Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

RAPORTTIA PORIN KATSOMOSTA PITU-OTTELUSTA
La 13.02.2016 klo 13:55

Laptop-rapsaa sarjan pohjoisimmalta paikkakunnalta Porin Urheilutalolta teknisten reunaehtojen mukaisesti toteutettuna.
(Päivitys 13.2.2016 klo 20:40 Kuvat teksteineen ja jälkihuomio)

Tänään vastustajana PiTu eli Pihlavan Työväen Urheilijat, joka tulee Porin läntisestä osasta sijaiten hieman lähempänä kaupunkikeskustaa kuin useimmille tutummat Mäntyluoto ja Reposaari saman tien varrella suunnilleen Yyterin kohdalla. Seuralla on tällä hetkellä 56 pelaajalisenssiä, joista 30 2006 syntyneillä tai nuoremmilla. Myönteisesti ajatellen seurasta tullaan kuulemaan tulevaisuudessa paljon lisää Länsirannikon sarjoissa. Fiksi juttu että Porin kokoiselta paikkakunnalta saadaan muitakin toimijoita lajin pariin kuin Karhut.PiTU:n 07-08 junnut erätauko-ohjelmassa

Lähtökohta peliin:
Viimeksi tuli turpaan kotona Naantalissa. Nyt lähdetään hakemaan neljättä peräkkäistä vierasvoittoa. Haasteita on matkassa, kun sekä Nikolas että Matias ovat junnujen sm-peleissä. Jokke ja Eki myös poissa. Runsaalla kahdella kentällä siis matkassa. Jyri aloittaa maalissa. Kohta esittelyt ja peli lähtee käyntiin.

1. erä

Tarppi nostettu ykköseen hyökkääjäksi. Hallissa hyvä massapinta vanhan parketin paikalla. Sama vika muuten Raumallakin Kauppiksen salissa. Miten Naantalissa?

Eka minuutti valkoisten pallollista hallintaa. Punaisilla isännillä kolme hyökkäysvitjaa ja pari pakkiparia. Saavat muutaman syötön keskelle perille, Jyri torjuu.

Punainen karvaa korkealta 2-1-2:lla. Menee pitkän heittelyksi. Oman pään puolustusjäähy meille. Tuloksena av-maali meille - Kisu yksin läpi laidasta ohi kahden vastustajan ja etunurkasta sisään. Punainen mylly pyörii rauhallsesti, Kallio pääsi vetämmän - ohi.
Kymppi pelattu, tasaista menoa, molemmilla tilanteita.

Punaisten Kangas veti Joonaa silmäkulmaan laidassa. Ei rangaistusta. Jääpussilla näköjään selvitään.
Punainen yrittää kokoajan pelata keskelle mutta peitot ja katkot toimivat. Valkoinen pelaa nopeasti ylös ja kohti maalia. Pystymme katkomaan myös hyvin keskialueella ja näin iskemään vastaan. Tilanteita on, mutta veskarit olleet hyvin mukana.

0-2 Nyyperin loistavan veivauksen jälkeen, nappi syöttö takakulmalle Temelle. Hyvä duuni joukueelta!
1-2 kavennus punaisilta vahvan halintajakson päätteeksi.
Joonalla poski auki ja matka paikalliseen hoitolaitokseen on edessä.
Vauhtia pelissä ja lisää kaksinkamppailuja kentällä.
Pitu tulee tasoihin heidän peruspelillään maalin takaa syötöllä veskarin eteen. Erä päättyi 2-2.

2. erä

Punainen tulee 2-2-1 karvauksella erän alussa. Jarse ottanut Joonan paikan pakistossa. Myös valkoinen karvaa välillä korkealta. Tasaista peliä päästä päähän. Molemmat pystyvät luomaan paikkoja. Vitonen pelattu erästä.
Pitu menee 3-2 johtoon kulmavaparista - perinteinen juoksu vapaaseen paikkaan, johon syöttö ja suora veto.

Epäselvä tilanne Pitu maalilla. Miksi vihellettiin?? Pallo keskiviiva aloitukseen.
Pitulta hieno maali: laitaa pitkin syöttö syvälle kulmaan josta nosto ilmassa takakulmalle, rystyltä sisään maalin kattoon.
SBN aikalisä!

Pitu hallitsee pallollisesti lievästi. Pelitapa ihan perinteinen: palloa päätyyn käsistään hyvälle pelaajalle ja sieltä tarkkoja syöttöjä tekosektoriin.
Pitun Kallio lähivaparista yläkulmaan valkoisten lyhyen hallintajakson päätteeksi. Rutiini näkyy pelissä ja tulostaululla 5-2. Pitu myös peittää hyvin vetoja omassa päässään. Monta tekopaikkaa peitetty.

Kavennus 5-3:een Nygin kynästä tai oikeastaan riparista.
Nyt valkoinen painaa hyvin. Palloa liikutetaan aktiivisesti ja liikettä löytyy. Vauhtia löytyi yksi vaihde lisää. Pitun rutiini jyllää kuitenkin - vastaiskusta takatolpalle ja tyhjiin 6-3.

Valkoinen prässää, mutta punainen edelleen peittää hyvin. Erän loppu menossa. Jyrille rangaistus taklaamisesta hakiessaan palloa päädyn puolelta. Tarppi kärsii. Kolmanteen erään lähdetään Pitun johtaessa 6-3 ja SBN:n pelatessa vajalla vielä 1:43.

3. erä

Erän alussa moulin rouge pyörii. SBN maalille Jaska Jyrin tilalle. Ei maaleja rangaistuksen aikana. SBN hakee kavennusta riskillä ja punainen pääsee yv-hyökkäyksiin. Vedot lähtevät kaukaa, kun Pitu puolustaa tiiviisti.
Hyvä hyökkäys, Meltin veto keskeltä torjutaan. Vitonen erästä pelattu.

Pitu tekee seitsemännen perinteisellä: maalin takaa toimistosta viistosti maalin eteen pikku kulmaan, josta nosto etuyläkulmaan.
SBN punainen kortti Pokkiselle - Tarppi kärsii. Syynä väkivaltaisuus, taisi tulla jälkipelistä.
Kerttu ajoi hyvin läpi ja hankki rankkarin. Kisu vetää. Ei saanut harhautusta loppuu asti - ei maalia. Pitulle tilanteesta kakkonen. Nyt on tilaa.

PiTUn maalivahdilta hyvä jalkatorjunta rankkarissa

Valkoinen pitää palloa ja hakee vetoja. Pitulla nyt vähän yli 2 min yv:tä.
Jarselta loistava taistelu keskialueella ja keskiviivalta rysään. Toinen av-maali! Puistolla syöttöpiste. 5 vs 5 jatketaan, seitsemän minuuttia jäjellä ja kolme maalia ollaan perässä. Teme muuten ollut pitkään jo penkin puolella loukkaantumisen vuoksi, Meltti korvannut hyökkäyksessä.
Nyt painetaan ja haetaan lisämaaleja.

Tietenkin Pitu pääsee pitkällä syötöllä läpiajoon, Jaska torjuu aluksi, mutta jälkitilanteesta pallo maaliin, nyt 8-4.
Tilanteita saadaan viimeisen silauksen vain puuttuessa. Alle kolme minuuttia jäljellä.
Pitu iskee terävästi vastaiskusta 9-4. Hyökätä pitää kaikesta huolimatta.
Loppulukemat 9-4.

Liiton tulospalvelun tilastot

Tänään ratkaisevaksi muodostui puolustuksen pitävyys. Pitulla se oli parempi, todella paljon peittoja. Muuten ottelu oli selkeä parannus edelliseen Naantalin peliin verrattuna. Silloin oli meininki Isät vastaan Pojat, tänään oli oikea ottelu, jossa kotijoukkue oli asteen rutinoituneempi keskeisillä pelin osa-alueilla.

Jotain hyvääkin Porista tiedossa, Junnut pääsevät pastalle itäpuiston varrelle ja näkemään Ratsulan kulman, jonka paikallisesta kulttuurishistoriallisesta merkityksestä heillä ei tietenkään ole aavistustakaan.

Palataan asiaan viikon kuluttua sunnuntaina kotiareenalla Maijamäessä.

PS. Joonan vamma hoitunee liimalla ja teipillä ilman tikkejä.


Arto A. (teksti ja kuvat)

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

HPP-Tekniikka Oy

Naantalin Apteekki

Neo

Sormat

Vakka-Suomen Sanomat

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy