Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

LEISKUN LEIMAHDUKSET TUKAHDUTETTIIN
Su 05.02.2017 klo 19:45

SB Naantalin Edustuksen ensimmäinen voitto kautta aikojen sarjapelissä loimaalaisesta Leisku FT:stä näki päivänvalon pokaaliPojan todistaessa tapahtumaa. Aina paremmaksi voiton teki se, että joukkueessa oli mukana ensimmäistä kertaa kolme omaa B-junioria.

Loimaan Leiskulla on oma merkityksensä SB Naantalin Edustuksen nykyiseen tilanteeseen. Ennen nykyisiä II-divisioonakausia joukkueet ovat pelanneet samassa sarjassa vain kaudella 2009-2010 III-divisioonaa. 29. marraskuuta 2009 matkasi silloinen Edustus Loimaalle Hirvikosken hallille turnaukseen, jossa ensin vastaan asettui kotijoukkue Leisku. Isännät pyörittivät voittolukemat keskeytyksellä 13-1. Vaikka turnauksen toinen ottelu meni aavistuksen paremmin, niin sillä kaudella oltiin väärässä sarjassa ja vauhtia haettiinkin nelosesta seuraavalla kaudella. Tuolla turnausmatkalla kuitenkin vahvistui näkemys ettei näin enää jatketa, vaan toimintaa aletaan rakentamaan uudelle vakaammalle pohjalle pitkäjänteisesti tavoitteena kakkosdivisioonapaikan saavuttaminen ja vakiinnuttaminen. Ensimmäisenä askeleena parin viikon kuluttua Loimaan reissusta julkistettiin Peter Erikssonin nimitys seuran valmennuskonsultiksi.

Vuosia on kulunut, mutta välitavoitteet on yksi kerrallaan saavutettu ja nyt on myös Leisku FT voitettu sarjaottelussa! Ja mikä parasta tahtipuikkoa heiluttivat seuran oman juniorituotannon tuotokset, joista pisteille ylsivät (ikäjärjestyksessä) Jarkko Huuhtanen, Niklas Nygren, Joona Valmunen, Nikolas Laaksonen, Juho Jalava, Matias Kallio ja ensimmäisessä miesten sarjaottelussaan Oskari Rintala. Lisäksi vanhemmasta kaartista Tipi Tuomialho niittasi sen normaalin 2+1 lukemansa. Rintalan lisäksi kokoonpanossa oli myös kaksi muuta -99 syntynyttä peluria: Veeti Anttila ja Ville Hänninen.


Oskari Rintala (9) pelasi järkevän pelin tummansinisten takalinjoilla. Matias Kallio (67) ei taasen ruutia tässä ottelussa säästellyt.

Itse peli oli yleisilmeeltään varsin tasainen. Isäntien melko matala karvaus toimi tarkoituksensa mukaisesti ja pelasi pois Leiskun vahvimpia aseita. Vieraat eivät juuri yv-hyökkäyksiä saaneet ja pitkiä vapauttavia avaussyöttöjäkään ei näkynyt. Sahaavat poikkariyhdistelmät saatiin myös pois muutamaa Laitila-Aaltonen yhdistelmää lukuunottamatta.

Tummansinisten katkopeli keskialueella toimi pääosan pelistä hyvin ja vastaiskuja saatiin loimaalaismaalille toistuvasti. Toisessa erässä Hardknocks vei tapahtumia hetken aikaa suvereenisti ja repi kaulaa jo kolmen maalin verran. Leisku sai rivinsä tässä vaiheessa kuntoon ja pystyi peruspelillä rakentamaan kavennusmaaleja yksi kerrallaan tullen jo rinnalle kolmannen erän alussa.
Jos maalivahti voi pelata virheettömän pelin salibandymaalissa, niin Niko Karinen pääsi lähelle sitä. B-juniori Veeti Anttila blokkaamassa vetoa.

Pidemmälle loimaalaisten eväät eivät riittäneet ja viimeisen kympin aikana Hardknocks iski ratkaisevat kolme osumaa ilman, että leiskulaisilla olisi juurikaan ollut selviä tekopaikkoja. Paljon saa loimaalaisten peli parantua, jos oikeasti ovat Divariin aikomassa.

Tilastot liiton palvelussa

Ranskalaisia viivoja:
- ennen ottelua palkittiin cup-mitaleilla Edustuksen pelaajat, jotka eivät olleet Tampereella finaalitapahtumassa mukana. Lisäksi Viiville annettiin seuran lippis tunnustuksena finaalin lippistempusta.
- pokaaliPoika kannettiin kotiin (ks. erillinen uutinen)
- Matias Kallio teki aikuispeliensä ensimmäisen hattutempun
- Edustuksessa pelasi ensimmäistä kertaa suojalasipakon alaisia junioreja, mutta 2000-luvun puolelle ei vielä päästy
- Leiskun kokoonpanossa oli mukana entinen TPS-peluri Teemu Aaltonen, joka teki myös uransa ensimmäiset kaksi II-divisioona maaliaan. Katso tarkemmin Leiskun uutinen.
- parhaina palkittiin Leiskusta Juha Laitila ja SB Naantalista Oskari Rintala
- Media-palkinnot matkasivat Leiskun Oskari Äärille ja SB Naantalin Niko Kariselle

Seuraavaksi pelataan ensi lauantaina 11.2. klo 16 jälleen kotiottelu, jossa cupin vuoksi siirtynessä rästipelissä kohdataan SB Hirvensalo.


Arto A. (teksti), Janne H. (kuvat)

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Fat Pipe

Sormat

HPP-Tekniikka Oy

Turun Osuuskauppa

Naantalin Rakennuspuu Oy

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy