Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

SB Naantalille Salibandyliiton huomionosoitus
Ti 30.05.2006 klo 22:00

Tiistaina 30.5.2006 Suomen Salibandyliitto palkitsi Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa salibandykauden 2005 – 2006 parhaat henkilöt ja toimijat. Salibandy Naantali ry sai tilaisuudessa kunnian pokata Salibandyliiton huomionosoituksen hyvästä juniorityöstä yhtenä neljästä seurasta.
Tämä oli myös ainoa Salibandyliiton Länsirannikon alueelle matkannut palkinto salibandykauden päättäjäisgaalassa. SB Naantalin palkinnon perusteina mainittiin mm. hyvin aloitettu kortteliliigatoiminta nuorimmille lajin harrastajille, juniorijoukkueiden määrän voimakas kasvusuuntaus sekä ensi syksynä Naantalin lukiossa aloittavan salibandyryhmän toiminnan mahdollistaminen.

Huomionosoitus kertoo siitä työstä, jota seuran koko toimiva organisaatio, junioripelaajat itse ja heidän vankkumattomat tukijoukkonsa perheissä, valmentajat ja joukkueenjohtajat, on tehnyt peräänantamattomasti ja salibandyn parissa käyttämiänsä tunteja laskematta. Salibandyssä on paljon ihmisiä, jotka tekevät eri seuroissa vapaaehtoistyötä ”Rakkaudesta lajiin”, niin kuin salibandypiireissä tavataan sanoa. Tämä huomionosoitus on henkinen palkkio kaikille näille SB Naantalin henkilöille.

Joukkuepalloilulajina hyvin nuori salibandy on kuitenkin kasvanut suosiossa Suomessa pelattavista palloilulajeista toiseksi suurimmaksi heti jalkapallon jälkeen. Lajia on viimeisimmän valtakunnallisen tutkimuksen (helmikuu 2005 – tammikuu 2006) mukaan ilmoittanut harrastavansa 131 000 3 – 18 vuoden ikäistä lasta ja nuorta sekä 223 000 19 – 65 ikäistä aikuista. Aikuisten keskuudessa salibandy on Suomen suosituin joukkuepalloilulaji.

LAJIN TULEVAISUUDENNÄKYMÄT NAANTALISSA

Naantalilainen salibandy elää parhaillaan voimakasta kasvun aikaa. Muutaman vuoden työn jälkeen olemme päässeet junioripelaajien osalta siihen tilanteeseen, että seuralla on mahdollisuus lajiin kohdistuvan kiinnostuksen perusteella saada joka vuosi kasvamaan uusi joukkue nuorimmasta F – junioritasosta lähtien sekä tyttöjen että poikien puolella. Sitä vanhemmat joukkueet pelaavat oman juniorielinkaarensa loppuun nykyisillä useimmiten kahden perättäisen ikäluokan kokoonpanoissa.
Kun tätä työtä tehdään vähintään yhtä hyvin ja samalla hengen palolla kuin tällä hetkellä, ei liene mahdottomuus, että jossain vaiheessa tulevien salibandyn maailmanmestarien joukossa voisi seisoa myös Naantalissa salibandyharrastuksensa aloittanut pelaaja. SB Naantalin piirissä on olemassa lisäsuunnitelmia toiminnan laajentamiseksi (tarjoamalla uusille lapsille ja nuorille mahdollisuuden tutustua ja ihastua lajiin) heti, kun olosuhteet Naantalissa saadaan nykyistä paremmiksi. Näiden kauaskantoisten ajatusten pahimpana esteenä on tämän hetken olosuhdetilanne. Tuleva salibandykausi osoittaa sen, kuinka paljon pystymme seurassamme vielä entisestäänkin tehostamaan omia toimiamme ja saamaan nyt päättyneeseen kauteen verrattuna kuuden uuden joukkueen (näistä viisi joukkuetta on juniorityön puolella) harjoituksille järkevät ajat kaiken ikäisiä harrastajia ajatellen. Jotta lajissa olisi mahdollisuus kasvaa kansalliselle liigatasolle ja jopa kansainväliselle tasolle tähtääviä pelaajia, edellyttäisi tämä kauden aikana joka viikko kullekin joukkueelle viimeistään D – ikäluokasta alkaen mahdollisuutta kolme kertaa viikossa tapahtuvaan harjoitteluun mieluiten täysmittaisella (40 m pitkä ja 20 m leveä) salibandykentällä. Yhden harjoitusrupeaman pituus on vähintään tunti, jotta siitä olisi hyötyä. Nuoremmille ikäluokille harjoituskertojen määrä voi olla 1 – 2 viikossa riippuen ikäkaudesta. Kaikkein nuorimmille pelaajille voi myös hieman pienempi kaukalo olla useimmiten riittävä. Näin SB Naantalin tilantarve ajallisesti laskettuna on jo tulevana kautena n. 2½ vrk yhtämittaista kenttäaikaa jaettuna kuitenkin mahdollisimman tasaisesti sekä viikon mittaan. Koska muutkin sisäliikuntalajit tarvitsevat samoja tiloja käyttöönsä, on todettava että resurssivaje tilojen osalta on Naantalissa valtava. Naantalin Kaupungin liikuntatoimi tekee toki parhaansa pyrkien mahdollisuuksiensa mukaan täyttämään eri tilan tarvitsijoiden toiveet, mutta hekään eivät voi mitään sille, että tilaoja on nimenomaan lasten ja nuorten järkevien toiminta – aikojen varmistamiseksi auttamattoman vähän käytettäväksi. Näin mm. salibandyn toiminta – ajat sijoittuvat helposti arkipäivisin klo 21.00 – 22.00 asti, joka pitkän koulupäivän jälkeen ja ennen seuraavaa koulupäivää on nuorelle usein varsin rankka harjoitusaika.
Maijamäen liikuntahallin osalta sekä salibandyn että muiden lajien erilaiset tapahtumat ja ottelut vievät omalta osaltaan hallin toiminta-aikaa suhteellisen paljon.

Naantalilainen salibandyväki onkin vakavasti tutkimassa mahdollisuutta saada toiminnalleen lisää aikaresursseja vuokraamalla mahdollisesti Naantaliin rakennettavasta salibandyn käyttöön soveltuvasta hallitilasta tunteja lajin käyttöön. Sinänsä positiivisessa asiassa on olemassa yksi peikko eli raha, koska varsin todennäköistä on, että tilojen vuokraus yksityiseltä toimijalta on varmasti nykyiseen verrattuna kalliimpaa. Tämä kustannusnousu aiheuttaisi seuralle suuret paineet nostaa vastaavasti lajin osallistumismaksuja, jotka ovat tähän asti onnistuttu pitämään varsin kohtuullisina.

SB Naantalilla on vielä kehittämissuunnitelmia, jotka odottavat vuoroaan. Salibandyn naantalilaisista kesätapahtumista ehdottomasti tärkein on ensi viikolla pidettävä salibandyleiri, jonka vetäjinä ovat Espoon Oilersin liigajoukkueen maalivahti Tommi Kekkonen ja tuore salibandyhopeamitalista Tero Tiitu. Leirin jälkeen lajissa vietetään kesällä hieman rauhallisempaa aikaa (harjoitukset toki osalla joukkueista jatkuvat lähes läpi kesän), kunnes viimeistään elokuun alussa toiminta pyörähtää käyntiin jälleen täydellä teholla.


Lauri Laakso
Puheenjohtaja

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

HPP-Tekniikka Oy

Turun Osuuskauppa

Fat Pipe

Safe International

Neste Oil

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy