Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

03-POIKIEN PISTEPUTKI SM-SARJASSA JATKUU
Ke 24.01.2018 klo 15:50

C2 SM-sarjan viimeinen runkosarjakierros alkoi ”el Classicolla”, kun joukkueemme matkusti jo lähes toiseksi kotihalliksi muodostuneelle Leaf areenalle TPS:n vieraaksi. Lähtökohdat otteluun olivat herkulliset: SB Naantali 15 pisteellä sijalla viisi, TPS vain pisteen perässä, muistissa vielä karvas kotitappio ”täydessä” kotihallissa, SB Naantali oli voittanut kolme viimeistä peliään, TPS:llä kolmesta viime pelistä saldona 1 voitto ja 2 tappiota.

Ottelun avauserä kokonaisuutena lienee joukkueen paras aloitus koko kaudella. Kauan ei tarvinnut palloa pyöritellä, kun jo ajassa 1:14 joulutauon jälkeen joukkueen vahvuuteen palannut ja vuosien takaa tuttu tutkapari Lauri Nori – Markus Tuominen siirsivät Naantalin 0-1 johtoon. Tällä kertaa Lauri sijoitti pallon alakulmaan Makken syötöstä. Tämän jälkeen TPS hieman heräsi ja pariin kertaan pääsi maalimme nurkille häärimään, mutta tänään myös puolustus oli paremmin hereillä ja viimeisenä lukkona Vili Mäkelä maalinsuulla teki hääräilyn tyhjäksi.

Jos on omalle joukkueelle tapahtunut karmeita merkkausvirheitä, niin nyt sellainen ( kerrankin) sattui vastustajalle, Ville Renfors ajoi nurkkaan, josta pallo maalin takaa Oskari Sunille, joka hienosti huomasi maalille nousevan ja täysin merkkaamattomaksi jätetyn Aatu Karilaisen, jolla oli helppo työ siirtää pallo tyhjään maaliin ja tilanteeksi 0-2. Pari minuuttia tästä TPS sai ensimmäisen 2 minuutin rangaistuksen ja oma tehokkaaksi osoittautunut ylivoima pääsi taas tekemään peliä. Tällä kertaa jäähystä ehti kulua puolet ennen kuin pallo löysi tiensä puolustaja Otto Mäkisen lapaan ja siitä edelleen tiensä TPS verkkoon. Erän puolivälin paikkeilla saatiin rangaistuslaukauskin, jonka Makke verkkoon sijoitti, mutta tuomari hylkäsi maalin pallon liikuttua taaksepäin. Tästä seuranneen ylivoiman TPS onnistui tappamaan ja erän loppu pelattiin maalitta. Tauolle mentiin 0-3 lukemissa. Toisen erän alku oli taas hyvä. Otso Setälä siirsi Naantalin jo 0-4 johtoon Tuomas Taskisen syötöstä.

Näihin paikallispeleihin oma mausteensa tulee aina siitä, että kaikki pojat tuntevat toisensa jo monen vuoden takaa, monet ovat entisiä joukkuekavereita tai jopa nykyisiä luokkakavereita, puhumattakaan vastakkain pelaavista veljeksistä. Kun tähän soppaan lisää omiaan kannattavat ja toisensa hyvin tuntemat vanhemmat ja valmentajat niin tunnelmaa ei tarvitsee kauheasti esiin kutitella. Niin kävi nytkin. Toisessa erässä tunteet olivat hieman kuumina niin kentällä, penkin takana kuin varmasti katsomossakin, vaikkei kai tähän mitään varsinaista syytä ollut. Se vain on osa peliä. Sen verran tuo tunteiden sotkeutuminen mukaan teki, että oma peli hieman erikoistilanteidenkin vuoksi hajosi ja ensimmäisessä erässä hienosti toiminut keskialueen ylittäminen meni puskemiseksi ja yksinäiseksi kärkikynäilyksi. Asia oli onneksi molempien joukkueiden yhteinen ongelma, joten tästä erästä tultiin tasamaalein ulos ja tauolle mentiin 3-6 johtoasemassa.

Jos oli kahden ensimmäisen erän alku meille vahva, niin nyt oli TPS:n vuoro, 17 sekuntia ehti pelikello pyörähtää ennen kuin TPS tuli vain kahden maalin päähän 4-6. Tämän jälkeen oli kuitenkin taas aika nähdä performanssi á la Totti Sandberg. Edellinen vastaava esitys nähtiin Merikoski pelissä, jossa tilanne päättyi vastustajan vitoseen ja meidän neljään maalimme. Tällä kertaa ei kuitenkaan jäähyjä ja maalejakin vain yksi, mutta se oli sitäkin kovempi tahtomaali; ohi, yli ja läpi kaikkien eteen osuvien vastustajien, ja vain 6 sekuntia TPS maalin jälkeen tilanne 4-7. Tämän jälkeen TPS aikalisä. Tästä vielä Mäkisen Otto nosti lukemat 4-8:aan. Oltiin jo viimeisen erän viimeisellä puoliskolla, joka on aina vaikea. Johto tuntuu turvalliselta, tulee hyvä olo ja jalkakin alkaa jo painaa. Niinpä TPS täräytti alle minuutissa 2 maalia ja tilanne 6-8. Nyt Naantalin aikalisä ja tiivistys kahteen kenttään. Tällä kertaa jaksettiin pitää päät kylmänä viime minuutit ja kun TPS vielä otti, myös nuo kaikille joukkueille kovin tutut, viimeisen erän turhautumiskakkoset niin voitto ja kaksi kultaakin kalliimpaa sarjapistettä Naantaliin.
Tällä kertaa voitettiin myös katsomossa. Mökä ja kannustus oli hyvää, kovaa ja sitä oli riittävästi. Kaiken kruunasi oma rumpali.

Tämän voiton myötä on hyvä jatkaa lohkonelosena yhden pisteen takaa-ajomatkalla kohti lohkon kolmossijaa ja suoraa play off paikkaa. Tulevana viikonloppuna muutama poika suuntaa Eerikkilään maajoukkuetie-leirille, muut ”chillailevat” rippikoulussa tai muuten vain. Seuraava SM peli pelataan lauantaina 3.2 Espoossa isäntänä lohkokärki Esport Oilers. Su 4.2 pelataan pitkä turnaus C1 kilpasarjaa Maijamäessä, jos ei muuta niin kolikoita taskuun ja kahville. Seuraavat SM kotipelit ovat Maijamäessä tuplapeli viikonlopussa, la 10.2 vastaan tulee SB Vaasa klo 17.30 ja su 11.2 RSS Panthers/FoSu klo 15.00. Noihin peleihin kannattaa avata ääni, rasvata jänisräikkä ja tulla huutamaan pojat seuraavaan historialliseen hetkeen eli paikkaan SM play off peleissä !


Mikko L (teksti) Ilona K (kuvat)

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Rannikkoseudun Sanomat Oy

LKV Tuomiset

HPP-Tekniikka Oy

Turun Osuuskauppa

Fat Pipe Jab

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy