Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

KEVÄISIÄ ENNAKKOAJATUKSIA ENSI PERJANTAISTA
Su 28.02.2016 klo 20:05

Miesten II-divisioonan viimeinen runkosarjan kierros pelataan jokaisella paikkakunnalla samaan aikaan perjantaina 4.3. klo 18:30 alkaen. SB Naantalille merkityksellisiä otteluita on kaksi: kotiottelu Leiskua vastaan ja AFC Campuksen ottelu Vehmaalla UHV Bullsia vastaan.

Runkosarjan viimeinen peli on samalla SB Naantalin seuratapahtuma, jossa mm. palkitaan jokaisesta joukkueesta Vuoden Tsemppari. Ja aloitusvihellyksen suorittajaksikin on rekrytoitu paikallisesti merkittävä henkilö! Muutakin pientä ohjelmanumeroa on luvassa. Itse pelihän on erityisen tärkeä SB Naantalille. Tervetuloa siis seuraamaan viimeisen kierroksen huumaa Maijamäkeen.


Ennen viimeistä kierrosta SB Naantali on sarjataulukossa seitsemäntenä kiinni viimeisessä suoraan säilyjän paikassa. Tasapisteissä kahdeksantena on AFC Campus. Joukkueiden keskinäinen järjestys tasapisteissä määräytyy koko sarjan maalieron perusteella, sillä keskinäiset ottelut ovat menneet täysin ristiin niin, ettei niiden perusteella voida toista asettaa toisen edelle. Koko sarjan maaliero on tällä hetkellä SB Naantalille edullinen 18 maalin verran.

Perjantai-illan sanoma on yksinkertainen: enemmän pisteitä näistä kahdesta joukkueesta saalistava joukkue säilyy suoraan sarjassa. Jos ollaan edelleen tasapisteissä perjantain otteluiden jälkeen, niin SB Naantali säilyy suoraan II-divisioonassa kolmannelle perättäiselle pelikaudelle, sillä en usko Tummansinisten häviävän Leiskulle yli 18 maalilla enemmän kuin Campus Bullsille. Ja päinvastoin - tuskin Campus voittaa Bullsia yli 18 maalilla enemmän kuin SB Naantali Leiskua.

Päätöskierroksen peleissä on aina mukana tiettä sisäistä dynamiikkaa, joka eroaa ns. tavallisista peleistä. Millä kokoonpanolla kakkospaikkansa sarjassa varmistanut Leisku saapuu Naantaliin ja mikä on sen taktiikka otteluun? Samoin playoff-paikkansa varmistanut UHV Bulls voi peluutta vapaasti normaalista poikkeavaa ryhmitystä, sillä tuskin se hinkuaa sarjan kolmospaikkaa ja sen myötä ottelumatkoja Loimaalle, kun Turussakin pelaaminen riittäisi. Viimeinen kierros voi siis tuoda yllättäviäkin lopputuloksia. Uskomme kuitenkin vakaasti SB Naantalin säilyttävän asemansa sarjan seitsemäntenä.

Toivottavasti kuvan vanha tulostaulu palvelee viimeistä kertaa Edustuksen kotiottelussa ensi perjantaina. Uusi uljas viimeisen päälle naantalilaisen taisteluhengen mukaisesti hankittu videotaulu asennetaan ilmeisesti jo kevään kuluessa kunhan sarjat saadaan päätökseen.

II-divisioonan sarjasijoitukset ovat varsin selviä ja vain karsintaviivalla on vielä mielenkiintoa. FBC Turku, Leisku, Ruoska ja Bulls pelaavat playoffseissa paikoista nousukarsintaan. SBS Masku ja FBT Pitu päättävät kautensa perjantaina. Salon Isännät putoaa takaisin kolmoseen ja Sheriffit (lue: Hämeenkadun Pyövelit) karsii paikastaan kolmosen kärkijoukkueiden nousukarsintapelin häviää vastaan. Kolmosen kakkosten ottelun voittaja sitten kohtaa nousukarsinnassa joko Campuksen tai Naantalin. Ensi kaudeksi mielenkiintoa sarjaan tuo SBS Wirmo palatessaan takaisin maakunnalliselle tasolle Divarista.


Nyt siirrytäänkin raportin viihdeosioon ja tehdään taas uhkarohkea ennustaminen ja kerrotaan etukäteen miten karsinnat menevät.

Karsintaskenaario

Kolmosesta karsintoihin tulevat joukkueet ovat selvillä, mutta keskinäinen sijoitus saattaa vielä muuttua. Varsinais-Suomen lohkossa salolainen IBK MedA tulee ottamaan ykköspaikan ja tuttu seura Turusta eli TVV on kakkkonen. Satakunnan lohko on kiharaisempi, sillä viime vuonna kakkosesta pudonnut Karhukopla johtaa sarjaa vain pisteen erolla SBS Rupuun ja keskinäinen ottelu pelataan viimeisessä turnauksessa.

Kolmosten voittajat ovat IBK MedA ja KaKo. IBK MedA voittaa keskinäisen karsinnan ja nousee ensi kaudeksi kakkoseen Isäntien tilalle. KaKo pelaa Sheriffejä vastaan noususta ja ... ... ... häviää sarjan 0-2.

Sarjakakkosten ottelussa TVV voittaa SBS Rupun ja kohtaa AFC Campuksen. Campus voittaa sarjan 2-1 ja säilyy. Eihän kakkosta voisi pelata ilman GM Penaa ja Campusta.

Ennustaminenhan ei sinänsä ole vaikeaa - oikein ennustaminen kylläkin on!


Arto A. (teksti ja kuvat)

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Naantalin Apteekki

Turun Osuuskauppa

RTV

Neste Oil

Naantalin Kylpylä

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy