Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

JÄIVÄTKÖ PISTEET PUHALLUKSEN PÄÄHÄN?
Su 28.01.2018 klo 17:20

Forssan Suupparit hakivat ehkä historiansa ensimmäiset sarjapisteet Naantalista vuosituhannen toisella vierailullaan paikkakunnalle. Tasainen, mutta aaltoilevasti edennyt II divisioonan ottelu päättyi värikkäiden vaiheiden jälkeen FoSun 6-8 voittoon. Toisinkin olisi voinut käydä!

Ottelun ensimmäinen vääntö käytiin jo ennen alkuvihellystä kun arvottiin vierasjoukkueen peliasua. FoSulla on musta ja keskisininen peliasu eli varsinaista vaaleaa asua ei ole saatu joukkueelle hankittua. Musta valikoitui käytettäväksi hieman enemmän tummansinisestä erottuvana vaalean alaosansa johdosta. Tuomari ilmoitti asujen olevan ok ja peliasut toisistaan erottavansa. Ehkä hän unohti, että kentällä on myös pelaajia joiden pitäisi erottaa pelaajat toisistaan huomattavasti haastavammissa tilanteissa kuin mitä tuomarin näkökenttään tulee eteen.Tummansinisten viimeistely ei ottelussa ollut aivan viimeisen päälle vaan monesti veska veti pidemmän korren.

Itse pelissä FoSu oli ensi erässä terävämpi ja tehokkaampi tilanteissaan. Kotijoukkueen tilanteet jäivät hieman vaillinaisiksi tai sitten mustaveskari torjui. Yhdellä yv-maalilla ja kahdella kotijoukkueen huolimattomasta puolustuspelaamisesta tulleella maalilla forssalaiset veivät erän selvästi 0-3 huolimatta tummansinisten näennäisestä hallinnasta.

Toiseen erään tummansiniset terävöittivät peliään, tekivät pieniä ketjumuutoksia ja alkoivat pelaamaan omalla tasollaan. Pallollinen peli oli huolellisempaa ja FoSu pidettiin irti pallosta Niko Karisen hoitaessa loput tolppien välissä. Pari maalia tummansiniset pystyivät erässä myös viimeistelemään ilman takaiskuja. Erän yllätys oli valmennuksen kokoama junnukenttä Salo-Adamus-Aaltonen pakkeina Anttila ja melkeinjunnu Valmunen. Rohkeus palkittiin ja koostumus viimeisteli kauniin maalin FoSun verkkoon ja kolmannessa erässä vielä yhden "taistelumaalin".
Sieltä se veskan jalka vaan venyy pallon tielle ja Janne Virran rankkari tulee torjutuksi.

Kolmas erä jatkui tummansinisten hallinnassa ja ensimmäiseen kymmeneen minuuttiin värkättiin kolme maalia. Vaikka ensin Japi epäonistui rankkarissaan, niin Sauvo upotti seuranneella yv:llä takakulmaan, Lenkki heitti kohta perään kääntörannarin kahden putken kautta sisään ja pitkältä sairaslomalta palannut Nyyperi hassutti veskan pistäen rystyltä sisään. Valitettavasti tuon viimeisen maalin jälkitilanteesta lähti tummansininen boksiin ja FoSu pysyi yv-maalilla pelissä mukana. Melko pian viimeisen kympin alkajaisiksi seurasi tasoitusmaali 5-5 tilanteeseen.

Joonas Salo (98) on Stan Adamuksen (70) onniteltavana toisen osumansa jälkeen.

Seurasi hyvää säbävääntöä kummankin rakentaessa tilanteita. Tummansiniset siirtyivät johtoon kolmisen minuuttia ennen loppua junnukentän raadettua karvauksessa ja Joonas Salon käydessä pistämässä maalivahdin jo kertaalleen torjuman pallon rysään. FoSu nosti karvaustaan vielä entisestään ja kun kaksi minuuttia oli jäljellä Olli Kokkola tuli hienosti omasta kulmasta kahden forssalaisen välistä ylös laitaa pitkin. FoSulainen tuli takakarvaamaan ja pääsi pakin hidastamaan Olliin kiinni ja työnsi tai kamppasi Ollin vatsalleen laidan päälle. Tuomarit eivät selvää rikettä havainneet ja FoSu korjasi tilanteesta pallon, jonka poikkarin jälkeen yv-tilanteessa pistivät verkkoon.

Se kuuluisa henkinen momentum siirtyi forssalaisille, jotka onnistuivat tekemään minuutin päästä johtomaalin ja kaunisteltua vielä tyhjiin loppulukemat 6-8.

Mitä jos Kokkolan kaataminen olisi vihelletty? Sitä emme voi tietää. Sääli, että tuomarivirhe todennäköisesti vahvasti vaikutti ottelun lopputulokseen.

Ottelun tilastot

Joukkueista palkittiin parhaina otteluisäntä Rantakertun lahjakorteilla FoSusta Ville Salomäki ja SB Naantalista Tommi Sauvonsaari.

Seuraava kotiottelu on kahden vierasottelun jälkeen lauantaina 24.2. klo 14 Loimaan Leiskua vastaan.


Arto A. (teksti ja kuvat)

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Fat Pipe Jab

ForSport

Jaycow

Turun Osuuskauppa

Fat Pipe

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy