Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

P03 VAHVANA KOTONA - ENSIMMÄINEN KOTIVOITTO KILAHTI TILILLE
Su 17.12.2017 klo 21:55

Kolmen tappiollisen SM pelin jälkeen oli siis aika kohdata aiemmin tuntemattomat lohkon kärjessä majailevat pohjoisen pojat kotiparketilla. Ensimmäisenä lauantain iltapelissä vastaa asettui lohkoa johtava OLS Oulusta.

Peli alkoi varsin tasaisena, mutta heti alusta näki, että oma tekeminen ja joukkueen eteen pelaaminen oli ihan eri tasolla kuin kahdessa aiemmassa kotiottelussa. OLS pääsi kuitenkin ensimmäisessä erässä jo 0-2 johtoon ja vielä toisen erän alussa 0-3 karkumatkalle, kunnes Aatu Karilainen pääsi Aleksi Kuusisen syötöstä kaventamaan 1-3:een. Toisen erän lopussa alkukauden pistelinko Tuomas Taskinen sai apinan ( tai ehkä jopa gorillan…) karistettua selästään ja toiselle erätauolle päästiin 2-3 lukemissa. Kolmannen erän alussa taas valitettavan tyypillinen alkuerän nukahdus ja OLS 2-4 tilanteeseen. Tuon jälkeen koko viikonlopun kovalla työmotivaatiolla pelannut Axel Holmberg kairasi väkisin pallon vastustajan kulmassa pakin lavasta ja Elias Aaltonen pääsi suoraan Axelin syötöstä tuomaan meidät iskuetäisyydelle 3-4 tilanteeseen ja vain kuusi sekuntia edellisestä, kun todellinen ikitaistelija Otso Setälä vapautti Tuomaksen, joka toi meidät jo tasoihin 4-4. Tässä vaiheessa OLS otti aikalisän ja heti sen päätteeksi pääsikin taas 4-5 johtoon. Pari minuuttia ennen loppusummeria otti OLS 2 minuutin rangaistuksen korkeasta mailasta.

Viime pelit tehottomana pyörinyt ja av maalejakin päästänyt ylivoima oli viikolla hiottu uuteen uskoon. Nyt toimi ylivoima ja Otto Mäkinen pääsi Otson syötöstä täräyttämään meidät 5-5 tilanteeseen tasan minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua.
Tärkeä 1 piste siis ainakin oli plakkarissa jatkoajalle siirtyessä. Jatkoaika pelataan 4 vs. 4 ja tätä on kyllä harjoiteltu, mutta nyt se ei ihan riittänyt ja 41 sekuntia ennen jatkoajan päättymistä pääsi OLS pienestä oman pään virheestä lyömään loppulukemiksi 5-6. Viimeisen kolmen pelin tappion jälkeen pistekin tuntui pieneltä voitolta, varsinkin, kun se tuli vielä lohkoa johtavalta joukkueelta. Tästä oli hyvä lähteä lepäämään ja tankkaamaan seuraavan aamun peliä varten.

Sunnuntain aamupäiväpelissä saimme tutustua toiseen oululaisseuraan, SBT Merikoskeen. Asenne pojilla vaikutti olevan nyt kohdallaan edellisillan hyvän esityksen jäljiltä. Pitkästä aikaa pääsi niukka, mutta hyvää ääntä pitänyt sunnuntaiaamun kotiyleisö nauttimaan avauserän maaleista, kun Tuomas läväytti avauserään 2 maalia. Ensimmäinen näistä tuli koko viikonlopun varmasti maalinsuulla esiintyneen Vili Mäkelän pitkästä avausheitosta. Koko viikonlopun hyvällä asenteella pelanneet Axel ja Elias saivat yhdessä leivottua vielä maalin, ja niin 1. erätauolle päästiin ensimmäistä kertaa johtoasemasta. Merikoski pääsi vielä iskemään harmittavan ”pukukoppimaalin” vain 0.9 sekuntia ennen taukosummeria. Kuten usein käy, antoi tämä viimehetken maali uskoa vastustajalle ja toisaalta itsellä oli ehkä hieman liiankin hyvä olo johtoasemassa ja niinpä toisen erän alkuun Merikoski nakutteli itsensä nopeasti tasoihin 3-3.
Viikonlopun todellinen hahmo oli kädet verillä töitä tekevä Totti Sandberg, joka onnistui ensimmäisessä pelissä sortseihinsakin jotenkin reiän polttamaan. Joskus rapatessa roiskuu, ja niinpä Totille 2 min rangaistus, joka onneksi onnistuttiin tappamaan. Jäähyaitiossa tuo taistelutahto vain kasvoi ja pian tuon jälkeen poika raastoi ja repi vastustajan päässä ja onnistui työllään pääsemään hieman vastustajan ”ihon alle” ja hankkimaan Merikoskelle 5 min rangaistuksen vaarallisesta pelistä, onneksi tässä ei hajonnut sen enempää poika kuin sortsitkaan…

Nyt oli viimeistään aika lopettaa puheet tehottomasta ylivoimasta, kukas muukaan kuin Totti pääsi maalin edestä rystyruoskalla lyömään ensimmäisen yv maalin ja tilanteeksi 4-3. Samalla ylivoimalla rautaisen laukauksen omaava Ville Renfors pääsi lyömään lujan lyöntilaukauksen suoraan Otson syötöstä, vielä kun takaisin hyökkääjäksi nostettu Eetu Vähämiko onnistui maalinteossa ja Ville toistamiseen niin tilanne oli 5 min rangaistuksen päättyessä jo 7-3.
Taas oli kolmannen erän alku synkkä ja jalat jäänet Maijamäen luokkaan, josta Merikoski armotta toi pelin 7-5 tilanteeseen, hetken jo näytti, että nyt tarjoillaan vastustajalle mahdollisuutta nousta, mutta sitten esiin nousi taas Tuomas, joka aivan käsittämättömällä ylänurkkalaukauksella vapautti pelin ja vain 14 sekuntia tuosta syötti Oskari Sunille, joka viimeisteli varmasti Naantalin yhdeksännen maalin. Merikoski otti vielä 2 min rangaistuksen, jonka aikana tuli lopullisesti selväksi, että ylivoimapeli on nyt löytynyt. Ei ehtinyt Oulun poika kunnolla edes istua jäähypenkille, kun Otto Mäkinen nasautti lukemat 10-5 tilanteeseen, jäähyä ehti kulua vain 2 sekuntia.

Ottelun viimeisellä minuutilla joukkueen kuopus ja aina nöyrästi joukkueelle pelaavaa Lukas Sahlstedt ei antanut laitakahinassa milliäkään periksi, vaikka peli oli käytännössä jo voitettu, tästä nahinasta molemmille osapuolille kakkoset vaarallisesta pelistä. Vielä sai Merikoski balsamia haavoilleen ja tasavajaalla löi loppulukemiksi 10-6.

Viikonlopusta jäi saaliiksi tukku ruhjeita, haavoja ja revenneitä peliasuja, mutta niiden myötä myös tärkeät pisteet. Tästä on hyvä parannella kolhut ja jäädä joulutauolle peleistä. Vielä viikonlopun päätteeksi saatiin joukkueelle joululahjakin, kun joukkueen aiempien kausien pistepörssin voittaja Makke Tuomisen edustusoikeus siirtyy karenssin jälkeen takaisiin kotiin ja vieläpä sopivasti jouluaattona 24.12. Eikä tässä vielä kaikki. Hyviin uutisiin kuuluu ehdottomasti myös se, että Lauri Nori palaa pitkältä telakoinnilta kuntoutuksen kautta kentälle toivottavasti jo tammikuun peleihin. Tervetuloa takaisin Makke ja Lauri!

Enää kolme runkosarjan kotipeliä jäljellä. Nämä pelit kannattaa saapua paikan päälle katsomaan ja kannustamaan pojat vielä play-off taisteluun!

Joukkue toivottaa kaikille hyvää ja rauhaisaa joulunaikaa sekä riemukasta uutta vuotta!


Mikko L

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Fat Pipe

Nordkalk

ForSport

Naantalin Energia

Kirvestyö Kelahaara

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy