Ma Ti Ke To Pe La Su  
    1 2  
  3 4 5 6 7 8 9  
  10 11 12 13 14 15 16  
  17 18 19 20 21 22 23  
  24 25 26 27 28 29 30  
Neo aikavaraus

 

NaSSe ja VG-62-salibandyjaos yhdistyivät
To 13.05.2004 klo 08:00

Naantalin Salibandyseura NaSSe ry ja VG-62-salibandyjaos ovat yhdistäneet toimintansa. Yhdistyneiden seurojen toiminta jatkuu uuden nimen alla. Uuden seuran nimi on Salibandy Naantali ry, lyhynteenä SB Naantali.

Uuden seuran kotisivut avautuvat lähiaikoina. Kaikki uuden seuran tiedotus tulee tapahtumaan jatkossa niiden kautta. Asiasta tiedotetaan tarkemmin sivujen avautuessa.

Ohessa yhdistymisestä kertova tiedote. Tiedote on vapaasti käytettävissä.

LEHDISTÖTIEDOTE 13.5.2004
Julkaisuvapaa 13.5.2004 klo 8.00

SALIBANDYN OSAAMINEN SAMAAN SEURAAN NAANTALISSA

LYHYT HISTORIA

Salibandyn naantalilainen osaaminen on päätetty keskittää yhteen salibandyn erikoisseuraan. Tähän asti salibandyn tieto-taito on Naantalissa ollut jaettuna kahden seuran kesken: VG Salibandy ja Naantalin Salibandyseura NaSSe. Vuonna 1998 perustettu NaSSe on pelannut kaksi edellistä kauttaan II divisioonassa, ollen jopa kaudella 2002-2003 I divisioonan karsintapeleissä. Menneellä kaudella NaSSen kohtaloksi kuitenkin koitui sarjatason lasku. Vuonna 2000 perustettu ja useita juniorijoukkueita pyörittänyt VG-62 salibandyjaosto on pääasiassa panostanut nuorisosalibandyyn. Tosin heidän miesten edustusjoukkueensa nousi menestyksekkäästi aina III divisioonaan asti, mutta vierailu siellä päättyi ensimmäiseen kauteen. Nuoret sen sijaan saavuttivat E92- pojissa paikan Suomen Salibandyliiton Länsi- Suomen alueen kolmen parhaan seuran joukossa. Kauden kruunasivat D-tytöt voittamalla kultaa oman ikäluokkansa Länsi-, ja Sisäsuomen aluesarjassa.

KEVÄÄN YHDISTYMISNEUVOTTELUT

Keväällä 2004 käydyissä salibandyn aktiivihenkilöiden neuvotteluissa todettiin, että Naantalin salibandytoiminnot on järkevää yhdistää. Voimakkaan ja pitkäjänteisen juniorityön kautta pystytään saavuttamaan entistä parempi menestys myös edustusjoukkueiden osalta.
Niinpä yhtenä tärkeimmistä kriteereistä toimintojen yhdistämisessä oli, että SB Naantali pystyy tarjoamaan entistä paremmat mahdollisuudet juniori-ikäisille pelaajille jatkaa salibandyn harrastamista kotikaupungissaan mahdollisimman pitkälle. Yhdistäessään kahden seuran parhaat pelaajat edustusjoukkueeseensa syntyy SB Naantalista myös varteenotettava haastaja alueen salibandyhegemoniasta taisteltaessa.

SALIBANDYN TOIMINTAEDELLYTYKSET NAANTALISSA

Toiminnan jatkuvuuden kannalta on erittäin tärkeää huolehtia seuran omasta juniorityöstä. Niin juniorityön kuin edustusjoukkueenkin osalta tärkeä tekijä on hyvien harjoitusmahdollisuuksien omaaminen. Ilman riittävää määrää täyskokoisella salibandykentällä (40 x 20 m) pidettäviä harjoituksia ja pelejä on menestyksen saavuttaminen sattumanvaraista varsinkin aikuis- kuin myös juniorisarjoissa. Naantalissa on Maijamäen liikuntahallissa erittäin edustuskelpoiset olosuhteet. Ongelmana on eritoten se, että harjoitusaikojen saaminen laajaan toimintaan nähden on vaikeaa, koska muutkin lajit tarvitsevat vastaavia olosuhteita. Salibandyn suurimpana toiveena onkin saada ainakin harjoituskäyttöön soveltuvia täysimittaisia kaukaloita kaupunkiin 1-2 kpl. Tämä edellyttäisi varmasti yhteistyötä kaupungin koulujen kanssa, jotta ko. tilojen päiväkäyttö saataisiin taloudellisesti riittävälle tasolle. Iltapäivä - ja iltakäyttöaikojen täyttäminen ei varmasti tuota vaikeuksia. Hetken hätäavun harjoitusolosuhteisiin tuo toimintojen yhdistämisen mukanaan tuoman mahdollisten päällekkäisyyksien poistuminen. Toisaalta entistä laajempi ja aktiivisempi toiminta tuo mukanaan tarpeen lisätä harjoitusmahdollisuuksia. Lähes ainoa tapa tähän on saada kaupunkiin lisätilaa (sisäliikuntahalli) salibandyn harrastamiseen.
Juniorityössä SB Naantali tulee hakemaan Nuori Suomi sinettiä.

SB NAANTALIN JOUKKUEET

SB Naantalissa on sen aloitusvaiheessa toiminnassa ainakin seuraavat joukkueet:
Miesten edustusjoukkue
Miesten II-joukkue
Miesten III-joukkue
C89-juniorit (pojat)
E92-juniorit (pojat)
F-juniorit (pojat)
G-juniorit (pojat)
D-tytöt
Ikämiehet

Mahdollisuuksien mukaan SB Naantali pyrkii jatkamaan myös ns. salibandykoulua ja perustamaan myös D-juniori-ikäisten ikäluokkaan (1990 ja 1991 syntyneet) uuden joukkueen. Tämän lisäksi seura pyrkii kaudella 2004-2005 aloittamaan liikuntarajoitteisille tarkoitetun salibandyryhmän.
Tarkempaa tietoa näistä uusista ryhmistä saadaan kesän 2004 aikana, kun seuran saamat harjoitusmahdollisuudet (tila- ja aikakysymykset) selviävät ja ryhmien vetäjäkysymykset saadaan lopullisesti ratkaistua.
SB Naantali tulee jäsenmäärältään olemaan alueen viiden suurimman salibandyseuran joukossa.

SB NAANTALIN EDUSTUSJOUKKUEEN VALMENTAJA

Miesten edustusjoukkueen ja samalla koko seuran koordinoivaksi valmentajaksi on valittu "paluumuuttaja" Toni Renberg. Tonille naantalilainen salibandy on ennestään tuttua sillä hän toimi NaSSen valmentajana kolme kautta nostaen joukkueen kolmosdivisioonasta aina ykkösdivisioonan karsintoihin asti. Viime kauden Toni pelasi ykkösdivisioonassa FBC Turun edustusjoukkueessa, ja hänellä on kokomusta myös muista joukkueista kuten TPS:stä ja SBS Pori:sta. Myös nuorten maajoukkue on hänelle tuttu.

EDUSTUSJOUKKUEEN TAVOITTEET KAUDELLA 2004-2005

Miesten edustusjoukkueen lyhyen aikavälin tavoitteena on nousta sarjatasoa ylemmäs eli II divisioonaan. Myös seuran kakkosjoukkue pyritään mahdollisuuksien mukaan nostamaan nykyisestä IV divisioonasta III divisioonaan. Pidemmän aikavälin tavoitteena on ajaa omia nuoria pelaajia miesten joukkueisiin ja sitä kautta nostaa omia kasvatteja edustusryhmään. Tällä kaudella tulevat jo B-juniori - ikäiset osallistumaan miesten sarjoihin V divisioonassa ja mahdollisesti myös ylemmissä sarjoissa.


Hallituksen jäsenet
Salibandy Naantali ry

Takaisin

Tuloksia
Yhteistyössä

Rannikkoseudun Sanomat Oy

Naantalin Kylpylä

Minihinta

Turun Osuuskauppa

Neste Oil

 
 
Kevennetty versio sivuista     Ylläpitoliittymät     Powered by Nemedia Oy