Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

SHERIFFIT KANVEESIIN JA PISTEET PLAKKARIIN
Su 11.10.2015 klo 11:25

SB Naantalin kauden avausvoitto tuli kurinalaisen ja tehokkaan esityksen jälkeen "Pyöveleistä, jotka esiintyvät Sheriffs-nimellä"- joukkueesta. Tasaisen ensimmäisen erän jälkeen tummansiniset ottivat testimoodin pois päältä ja kalifornian lait ylittävällä peliteholla iskivät Sheriffit kanveesiin ottelun toisessa ja kolmannessa erässä.


Mitään tyrmäysvoittoa ei suinkaan saatu, sillä kaarinalaiset pelasivat kyllä loppuun asti yritteliäästi. Silti kolmannen erän kahdet peräkkäiset tuplamaalit kyllä pudottivat vastustajan ottamaan lukua hetkeksi.

Kun otteluennakko jäi raapustamatta, niin tarinoidaan tähän alkuun hieman vastustajan viime kesän tapahtumista. Kun Sheriffit viime kauden lopuksi putosivat kolmoseen levisi tietoa, että Pyövelit lopettaa toimintansa ja Sheriffit nousevat sen tilalle takaisin kakkoseen. Ilmoittautumisten jälkeen lohkojakotiedoissa luki kylläkin edelleen Pyövelit. Kesän aikana lisätietoja ei juuri herunut, mutta kun kakkosen otteluohjelma julkistettiin, niin siellä luki Sheriffit. No, seuraavana päivänä otteluohjelmaan oli vaihtunutkin joukkueeksi Pyövelit, joka kuitenkin pikavauhtia muuttui taas Sheriffeiksi. Liitto sitten laittoi selvitystä, että sarjapaikan omistaa edelleen Pyövelit, mutta joukkue pelaa sarjassa nimellä Sheriffs. Sheriffitkin tulivat tässä vaiheessa julkisuuteen uutisellaan.

Käytännössä Sheriffeistä siirtyi 15 pelaajaa halvan siirtoajan viimeisinä päivinä Pyöveleihin. Viime kauden Pyöveleistä vain muutama jatkaa pelaamista Hämeenkadulla. Ihmetellä täytyy päätymistä tällaiseen kuvioon. Sheriffeillä nimittäin ei käsittääkseni ole ollenkaan sarjapaikkaa miesten aikuisjoukkueille liiton sarjoissa, mutta Pyöveleillä on kaksi paikkaa (2D ja 4D). Joko sarjapaikan siirron aikataulut möhlittiin keväällä tai yhteistyöneuvottelut eivät niin helppoja sitten olleetkaan. Muutama Pyöveleiden nimekkäistä pelaajista ei ole siirtynyt muuhun seuraan, joten joko ovat oikeasti lopettaneet tai pitävät välivuotta tai sitten palaavat joulutauolla pelastamaan sarjapaikkaa itselleen ensi kaudeksi.

Tästä 2-1 johtomaalista alkaen tummansiniset hallitsivat ottelua loppuun asti. Kertun vihreä lapa viuhuu täydestä juoksusta - pallo rystyllä etukulmaan, jossa oli juuri ja juuri pallon mentävä aukko.

Itse peli oli ensimmäisessä erässä toisintoa viime kauden tasapeleihin päättyneistä otteluista. Molemmat pystyivät puolustamaan hyvin ja saamaan omat hallintajaksonsa. Yksi maali molemmille oli saldona. Kokeneeltakin säbäihmiseltä tuli tässä vaiheessa arvio, että tasaisena matsi pysyy eikä varmaan repeä kumpaankaan suuntaan. Vaan mites sitten kävikään?

Toiseen erään tullut SB Naantali jyräsi erässä kaarinalaiset tinätähdet niin, etteivät hevin hyökkäyksiään käyntiin saaneet. Kolme maalia tummansiniselle Sheriffien joutuessa tyytymään yhteen hylättyyn korkealla mailalla sudittuun osumaan. Kun erän lopussa kaarinalainen sai vielä uusien tulkintojen mukaisen vitosen laidan vieressä tapahtuneesta naantalilaispelaajaan kohdistuneesta lonkkataklaus/judoheitto-yhdistelmästä, jolla pelaaja saatiin ensin ilmaan ja sitten parketin pintaan, niin pelin hallinta oli SB Naantalilla selkeästi.

Vaikka vitosen aikana maalia ei huolimattoman viimeistelyn vuoksi saatu aikaan, niin kolmas erä jatkui tummansinisten otteessa Sheriffien kavennuksesta huolimatta. Mikael Nyberg:n johtama ykköskenttä näytti ratkaisun suunnan tekemällä erän puoliväliin kaksi maalia. Kaarinalaisten pyristelyt naulattiin 6-3 tilanteessa kahdella lähes identtisellä lisämaalilla, jonka jälkeen pelattiin peli loppuun.
Selvistä numeroista huolimatta ei peli näin leppoisa ollut edes maalivahdille. Hyvän duunin teki koko joukkue pisteiden eteen.

Koko joukkue onnistui maalintekijöistä veräjän vartijaan mainiosti. Puolustuksessa oli nyt tarpeeksi peittoja ja katkopeli toimi. Kahden maalin miehiä oli useampia mm. kauden avausottelunsa pelannut Niklas Nygren. Nuoret pelaajat ovat ottamassa paikkaansa joukkueessa. Tietenkin paljon on edelleen opittavaa, mutta perusasioita on kesän ja syksyn aikana jo saatu perille. Siitä valmennukselle sulantynkää hattuun jo tässä vaiheessa kautta.

Liiton ottelutilastot

SB Naantalista pyttykerholaiset ex-kapteeni Jukka Stenij ja toimittaja Pentti Kaskinen palkitsivat parhaana Nikolas Laaksosen ja Sheriffeistä Jiri Haapasen. Media-palkinnot pokkasivat Teemu Tuomi ja Sheriffeistä Taneli Lehtinen.


Nikolas Laaksonen (11) ja Teemu Tuomi (71) saivat kotimatkalle muutakin kuin tehopisteitä

Seuraava peli on parin viikon kuluttua perjantai-iltana 23.10. klo 19 Vehmalla paikallista UHV Bullsia vastaan.


Arto A. (teksti ja kuvat)

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Turun Osuuskauppa

Neste Oil

RTV

Minisun

Safe International

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy