Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

P03 VIIMEINEN RUNKOSARJAN KOTIOTTELU PÄÄTTYI VOITTOON
Ma 05.03.2018 klo 15:51

Aika menee nopeaan. Tuntuu kuin vasta eilen olisi ensimmäistä SM-sarjan kotiottelua pelattu ja nyt jo lähdettiin viimeiseen. Vaikka aika tuntuu lyhyeltä niin paljon on ehtinyt tapahtua, poikien peli on mennyt koko ajan eteenpäin ja nyt keväällä on suuremmilta vammoiltakin vältytty, josta suuri kiitos kuuluu fysiikkavalmentaja Cassulle. Myös influenssa on kohtuullisen hyvin kiertänyt joukkueen ja senkin puolesta joukkueen rosteri on pysynyt kasassa. Niinpä viimeiseen runkosarjan kotiotteluun päästiin lähes täydellä rosterilla, ainoastaan parin pojan parannellessa itseään.

Sarjatilanne on tiukka. Ennen tätä viimeistä ottelua Naantali oli lohkossaan sijalla 6, kaksi pistettä lohkon 4. ja 5. sijojen takana. Vastaan asettunut West End Indians piti hallussaan play off karsintoihin oikeuttavaa neljättä sijaa. Suora play off paikka oli Naantalin pojilta jo karannut. Eli kyseessä oli todellinen ”neljän pisteen” peli. Noustakseen karsintaviivan yli oli Indians voitettava vähintään kolmella maalilla, koska ensimmäinen vastakkainen ottelu oli päättynyt 5-3 Indiansille.

Viikonloppu oli pojille tiukka. Edeltävänä päivänä istuttiin bussissa ja käytiin hakemassa tuntumaa palloon C1 kilpasarjan peleistä. Edeltävä iltakotipeli päättyi harmittavaan tappioon. Nyt valmennus koitti uutta taktiikkaa, jossa joukkue otetaan jo aamulla hallille. Niinpä aamulla vedettiin tunnin kevyt pallollinen treeni ja heräteltiin poikia.

Jo alkulämmöistä näki, että pojat olivat pelipäällä. Pelin alussa Indians vyöryi päälle ja ensimmäisessä vaihdossa oli vaaran paikat oman maalin edessä. Harmittavan usein näistä on pallo löytynyt oman maalin perukoilta, mutta nyt pelattiin tarvittavalla kovuudella ja tästä selvittiin. Ottelun ensimmäinen maali kirjattiin kuitenkin inkkareille ajassa 12.49. Erän lopussa vielä samaan ketjuun istutettu Taskinen –Tuominen pari viimeisteli 1 – 1 tasoituksen. Näistä lukemista erätauolle. Siinä määrin jännä oli eka erä, että huoltokin keskittyi peliin ja erätauko tarjoilu piti rakentaa lennosta. Rutiinit siinäkin siis muutettiin ja näytti sekin toimivan, kun toisessa erässä päästiin pari kertaa taas kuulemaan turkulaisveljesten laulua ja heimo heilautti verkkoa vain kerran, joten toiselle erätauolle mentiin 3-2 johdossa.

Pojat tuskin tiesivät, tai siitä ei ainakaan äänen puhuttu, että millä maalimäärällä voitto pitäisi ottaa. Kolmanteen erään lähdettiin valmennuksen ohjeella rohkeasta pelistä ja peruuttelemaan ei aleta. Tämä ohje tuntui purevan ja päästiin jo ”riittävään ” 5-2 johtoon. Inkkarit kuitenkin ylivoimalla tulivat kahden maalin päähän. Vain reilu minuutti tästä ja Juho Raatikainen vei Naantalin taas kolmen maalin karkumatkalle. Tuossa maalissa olivat kerrankin taivaankappaleet kohdallaan, kun maalin takaa lähtenyt laukaus löysi tiensä verkon perille. Samassa ajassa, 51.54 inkkareille aikalisä. Myös inkkareille oli tilanne selvillä ja tässä kohtaa lähtivät rohkeasti pelaamaan ilman maalivahtia. Tästä alkoi Naantalin päässä melkoinen myllytys, joka lopulta johti siihen, että joukkueen taistelun ruumiillistuma ja aina hiljaisesti joukkueelle töitä tekevä Otso Setälä sai kakkosen ja heimoveljet pääsivät pyörittämään peliä kuudella neljää vastaan. Jos joskus on pelattu enemmän nimelle selässä kuin rinnassa niin nyt oli toisin, joka jätkä taisteli tosissaan ja tämä ylivoima hoidettiin kunnialla. Kuin kirsikaksi kakun päälle jäähyltä peliin palannut Otso kilautti taululle lukemiksi jo 8-3. Omanpäänpaineen alta päästiin lopullisesti pois, kun inkkarit otti jäähyn reilu pari minuuttia ennen loppua ja siitä vielä aurinkokaupungin pojat ylivoimalla 9-3:een, jotka myös loppulukemiksi jäivät.

Tämän voiton myötä keskinäisten pelien maalieron avulla noustiin karsintaviivan yli sijalle 4, tasapisteissä inkkareiden ja Panthers/FoSun kanssa. Vielä unelma play offeista siis elää ja kaikki on omissa käsissä. Voittamalla molemmat jäljellä olevat pelit on karsintapaikka varma. Muitakin vaihtoehtoja toki on, mutta niitä ei kannattane sen enempää miettiä…

Ensiviikonloppuna Naantalin suuri salibandysirkus istuu bussiin ja suuntaa nokan kohti Oulua, jossa la 10.3 vastaan asettuu lohkon kakkossijalta OLS ja su 11.3 lohkokolmonen SBT Merikoski. Molemmat pelit voi seurata mukavasti kotisohvalta suoraan YouTube:sta. On paljon mahdollista, että karsintapaikka ratkeaa vasta koko lohkon runkosarjan viimeisessä ottelussa, joka on juurikin tuo Merikoski peli. Stay tuned !


Mikko L

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Naantalin Kylpylä

HPP-Tekniikka Oy

Safe International

Tata Steel

Neste Oil

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy