Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

PERUSPISTEET PERUSPELILLÄ
Su 08.11.2015 klo 17:35

Ottelu Salon Isäntiä vastaan päättyi kuten sen pitikin päättyä. Naantaliin kaksi pistettä ja peliminuutteja koko rosterille väärällä sarjatasolla pelaavaa vastustajaa vastaan. Nuoret ja nopeat veivät hieman iäkkäämpiä pelureita tarpeellisen määrän varsinaisesti peliin hirveästi syttymättä. Raportissa tarinaa salolaisesta salibandystä ja vähän ottelustakin.Otsikkokuvassa molempien joukkueiden tehokkaimmat. SB Naantalin Nikolas Laaksonen (2+2) ja Isäntien Tommi Lehto (2+0), joita yhdistää pelaaminen TPS:n A-juniorien sm-sarjajoukkueessa. II divaria molemmat pelaavat rinnakkaisedustuksella.

Ensimmäisen kympin jälkeen oli selvää miten sarjataulukon häntäpään joukkueiden välinen kamppailu tulee päättymään. Sen verran selkeä oli pelillinen ero joukkueiden välillä. 9-3 loppunumerot kertovat sen, että Isännät osaa puolustaa kohtuullisen hyvin, mutta pallollisen pelin ja hyökkäyksen aseet ovat varsin puutteelliset.

Tarppi on upottanut yv-maalin etunurkasta sisään.

Se, että Isännät pelaa 2. divaria tämän hetken materiaalilla ei ole niin sanotusti seuran oma vika vaan enemmänkin kertoo salolaisen salibandyn asetelmista. Isännille kävi nimittäin kuten SB Naantalille olisi voinut käydä vuosi sitten nousun jälkeen. Osa pelaajista tuntuu lopettaneen ja osa, ne tärkeät maalintekijät, siirtyivät toiseen seuraan. SB Naantalissa "vanhat sotaratsut" Jukka Stenij:n johdolla ottivat nousun jälkeen haasteen vastaan ja jatkoivat pelaamistaan säilyttäen joukkueen 2. divarissa ennen siirtymistään muiden haasteiden pariin. Vielä kerran hatun nosto SB Naantalin viime kauden pelaajille sitoutuneesta toiminnasta!

Salon Isännät eivät saa nauttia tällaisesta pelaajien sitoutumisen ylellisyydestä. Viime kauden 20 pelaajasta on hädin tuskin 10 jäljellä. Erityisesti kahden maalintekijän, jotka vastasivat kolmanneksesta maaleista, siirtyminen naapuriseuraan IBK Medaan on syönyt menestyksen eväät Isänniltä. Herää ihmettely miksi pelaajat viime kaudella olivat nostamassa joukkuetta sarjaporrasta ylöspäin, jos ei ollut minkäänlaista aikomusta kantaa vastuuta työn tuloksista.

Kun IBK Meda on hankkinut rosteriinsa täksi kaudeksi muitakin vahvistuksia (mm. Joonas Lastunen Pyöveleistä, "Super-Hessu" Pernaa Campuksesta), niin ensi kaudellakin saamme nähdä salolaisen joukkueen 2. divarissa. Tämän hetken näkymien valossa Isännät putoaa kolmoseen ja "Salolaisen salibandyn nuori, röyhkeä hallitsija", kuten itseään kutsuvat, IBK Meda nousee tilalle. Tämän näkemiseen ei juuri ennustajan lahjoja tarvita.

Itse pelissä salolaisten perustaktiikka voimien säästämisestä tiukalla puolustamisella kahden erän ajan ja sitten kolmannessa erässä kunnolla pelaten piti ensimmäisen kympin jälkeen kolmannen erän alkupuolelle asti. Kun ensi erän puolen välin jälkeen numerot olivat 4-1, niin kolmannen erän alun jälkeen oltiin 5-3 numeroissa. Kotijoukkue hallitsi pallollista peliä koko ajan, mutta koko rosterille peliajan antaminen ja suurimman haasteen puuttuminen muutti pelin tehottomaksi pallon pyöritykseksi. Varsinkin toisessa erässä Isännät puolusti kilpikonnaa ja tummansiniset siirtelivät palloa laitoja pitkin. Hyvää pallollista treeniä, mutta muuten hyödytöntä.


Konsta Laine ranteella oikean putken viereen; mv voi ainoastaan katsella seurata ja Konsta tunnelmoi päätyseinän kera.


Vasta kun Isännät tulivat suoraviivaisen vastahyökkäyksen ja yv-maalin myötä lähietäisyydelle alkoi SB Naantalin pelissä tapahtua. Tempoa lisäämällä peli saatiin kunnolla taas haltuun ja kolmen lisämaalin jälkeen voitiin pelata peli rauhassa loppuun.

Ranskalaisia viivoja pelistä:
- A-juniori Jaakko Puisto teki maalissa kelpo suorituksen ensimmäisessä tämän kauden esiintymisessään
- A-juniori Niklas Lehtonen saalisti uransa ensimmäisen 2. divarimaalin
- A-juniori Petri Vainio sai ensimmäiset peliminuuttinsa tällä tasolla. Petri tuli ryminällä mukaan - kaatoi nimittäin pelaajaesittelyyn tullessaan vaihtoaitioiden puolen laidat
- 11 pelaajaa pääsi pisteiden makuun. Onnistumisia siis laajalla rintamalla.
Yleensä pakki estelee hyökkääjiä lähentelemästä maalivahtia, mutta tällä kertaa osat ovat kääntyneet. Jos Jaakolla olisi maila ollut, niin keltainen olisi poikkarista saanut. Nyt riitti hellä kahden käden kosketus hyökkääjän siirtämiseksi takaisin omalle paikalleen.

Ottelutilastot liiton järjestelmässä

Ottelun parhaina palkittiin SB Naantalista Nikolas Laaksonen ja Isännistä Ari Levänen. mediapalkinnon pokkasivat kotijoukkueen Olli Kokkola ja vieraista Tommi Lehto.

Seuraava kotiottelu on jo viikon kuluttua lauantaina 14.11. klo 16. Vieraaksi saapuu vahvan alkukauden pelannut nousijajoukkue FBT Pitu Porin Pihlavasta.


Arto A. (teksti ja kuvat)

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Naantalin Rakennuspuu Oy

Nordkalk

RTV

Tata Steel

Neo

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy