Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

2003 POIKIEN SM-SARJA NAANTALIN OSALTA PÄÄTÖKSEEN
Ma 12.03.2018 klo 20:24

Viimeiset runkosarjan pelit Naantalin osalta pelattiin Oulussa. Lähtotilanne play off haaveiden kannalta ei ollut mairitteleva; vastaan tulivat pohjoisen pojat, jotka olivat jo suorat play off paikat varmistaneet ja saivat pelata kotikentällään.

Lauantaina vastaan asettui lohkokakkonen OLS. Tuttuun tapaan OLS pelaa vauhdikkaasti ja pyrkii hakemaan maalipaikkoja pitkien poikkisyöttöjen kautta, tämä toki oli tiedossa, mutta siihen ei ensimmäisessä erässä lääkkeitä naantalilaisesta apteekista löytynyt ja peli oli 1. erän jälkeen jo 7-2. Ottelu eteni loppuun asti oululaisten komennossa, vaikka omat paikkansa Naantalin pojatkin saivat, lopussa tylyt 14-7 lukemat.

Tässä vaiheessa oli tiedossa, että jos Indians voittaa iltapelissä Vaasan voidaan play off haaveet tältä kaudelta unohtaa. Niinhän siinä kävi, että Indians voitti Vaasan puhtaasti 8-0. Niinpä sunnuntain peliin ei jäänyt panokseksi kuin kunnia ja hyvästä pelistä luvattu kebab / pizza kotimatkalla.

Jos oli lauantain peli-ilme hieman aneeminen, niin sunnuntaiksi olivat pojat löytäneet taas oman peli-ilmeensä, joka tosin hetkeksi nitkahti toisessa erässä ja Merikoski pääsi synkän minuutin aikana tekemään pari alivoimamaaliakin. Toisella erätauolla taululla seisoi 8-5 isännille. Pojat kuitenkin selvästi päättivät, että loppuun asti taistellaan ja kolmanteen erään lähti nälkäinen Naantali taistelemaan Merikosken selvästi fyysisempää porukkaa vastaan. Taistelu ei ihan riittänyt, vaikka viimeinen maali Naantalille kirjattiin vielä ajassa 59:58. Maali-iloittelun loppulukemat 12-11, ja samalla sai ensimmäinen SB Naantalin omien poikajuniorin SM-kausi päätöksensä. Hallilta bussiin ja kotimatkalle lähti kuitenkin iloinen ja yhtenäinen poikajoukko, joka on tällä kaudella tehnyt enemmän kuin kukaan olisi koskaan uskonut.

Aika tarkkaan vuosi sitten, kun nyt kuluvaa kautta lähdettiin suunnittelemaan ja rakentamaan, oli joukkueen rungon ja toimihenkilöiden usko kova, vaikka puskista huutelijoita ja epäileviä Tuomaitakin riitti. Onneksi oli myös tätä ikäluokkaa ja lajia tuntevia poikia ja vanhempia muissa seuroissa, jotka päättivät luottaa suunnitelmiin.

Saatiin kasaan sellainen poikajoukko, jota kehtaa niin kentällä kuin kentän ulkopuolellakin esitellä ympäri isänmaata. Pojat ja valmennus laativat tavoitteet ja tekivät kukin sitoumuksensa yhteiseen tavoitteeseen pääsemiseksi. Jo pääsy lähes 50 joukkueen karsinnoista suoraan SM-sarjaan on saavutus, joka ei tule ilmaiseksi. Vielä tässä vaiheessakin puskista huudeltiin, jotkut sanoivat kovaksi tavoitteeksi yhdenkin pelin voittoa. Matkalle kuitenkin mahtui useampikin voitto, tosin niitä tappioitakin tuli, kuten kuuluukin.

Naantali on salibandykaupunki. Monessa hallissa tuli kauden aikana kierrettyä ja missään ei tunnelma ollut lähelläkään sitä mitä se Maijamäen kannustavan kotiyleisön edessä parhaimmillaan oli. Toivotaan, että jatkossa niin tämä joukkue kuin muutkin seuran joukkueista pystyvät edelleen tarjoamaan naantalilaisille salibandyn ystäville hienoja elämyksiä, joskus tulevaisuudessa ehkä ”kokonaisella” mattoalustaisella kentälläkin.

Nyt kauden tullessa päätökseen voidaan sanoa, että vaikka play off paikka karkasi niin 10 parhaan joukossa oleminen 16 joukkueen SM-sarjassa on huima saavutus pienen seuran pienelle joukkueelle. SM-sarja pisteitä kuitenkin saatiin enemmän kuin kenelläkään muulle Länsi-Rannikon alueelta sarjassa pelannut joukkue!

Tästä on hyvä jatkaa kohti uusia seikkailuja. Tällaisella porukalla ensikauden tavoite ei voi olla mitään muuta kuin paikka valtakunnallisessa sarjassa. Se onko sarja SM-sarja vai I-divisoona selviää vasta pitkän ja hikisen kesän jälkeen karsinnoissa. Seuraikoni Arto Ahosen FB päivitystä SM paikan varmistuttua lainaten ” mihin vielä ehtivätkään ”.


Mikko L

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Neste Oil

Naantalin Apteekki

Naantalin Energia

Turun Lukko

Vakuutusyhtiö IF

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy