettömästä pelistä. Loput ottelut A-pojat kairasivat kunnolla kotiin, esimerkiksi 11-0 voitto SBS Maskusta antoi osviittaa siitä millaiseen lentoon pojat parhaimmillaan pääsevät. A-pojat sijoittuivatkin mallikkaasti sarjan toiseksi ja etenivät ylempään jatkosarjaan. Joukkueessa oli tällöin hieman vaihtuvuutta ja ryhmä vahvistuikin hieman muutamalla paluumuuttajalla. Samaan aikaan muutama pelaaja lopetti ja loukkaantumisiakin oli, mikä vaikutti harjoituksissa olevien pelaajien määrään. Harjoitusmotivaatio pysyi kuitenkin korkealla ja muutama pelaaja pääsi murtautumaan pelille myös seuran edustusjoukkueen riveissä. A-pojat kävivät myös pelaamassa alueen 5.divarissa ja näin kaikki saivat pelejä alle, kun odoteltiin ylemmän jatkosarjan alkamista.

Vuoden vaihtuessa alkoi myös ylempi jatkosarja. Ensimmäinen turnaus meni hyvin, sieltä saldona yksi voitto ja yksi tasapeli. Toista turnausta voidaan pitää kauden käännekohtana, kun A-pojat hävisivät SB-areenalla molemmat ottelunsa. Tämän jälkeen tilanne oli selkeä. Pisteitä olisi otettava tai kausi päättyisi helmikuuhun. Kelkka kääntyi ja ylemmän jatkosarjan viimeisestä kuudesta ottelusta Naantalin A-pojat voittivat neljä, hävisivät vain yhden ja pelasivat yhden tasapelin. Alkusarjassa molemmat kohtaamiset voittanut FBC Turku jäi nyt kaksi kertaa Naantalilaisten jalkoihin, kuten myös ensimmäisen kohtaamisen selvin numeroin voittanut Salba. A-pojat saavuttivat ylemmän jatkosarjan sijan 3 ja pääsivät jatkopeleihin sekä saivat mahdollisuuden päästä pelaamaan valtakunnallista SM-karsintaa.

Jatkopeleissä vastaan tuli ensin FBC Turku. ”Sudden death” mentaliteetilla pelatussa pelissä Naantalilla oli hienoinen henkinen yliote sen voitettua kaksi edellistä kamppailu. Voitto matkasi tälläkin kertaa A-pojille erittäin tiukkojen vaiheiden jälkeen 4-3. Seuraavassa ottelussa tulisi vastaan SBS Rupu, jota ei A-pojat eivät olleet vielä tällä kaudella voittaneet kertaakaan. Hieman ylimielistä huuhtelua Rupu-pelaajien suunnasta kuultiinkin, mutta A-pojat pistivät Huittilaisille luun kurkkuun. Voitto irtosi selvästi 3-9, ja näin A-pojat jatkoivat valtakunnalliseen SM-karsintaan, ensimmäistä kertaa SB-Naantalin A-poikien historiassa.

Kaksipäiväinen karsinta pelattiin Ylöjärvellä. Ennakkoon tiedettiin, että vastaan tulisi todella kovia nippuja, ja se saatiin kokea jo ensimmäisessä ottelussa Tiikereitä vastaan. Muutamalla divaritähdillä höystetty Tiikerit olivat liian kova pala A-pojille ja voittivat ottelun selkeästi 13-5. Ensimmäisessä erässä A-pojat pysyivät vielä hyvin mukana tilanteen ollessa vielä 2-2. Toisen erän jälkeen eroa oli kolme maalia, mutta pelissä oltiin vielä mukana. Viimeisessä erässä Tiikerit pistivät isompaa vaihdetta silmään, kun se latoi 7 maalia A-poikien verkkoon. Tuo iso vaihde kantoi Tiikerit lopulta A-junioreiden SM-sarjaan asti. Toinen kamppailu pelattiin Lasb:ia vastaan. Peliin valmistautuminen ei mennyt nappiin, kun vain 9 minuutin jälkeen Lasb johti jo 4-0. A-pojat pääsivät kuitenkin peliin koko ajan paremmin sisään mutta kiri katkesi, kun Lasb onnistui laittamaan pallon tyhjään maaliin. Lasb voitti ottelun 8-3, ja nousi myös pitkän kaavan kautta SM-sarjaan. A-poikien mahdollisuudet jatkoon menemisestä olivat menneet, joten sunnuntaina oli jäljellä enää yksi ottelu. Vastaan asettui Lovisan Toria, joka oli niin ikään hävinnyt molemmat aikaisemmat pelinsä. Murheenkryyniksi osoittautui taas pelin alku, kun Tor karkasi kolmen maalin johtoon 7 minuutissa. Valmennus otti aikalisän ja A-pojat pääsivät peliin kiinni. Alun etumatka osoittautui liian vaikeaksi vuoreksi kiivetä ja peli päättyi lopulta 1-4. Tuloksellisesti reissu ei mennyt aivan nappiin, mutta mukaan tarttui paljon oppia oikeasti kovista peleistä.

”Erinomainen kausi niin tuloksellisesti kuin fiilikseltäkin. Pitkälle mentiin mikä saattoi tulla monelle yllätyksenä. Itselle ei niinkään kun kuitenkin vedetty tavoitteellisesti 4-5 kertaa viikossa, kovalla duunilla tulosta tulee.” kertoi valmentaja Huuhtanen.

”Ei tässä voi kun olla ylpeä joka jätkästä. Kovalla asenteella vedetty koko kausi ja se kantoi SM-karsintoihin asti. Joukkuehenki on ollut mahtava, on ollut mukava seurata äijien kehittymistä.” sanoi valmentaja Heino.

”Innolla odotan ensi kautta! Jätkät taas vuoden kokeneempia ja valmiimpia. Lähetään viilaamaan niitä pieniä nyansseja, että saadaan tehtyä ensi kaudesta vielä parempi.” kertoi valmentaja Laaksonen.

SB Naantalin A-juniorit pitävät nyt hetken taukoa, jonka jälkeen aloitetaan uusi kausi tryouteilla.

KIITOS KAUDESTA 2017-2018!


Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Neste Oil

Turun Osuuskauppa

Vakka-Suomen Sanomat

LKV Tuomiset

Safe International

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy