Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

NAANTALIN P03 SM-SARJAN UUSI VUOSI ALKOI VOITTOISASTI
Su 07.01.2018 klo 15:07

Joulutauolle päästiin hyvillä mielin onnistuneiden SM kotipelien myötä. Vielä, kun joukkueelle jo perinteeksi muodostuneeksi Tapaninpäivän hegemoniaottelussa vanhemmat ( + kaikki kynnelle kykenevät sukulaiset ja kylän miehet ) vs. pojat, tuli pojille historian ensimmäinen voitto, niin edellytykset hyvälle kevätkauden avaukselle olivat olemassa.

Kevätkauden avaus osaltamme pelattiin Vaasassa. Tällaisen pitkän matkan pelin ravinnon ja muun valmistautumisen suunnittelu on aina hieman haastavaa ja tällä kertaa se tuntui onnistuvan hyvin. Kiitos assistant coach Stanille, joka itseään säästämättä veti pojille kesken matkan ulkoreippailut, isämiesten katsellessa pöllyävää lunta bussin lämmöstä.

Itse peli lähti käyntiin hieman tunnustellen sekä meidän että tuomareiden osalta ja isännät pääsivätkin ajassa 4:31 iskemään ylivoimalla ottelun avausmaalin ja 1-0 johtoon. Ensimmäisen erän loppu jatkui tunnustellen ja joulukinkkuja pakaroista ravistellen, mutta paluumuuttaja Markus Tuomisen avausmaalin ja Totti Sandbergin ylivoimamaalin ansiosta päästiin kuitenkin tauolle johdossa 1-2.

Tauolla painotettiin oman pelin ja pallon hallinnan kautta pelaamista, joka kantoikin hyvin hedelmää. Heti toisen erän alkuun Makke täräytti ottelun toisen maalinsa ja siirsi meidät 1-3 johtoon, tähän Vaasa vielä pystyi vastaamaan ja nousemaan 2-3 tilanteeseen. Tässä tilanteessa oltiin vain vajaa puoliminuuttia, kun puolustaja karpaasi Otto Mäkinen lisäsi johtomme kahteen maaliin ja tilanne 2-4. Erän puolivälissä Vaasalle pari peräkkäistä jäähyä, joista molemmista onnistuttiin tekemään YV maalit, ensin Juho Raatikainen ja sitten taas Otto Mäkinen, joka tempaisi kuuluisan myyrän tappajansa taka-alakulmaan. Ei ole turhaan ”ylivoimavelho” Malkki ylivoimakeitoksia Maijamäen parketilla keitellyt ja koostumuksia sekoitellut, tänään tuloksena neljä yv maalia viidestä ylivoimasta!
Vaasalle aikalisä, jolla ei onneksemme ollut vastustajalle toivottavaa vaikutusta. Päivän ehdoton tutkapari, Verneri Grönblom-Markus Tuominen, olivat puolen kauden eron jälkeen taas löytäneet toisensa ja tempaisivat vielä maalin mieheen, toinen toisensa syötöistä. Tauolle 2-8 johdossa.

Erätauolla molemmat joukkueet vaihtoivat maalivahtinsa, ja joukkueemme ensimmäinen mopoikäinen, Konsta Routapohja, asettui hyvän ja varman pelin pelanneen Vili Mäkelän tilalle tolppien väliin. Kolmas erä lähtikin hyvin käyntiin ja Ville Renfors lisäsi johdon heti 3. erän ensimmäisellä minuutilla jo 2-9:ään. Oman pään nukahdus ja vastustaja sai hieman lohtua kolmannen maalin muodossa. Heti tämän maalin jälkeen kuitenkin rike maalintekotilanteessa ja rangaistuslaukaus meille. Paluumuuttaja Tuominen valikoitui rankkarin ampujaksi ja kiitti luottamuksesta nostamalla pallon kauniisti vasempaan ylänurkkaan. Hetkellinen hyvänolontunne ja vastustaja kuittasi heti tilanteeksi 4-10. Tämä nukahdus onnistuttiin vielä kääntämään omaksi eduksi ja seuraavien minuuttien aikana Juhon ja Tuomaksen maaleilla päästiin jo turvalliseen 4-12 johtoon.

Mutta mutta… pojat selvästi päättivät, että peli on pelattu ja kunhan tässä loppuaika häröillään niin eiköhän se siitä. Ensin vastustaja sai voimaa pelaamalla ensimmäisen alivoimansa ilman takaiskumaalia. Tämän jälkeen yleinen oman pään hölmöily jatkui ja Vaasa kiitti ja kuittasi lyömällä parhailta maalintekopaikoilta 3 maalia ja niin tilanne olikin jo 7-12 !

Ettei kenellekään tulisi pahamieli, niin kehutaan tässä kohtaa vielä se kehumatta jäänytkin valmentaja eli ylikomentaja Timo Tukiainen, joka tässä tilanteessa oli hereillä ottaen aikalisän ja parhaansa mukaan yritti palauttaa edes jonkinnäköisen järjestyksen oman pään pelaamiseen. Hyvin tässä Timo onnistui ja olosuhteisiin nähden hyvänä lopputuloksena vain yksi omiin ja voitto maalein 8-12.

Hieno reissu, josta mieleen jäi toisen erän joukkueena pelaaminen, joka oli hienoa ja nautittavaa katsottavaa ja tämän johdosta moni poika tänään pisteille. Erityisen sydäntä lämmittävää oli nähdä Makken peli-ilo ja se, että monivuotinen tehoketju Nori-Grönblom-Tuominen pelasi kuin eivät koskaan olisi erossa olleetkaan. On muistettava, että tämä oli tässä joukkueessa sekä Makkelle että Lauri Norille ensimmäinen SM-peli. Makkelle huimat tehot 4+1 ja ansaittu parhaan pelaajan palkinto.

Tästä on hyvä lähteä kevättä ja valoa kohti. Play-Off viiva on vielä hyvinkin saavutettavissa, kunhan vain nyt hyvää pisteputkea onnistutaan jatkamaan. Ainutkertainen matka jatkuu ja 13.1 suuntana Forssa, jossa vastaan yhdistelmäjoukkue RSS Panthers/Fosu.


Mikko L

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Vakka-Suomen Sanomat

Jaycow

Liedon Säästöpankki

Naantalin Energia

Vakuutusyhtiö IF

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy